שתף קטע נבחר

המנגלים בפתח - מה שותים ליד הבשר?

קודם כל מים, קובע שגיא קופר - גם בריא וגם מרווה. אבל אם רוצים לתפוס קצת ראש? יין ובירה ישלימו כל "על-האש" ויתלוו מצויין לאכול

מתכננים איזה מנגלון או ברביקיו לחג הבא עלינו לטובה? משהו של "על האש"? מה תשתו?

 

מים, הרבה מים. זה קודם כל. מים וסודה. אפשר גם מיץ פירות, כמובן. מה שכן, מי שרוצים ללוות את האוכל במעט מה כהיל, אני יכול להמליץ ללא חשש על שניים – שלושה יינות, אבל גם על בירה. בעיקר, האמת, על בירה.

 

בשר ובירה - שילוב מנצח

בחזית הזאת, אתם מוזמנים להכיר את החביונת החדשה של היינקן. חמישה ליטר – זה לא חדש – אבל עם מתקן מזיגה חדשני. בניגוד לחביונות (מיני קגים) שהכרנו בשנים האחרונות, החביונת הזאת, בינתיים רק של היינקן, מציעה ברז מזיגה עליון, חדיש ומתוחכם, שמאפשר מזיגת בירה בלחץ דומה לזה שמתקבל מחביות פאבים. הבירה היא בירה בפסטור של חבית פאבים (כלומר פחות זמן מבירה לבקבוקים), ולכן יותר טריה וטעימה. יש לקרר משהו כמו 10 שעות לפני הפתיחה והמזיגה הראשונה, ורצוי להחזיק על קרח, בתוך צידנית. הבירה נשמרת חודש אחרי הפתיחה (יש לקרר), במקום 21 יום בקגים הישנים. יתרון מה למי שלא יגמור את הבירה בחג הזה, וירצה לשמור אותה לשבועות...

 

אם אתם לא שתייני בירה גדולים, תמיד יש בקבוקים או פחיות: לשעות הבוצריים שלפני לכו על לאגרים – סטלה, גולדסטאר, או על בירות חיטה – ווינשטפן, פאולנר, ארדינגר או הוגרדן הם רק כמה מהשמות. הטובורג T חוזרת גם השנה, וגם היא משקה שיתאים מאוד לתחילת היום, או בכלל להקלה על הצמאון: זוהי טובורג בניחוח לימוני, קלילה מאוד ומרווה.

 

לבירות אלה, שיתאימו במיוחד אם מזג האויר יהיה חם, תהיה קצת בעייה להתמודד עם הבשר הצלוי וטעמי החריכה והעשן של הארוחה עצמה. לזמן הזה אני מציע סטאוטים – גינס או מרפי'ס – אבל גם בירות כבדות יותר: טריפלים כמו הסן ברנרדוס או הלף, ואגנברג, אם תצליחו למצוא. אם הבשר לא צלוי, ומדובר "רק" במטוגנים או בשר בתנור, למשל, נסו את הבירות האלה וגם את הגורדון פיינסט, למשל, או בכלל בירות סקוטיות או אנגליות: סנט אנדרוס, אולד ספקלד הן.

 

אם יש לכם בשר שמתובל ברטבים מתקתקים תוכלו חפשו בירות מרירות ומלאות כשותית – סטלה זאת אופציה אחת, ובירות שמסומנות "IPA", אם תמצאו, זאת אופציה אחרת. דברים חריפים ופיקנטיים יאהבו מאלטים (בירה שחורה), ואיילים אדומים.

 

לשעות שאחרי, שכבר קצת קריר והבשר מאחורינו, יתאימו הבירות הכבדות קצת יותר, הכהות: לף ברון, למשל, או בירות טראפיסיטיות (אם תצליחו למצוא). שימו לב שחלקן קצת כהילות, מה שאומר שיש לשתות במתינות. כמובן שיש הרבה מאוד בירות אחרות בארץ, אבל נתתי כאן שמות לנפוצות ביותר, אלה שניתן למצוא לרוב גם בסופרים ובקבקבוקים, מן הסתם.

 

יין ובשר - שילוב מנצח לא פחות

רוזה לפתיחה – רקנאטי, דלתון, תבור... לבשר עצמו: הזינפנדל החדש של דלתון, השיראז ריזרב של ברקן – קל וטעים – או, מיבוא, Benrock Station Reserve Shiraz 2003: לפתוח חצי שעה עד שעה לפני האוכל ולהוריד קצת "כתפיים" (לוקחים טעימה טובה) כדי לחדרר קצת את היין הזה. הוא יתמודד היטב עם בשר צלוי. אם אתם צולים דגים, חפשו יינות רוזה או יינות לבנים שעברו קצת חבית: שרדונה או סוביניון בלאן "פומה" וקררו אותם היטב היטב לפני ההגשה.

 

עצמאות גם בצרפת: מישל רולנד פותח בשיווק יין עצמאי

מגזין "דקנטר" דיווח השבוע שמישל רולנד, יועץ היקבים הבורדולזי, מקים עם אחיו מערכת משלו לשיווק יינות מהיקבים שנמצאים בבעלותו. מדובר בכמעט תריסר יקבים בעיקר בצרפת, אך לא רק, שלכל אחד מהם יש מה להציע, בלי עין הרע. בינתיים, הוא אומר, הוא לא מתכוון להציע באתר האינטרנט שלו (מכירה בארגזים בלבד) יינות של היקבים להם הוא מיעץ, אבל אולי.

 

איך היינות אני – לפחות – עוד לא ממש יודע, אבל יש פה משהו שמשקף את מלוא הכח שיש לאיש, בתעשיית היין העולמית, לדעתי.  מצד אחד אתה מייעץ ליקבים רבים, ומצד שני יש לך יקבים משלך, או שותפויות ביקבים. נכון, אין ספק שרולנד עושה את המיטב בכל מקרה – הצלחתו של יקב היא גם הצלחתו שלו – אבל האם זה לא יותר מדי "צנטרליסטי", או אפילו כוחני? לא ברור.

 

בסרט מונדווינו – סרט שמתיימר להראות את מצבה של תעשיית היין העולמית, אבל יש בו לא מעט הטייה ודעה קדומה, לדעתי – רולנד מצטייר כדמות כוחנית ושתלטנית מאוד: יועץ, אבל יותר מיועץ. באחת הסצנות נראה בעל היקב עומד, מבויש ונכלם, בפינת היקב שלו, בעוד רולנד והעוזר שלו מדברים על היין שלו. רולנד נותן הוראות לעוזר, תוך התעלמות גמורה מהבעלים – הלקוח שלו. אז נכון, זמן זה כסף, ולמה לבזבז את זמנו של הלקוח והיועץ על שיחות, אבל היועץ הגדול לא יוצא יפה מהסצנה (ומרבות אחרות). עכשיו הוא מנסה לשפר את התדמית: באתר, בינתיים רק בצרפתית, הוא ואחיו, דני, וכל בני משפחתם מחייכים וחושפים את עברם המשפחתי בתמונות. האם זה מרכך את התדמית של האיש? איכשהו לא נראה שהקמת אופרציה מהסוג הזה, אליטיסטית משהו, יכולה לחולל פלאים. אולי כן, נראה. לקהל היעד המיידי של רולנד היא בהחלט מדברת, אני מניח. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
בירה, יין והרבה מים. מה שותים במנגל
צילום: אביהו שפירא
אוהבת מנגל. בירה
צילום: דניה ויינר
צילום: ויז'ואל/פוטוס
משתדך טוב לבשר. יין אדום
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מתקן מזיגה חדשני. החביונת של היינקן
מומלצים