שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מרק עכשיו
    עוד לא יוני, אבל הטמפרטורות של הקיץ כבר כאן, ובגדול. אילי תימור אספה עבורכם חמישה מתכונים לקונספט הכי מוצלח של העונה החמה: מרק קר

    הוי, קשה. הטמפרטורות עולות, אחוזי הלחות מרקיעים שחקים ואנחנו נותרים כאן לכתת רגלינו בינות הסלון והמטבח, בחיפוש אחר משהו להכניס לבטן. ורצוי משהו שלא כרוך בסיר מעלה אדים. ימים כמו בשבוע האחרון מזכירים לי, אם הספקתי לשכוח, שהקיץ הוא בהחלט העונה השנואה עליי. 

     

    יש מעט מאוד מאכלים שכיף להכין בקיץ, כשקוביות אבטיח עם גבינה בולגרית הן שיא הגסטרונומיה. אבל עם קצת מאמץ ואנרגיה חיובית, אפשר לנצח את השרב הזה בחוץ ולפנק את עצמנו במשהו קצת יותר מושקע והרבה יותר טעים. בחורף אין כמו להתכרבל עם קערת נזיד מהביל בידיים, ולמרבה המזל, גם הקיץ טומן בחובו קערות מרק - גם אם האדים החמים מתחלפים בטיפות מים שנוזלות מקערה קרירה. קנו

     

    כמעט בכל מדינה שיש בה מציאות של קיץ חם אחת לשנה נמצא מתכון מקומי למרק קר. לעתים זו פשוט גרסה למרק חם - כמו הגספצ'ו, למשל - ולעתים חיבור ייחודי של מרכיבים, כמו הצזיקי (או הטרטור, תלוי איפה אתם נמצאים). אחרי הכל, כשחם גם ללעוס זאת פעילות מעייפת. 

     

    צזיקי - מרק מלפפונים ויוגורט

    מתכון של בני סיידא

      

    המרכיבים (5 מנות):

    5 מלפפונים טריים

    מלח

    2 גביעי יוגורט סמיך מחלב צאן

    6-4 שיני שום כתושות

    1 כפית חומץ בן יין

    1 כפית סוכר

    4 כפות שמן זית

    1/4 כוס שמיר קצוץ דק

     

    אופן ההכנה:

    1. מגררים את המלפפונים על מגררת גסה, או פורסים דק, ומעבירים למסננת. זורים מלמעלה מעט מלח, מערבבים ומשהים כשעה, כדי שיפרישו נוזלים.
    2. מערבבים בקערה את שאר המרכיבים ומאחסנים במקרר כשעה. לפני ההגשה מוסיפים את המלפפונים, טועמים ומשפרים תיבול. מגישים עם לחם טרי.

     


    על טהרת האדום. גספצ'ו קלאסי

     

    מרק גספצ'ו קר

    מתכון של אריק חכימי

     

    המרכיבים (10 מנות):

    2 בצלים קלופים

    15 עגבניות אדומות בשלות 

    4 מלפפונים בקליפתם

    2 פלפלים אדומים (או גמבות), מנוקים מגרעינים ומגידים לבנים

    2 פרוסות לחם לבן ללא הקרום

    1/2 כוס מיץ עגבניות

    50 גרם (1/2 קופסא קטנה) רסק עגבניות

    1/3 כוס חומץ בן יין אדום

    1 כף ברנדי

    1 כפית מלח

    2 כפיות פלפל שחור 

    1 כפית סוכר

    1 שן שום כתושה

    1/2 פלפל צ'ילי יבש

      

    אופן ההכנה:

    1. שוטפים את הירקות וחותכים לרבעים.
    2. מרסקים את כל המרכיבים במעבד מזון. מעבירים דרך מסננת ומקררים היטב. מגישים עם קוביות קרח.

     


    הכינו את העגבניות הירוקות. גספצ'ו ירוק

     

    גספצ'ו ירוק

    מתכון מסעדת פסטה מיאה פירות ים

     

    המרכיבים (2 מנות):

    3 עגבניות ירוקות בינוניות

    1 פלפל ירוק גדול

    1 מלפפון בינוני

    1 בצל לבן קטן

    2 שן שום כפית חומץ (5%)

    2 כפות שמן זית

    1 כוס קוביות קרח

    מלח ופלפל לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את הירקות לקוביות וטוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם סמיך.
    2. מעבירים את המרכיבים לסיר ומוסיפים את המים, השמן והחומץ ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים קלות ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
    3. לקראת הגשה טוחנים את הקרח ומוסיפים למרק. בהגשה ניתן לקשט בפרוסות דקות של פלפל אדום.

     

    וישיסואז

     

    מתכון של אנה וגנר

     

    המרכיבים:

    2 כוסות תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

    4 כפות חמאה

    6 כרישות יפות, מנוקות וחתוכות לפרוסות של 3 ס"מ. להיפטר מקצוות העלים המרירים.

    3 כוסות מרק עוף

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    קורט אגוז מוסקט

    2 כוסות שמנת מתוקה או קרם פרש

    1/2 כוס עירית קצוצה, או בצל ירוק קצוץ דק דק רק החלק הירוק (לא הכרחי)

    2 כפיות צלפים קצוצים דק דק

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר לא גדול ומכסים במים. מוסיפים מעט מלח ומבשלים עד שהללו רכים לגמרי.
    2. בינתיים, במחבת ברזל גדולה וכבדה, ממיסים את החמאה ומאדים את הכרישות על אש קטנה, בערך עשר דקות. מערבבים מדי פעם.
    3. מרוקנים את סיר תפוחי האדמה, מחזירים אליו את התפודים הרכים, הכרישות ומרק העוף. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהכרישות ממש רכות, בערך רבע שעה. מקררים.
    4. כאשר המרק קר מערבלים שליש מן הכמות כל פעם במעבד מזון.
    5. מתקנים תיבול, מצננים, מוסיפים קרם פרש, זורים עירית קצוצה ממעל ומגישים.

     

    חמיצת סלק (בורשט)

    מתכון של אנה וגנר

     

    המרכיבים:

    2 ק"ג סלקים אדומים יפים, מוצקים, בלי קמטים על הקליפה

    2 ליטר מים

    3 כפות סוכר

    מלח לפי הטעם (לא להגזים)

    10 גרגרי פלפל שחור שלמים

    2 שיני שום לא קלופות

    מיץ לימון טרי סחוט לימון גדול ועסיסי

    1 שקית שמנת מתוקה

     

    אופן ההכנה:

    1. קולפים את הסלקים וחותכים לקוביות של 2X2 ס"מ בערך. מניחים בסיר גדול, מוסיפים מים ואת כל יתר החומרים מלבדהשמנת המתוקה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש בינונית, בסיר מכוסה, כ-30 דקות או עד שקוביות הסלק כה רכות שאפשר לעשות מהן פירה במזלג בלי לבקר קודם במכון כושר.
    2. מסננים את המרק לתוך סיר שני ומחזירים את הנוזל לאש, לבעבוע איטי של 10 דקות. נותנים לסלק להתקרר מעט במסננת ואז נוברים בו ומסלקים את שיני השום וגרגרי הפלפל.
    3. מעבירים את הסלק למעבד מזון וטוחנים דק-דק. את המחית מעבירים למסננת ואת תוכנה – לסיר עם הנוזל. מצננים, מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב ובודקים טעמים: כל צירוף של סוכר, מיץ לימון ומלח שאתם אוהבים יכול להיכנס לחמיצה, אבל בבקשה לא להסתבך עם תיבול יצירתי.
    4. מעבירים לצנצנת גדולה ומאפסנים במקרר עד שלושה ימים. מגישים בכוסות גבוהות.

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים