שתף קטע נבחר

מחקר: נוגדי הדיכאון בטוחים גם לילדים

חוקרים בארצות הברית מצאו כי בניגוד לאזהרות ה-FDA, סיכון האובדנות בילדים ובני נוער הנוטלים נוגדי דיכאון נמוך משחשבו, והתועלת מהתרופות עולה על הסיכון

בשנת 2004 הזהיר מינהל המזון והתרופות האמריקני – FDA בדבר סיכון אובדנות אצל ילדים ובני נוער המטופלים בנוגדי דיכאון, אלא שמחקר חדש מגלה כי הסיכון נמוך משחשבו, וכי השימוש בטוח אצל מרבית המטופלים. המחקר החדש שפורסם בכתב העת JAMA של ההסתדרות הרפואית האמריקנית, מומן על ידי המרכז הלאומי לבריאות הנפש בארה"ב.

 

בחודש אוגוסט 2004 קבע ה-FDA כי קיים קשר ברור בין הטיפול בנוגדי דיכאון אצל ילדים לבין סיכון מוגבר להתאבדות. מסקנות ה-FDA מסתמכות על 25 מחקרים שכללו 4,000 ילדים ובני נוער. מהתוצאות עלה כי אלה שטופלו בנוגדי דיכאון, היו בסיכון גבוה פי 1.8 להוציא לפועל מחשבות אובדניות, לעומת קבוצת ביקורת שטופלה בפלסבו (תרופה ללא מרכיב כימי פעיל). חרף הממצאים ציינו החוקרים כי רוב ניסיונות האובדנות התרחשו בנחקרים בעלי עבר של מחשבות אובדניות עוד טרם המחקר.

 

המחקר החדש כלל מידע שנלקח מ-27 מחקרים, חלקם לא נכללו באזהרת ה-FDA הקודמת. בסך הכל עובדו נתונים מ-5,310 ילדים ובני נוער. החוקרים מצאו כי על כל 100 ילדים שטופלו באחד מנוגדי הדיכאון נמצא ילד אחד אצלו החמירו מחשבות האובדנות שהופיעו עוד קודם לתחילת הטיפול.

 

בין התרופות אותן נטלו הילדים היו פרוזק, פקסילן, אפקסור ורמרון המשווקות גם בארץ, לצד תרופות נוספות המשווקות בארה"ב. אף אחד מהמחקרים לא תיעד מקרה אובדנות. "התרופות בטוחות ויעילות ומהוות חלק חשוב של הטיפול", אמר ראש צוות החוקרים ד"ר דיויד ברנט מאוניברסיטת פיטסבורג.

 

"סיכון האובדנות נמוך", הוסיף ברנט. "והיתרונות מהטיפול עולים בהרבה על הסיכון למחשבות אובדנות". החוקרים מצאו עוד כי נוגדי הדיכאון היו יעילים ביותר כששימשו לטיפול בחרדה. יעילותם הייתה בינונית בטיפול בהפרעות אובססיביות-קומפולסיביות.

 

להפרעות דכאוניות דורגה יעילותן בינונית, אך עדיין יעילה. 61 אחוז מהילדים השתפרו בזכות נוגדי הדיכאון, אולם 50 אחוז מהילדים שסבלו מדיכאון ונטלו תרופות פלצבו (ללא חומר פעיל) השתפרו גם כן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
יתרונות התרופה גוברים על החסרונות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים