שתף קטע נבחר

פרץ תוקף: לראש הממשלה אין אג'נדה מדינית

בשיחות סגורות מאשים שר הביטחון את אולמרט כי מאז היעלמותה של תוכנית ההתכנסות, הממשלה פועלת ללא תוכנית מדינית. "חייבים לעשות הכל כדי לבחון את חלון ההזדמנויות לשלום". בכנס בתל-אביב אמר פרץ ש"חייבים לבחון כל הזדמנות לשלום, בין אם זו היוזמה הסעודית, ובין אם זה מדמשק"

שר הביטחון מצטרף להתקפות על ראש הממשלה: בשיחות סגורות שקיים היום (ב') בכנסת, האשים שר הביטחון, עמיר פרץ, את ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בכך שאין לו אג'נדה מדינית. "המכשול הגדול ביותר של הממשלה וראש הממשלה, שמאז שהתבטלה ההתכנסות, אין לנו תוכנית מדינית".

 

פרץ סבור שראש הממשלה נותר פסיבי מול היוזמה הערבית והיוזמות האחרות. הוא גם חושב שצריך לבדוק את הקריאה הסורית למשא ומתן. בהקשר הזה, אמר ראש המועצה לביטחון לאומי, אילן מזרחי, בכנסת כי "הקריאה של סוריה למשא ומתן לשלום היא קריאה אותנטית". פרץ אמר הערב בכנס באוניברסיטת תל-אביב שיש להתייחס ברצינות לכל יוזמת שלום שמושטת לישראל: "חייבים לבחון כל הזדמנות לשלום, בין אם זו היוזמה הסעודית, בין אם אלו הקולות של המחנה הפלסטיני המתון ובין אם זה מדמשק. כפי שנדרש אומץ לב במערכה הצבאית, כך נדרש אומץ לב במערכה המדינית".

 

אבל בד בבד, מזהיר פרץ כי ישראל לא תשב בחיבוק ידיים לנוכח המשך ירי הקסאמים: "אני רוצה לומר באופן ברור, אנו עושים הכל כדי לשמור על הרגיעה אבל בל ישלה איש את עצמו שיוכל לפעול בחופשיות ושאנחנו לא נגן על אזרחינו, נגן גם נגן במקום בזמן ובעוצמה שנבחר, איננו מתכוונים להודיע על אופן הפעולה אנו מתכוונים לפעול". הוא דיבר באירוע הנעילה ליום ההוקרה לחיילי המילואים, מול מפקדי גדודים ומפקדי חטיבות במילואים, פורום מטכ"ל וקצינים בכירים. 

 

מוקדם יותר, בהופעה פומבית במשרד הביטחון, אמר פרץ כי "מול קולות המלחמה, אנו חייבים לעשות הכול ולבחון את חלון ההדזמנויות לשלום. היוזמה הערבית, היוזמה הסעודית, הקולות המתונים ברשות הפלסטינית וגם המסרים המועברים מסוריה.

 

"אומץ לב היא חובתנו לבנינו ובוודאי לחיילי המילואים. אני אומר להם, מול אומץ הלב הצבאי צריך גם אומץ לב מדיני. זו שעת כושר ליוזמה מדינית רחבה ולכונן יחסים עם העולם הערבי כולו. כך, לפני שתנתן פקודה לצאת למבצע, נוכל להישיר מבט ולומר שעשינו הכול למנוע אותה", אמר פרץ.

 

שר הביטחון פרץ הודיע כבר כי אם ייבחר מחדש לראשות העבודה בפריימריז שיערכו ב-28 במאי, יתפטר מתפקידו ויבקש את תיק האוצר. "המתקפה המדינית" שלו היא חלק מניסיונו להחזיר לעצמו את תדמית איש השלום, שנקלע למורת רוחו למלחמת לבנון השנייה, ולהסלמה המתמשכת סביב רצועת עזה.  

 

בחודשים האחרונים דיבר פרץ מספר פעמים על הצורך לבחון לעומק את היוזמה הערבית. לפני כחודשיים התייחס פרץ להחלטת פסגת מדינות הליגה הערבית לאשר מחדש את היוזמה לשלום, ואמר: "יש לראות ביוזמה הסעודית כבסיס להידברות מול הפלסטינים". עם זאת, ציין השר כי ישנם סעיפים ביוזמה, כגון החזרת הפליטים, שמהווים קו אדום ובשום פנים ואופן אין להיענות אליהם.

 

פרץ הציע אז ללכת לכיוון אחר ולהציע יוזמה ישראלית. "אנו צריכים להפגין אומץ לב בכך שנודיע מראש כי אנו מוכנים לנהל משא ומתן על הסדר הקבע. הדבר ישנה לחלוטין את כללי המשחק ואת דרך ההידברות. בואו קודם כל נציע לפלסטינים אופק, האופק הזה ינטרל גורמים קיצוניים ערביים, הוא יגרום לכך שיותר כוחות מתונים יוכלו להתאחד כדי להגיע להסדר עם ישראל. בל נשכח, יש להם אינטרס עליון לא לאפשר לכוחות הרדיקליים להיות אלה שמובילים את העולם הערבי", אמר אז פרץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ. מצטרף להתקפות
צילום: דנה קופל
אולמרט. חסר אג'נדה?
צילום: איי.פי
מומלצים