שתף קטע נבחר

מחקר בדק ומצא: הנזק המוחי ממריחואנה

לרבים מהווה סם המריחואנה דרך קלה ונוחה להירגע. אולם מחקר שכלל סריקות מוחיות הראה כי שניים מהמרכיבים הפעילים בסם הפופולרי גורמים לשינויים מוחיים המובילים להתקפי הזיות ופרנויה

מחקרים קודמים כבר הראו קשר בין שימוש במריחואנה לבין נזק מוחי. מחקר חדש הראה כיצד גורמים המרכיבים הפעילים בסם לחלק מהתופעות האופייניות הכוללות הזיות והתקפי פרנויה. הממצאים החדשים יוצגו השבוע בכנס בריאות הנפש בלונדון.

 

החוקרים מ-King's College בלונדון סרקו את מוחם של 15 מתנדבים בריאים שקיבלו מנות קטנות של שניים מהמרכיבים הפעילים במריחואנה. חלק מהם שימשו קבוצת בקרה שטופלה בחומר ללא מרכיב פעיל (פלצבו). אחד המרכיבים שניתן הוא קנאבידיול המשרה רוגע, והמרכיב השני הוא טטראהידרוקנבינול המוכר גם בשם THC שאחראי לתסמיני ההזיות והתקפי הפרנויה.

 

כאמור, עברו הנבדקים סריקות מוחיות באמצעות מכשיר התהודה המגנטי MRI. מעיבוד הסריקות שנתקבלו נמצא כי THC מתערב בפעילות קליפת המוח הקדמית, איזור הקשור בהתפרצויות פרנויה. לדברי החוקרים, THC גורם לעיכוב הבקרה על האיזור המוחי הזה, מה שמאפשר לפרנויה להתפרץ ללא שליטה.

 

במחקר נוסף נמצא כי מריחואנה מחריפה את תסמיני מחלת הסכיזופרניה. החוקרים מאוניברסיטת ייל בארצות הברית בדקו את השפעת ה-THC על 150 נבדקים בריאים, ו-13 נחקרים חולי סכיזופרניה

 

החוקרים מצאו כי הקנאביס החמיר את התופעות הפסיכוטיות מהן סובלים חולי הסכיזופרניה. למעשה, ההחמרה הייתה כה משמעותית, עד כי החוקרים נאלצו לעצור את המחקר בשל ההחרפה במצבם של החולים.

 

לדברי החוקרים, מנגנון הפרנויה וההתקפים הפסיכוטיים עדיין אינו ברור, אולם הם סבורים כי מחקרים נוספים על השפעת הקנאביס עשויים להוביל את הדרך למציאת תרופות שישפיעו על האיזור בקליפת המוח שאחראי כפי הנראה על ההתפרצויות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מריחואנה. פרנויה ללא שליטה
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים