שתף קטע נבחר

סטודנטים מתנגדי שביתה: "קיבלנו איומים"

סטודנטים המתנגדים להמשך השביתה נפגשו הערב בתל אביב והציגו הודעות מאיימות שקיבלו לטענתם: "תתפללי שהשביתה תימשך כי אני אפרק אותך כשהיא תסתיים". עוד טענו כי המאבק משרת שאיפות אישיות של מנהיגיו. דוברת התאחדות הסטודנטים: "מעולם לא איימו בכל דרך שהיא על הסטודנטים. יש תמיכה ציבורית רבה למאבק"

האם המתנגדים לשביתה מרימים ראש? סטודנטים בודדים הגיעו היום (ג') למפגש של נציגי מכללות ואוניברסיטאות מכל רחבי הארץ ברחבת מוזיאון ת"א, שבו נידונו אופציות הפעולה האפשריות נגד השביתה.

 

"מרבית הסטודנטים בארץ מתנגדים לשביתה מסיבות שונות, אבל חוששים להביע זאת בגלוי כי הם קיבלו איומים מאגודות הסטודנטים", מספרת סיגלית שלו, סטודנטית לסיעוד באוניברסיטה העברית. "מאיימים על כל מי שמתנגד לשביתה. אפילו המרצה שלי אמרה לי לא להתעסק עם אגודת הסטודנטים", היא מוסיפה.

  

שלו הציגה בפגישה הודעות שקיבלה בדואר האלקטרוני מסטודנטים שאינם נציגי האגודה, עקב כוונתה להגיע ללמוד ביום ראשון: "אם תגיעו ללמוד - לא יהיו לכן יותר חברים וחברות לספסל הלימודים. מי שתגיע ללימודים - שתתכונן לארבע שנים של בדידות חברתית",כתב לה אחד התומכים בשביתה. במייל אחר עבר הכותב לאיומים של ממש: "תתפללי שהשביתה תימשך כי אני אפרק אותך כשהיא תסתיים".

 

"ברגע שקם מישהו נגד השביתה, אז האגודה יודעת איך לפעול כדי לחסל אותו מהשורש על מנת שהוא לא יסחוף אחריו סטודנטים אחרים", מספרת נטלי בן יוסף, גם היא סטודנטית מהאוניברסיטה העברית. "נציג האגודה אמר לי שאם נבוא ללימודים לא נקבל ייצוג על ידי האגודה".


כינוס המתנגדים לשביתה, היום (צילום: עופר עמרם)

 

ההתנגדות לשביתה בקרב חלק מהסטודנטים נובעת גם מעייפות מהמאבק הממושך וחשש מביטול הסמסטר וגם מהתנגדות ליעדי השביתה, כפי שהם מוצגים על ידי אגודת הסטודנטים. "המאבק להקטנת שכר הלימוד לא באמת יוביל לכניסת המעמד הנמוך לאוניברסיטאות", אומרת יעל לבקוביץ מהמדרשה לאומנות בבית ברל. "מרבית הסטודנטים הם מהמעמד הבינוני והגבוה ולכן - במקום הורדת שכר לימוד יש לתת מלגות והלוואות למי שבאמת זקוק להן".

  

לבקוביץ אומרת שהיתה תומכת בשביתה אם מטרתה היתה רחבה יותר: "צריך לשבות על נושאים כמו שיפור מערכת החינוך ולא רק ההשכלה הגבוהה. הייתי מפגינה על הכיתות העמוסות באוניברסיטאות ובבתי הספר ועל הדרך הירודה שבה מכשירים היום מורים בישראל".

 

גם אושר מרחב, סטודנטית לביולוגיה באוניברסיטה העברית, סבורה שהסטודנטים יוצאים להפגין רק כאשר מדובר בכיס שלהם. לדעת מרחב השביתה לא אפקטיבית ולכן יש לסיימה. "אני מרגישה שטיפסנו על עץ גבוה מדיי, נסחפנו לאיזושהי התלהטות גדולה ושכחנו שאנחנו בעצם יורים לעצמנו ברגל".

 

"מנהיגי המאבק רוצים להופיע בעיתון"

"עלינו להבין שאנו לא לבד בעסק הזה. רוב הסטודנטים באמת מתנגדים לשביתה ועלינו להוביל מהלך להפסקת השביתה", אמר במפגש גיא אלפיה, סטודנט לממשל וחברה במכללה האקדמית ת"א-יפו. אלפיה טוען שמנהיגי השביתה לא הצליחו להביא לתוצאות הרצויות ושרוב הסטודנטים מבינים זאת: "מדוע עלינו להמשיך בשביתה? בשביל שמנהיגי המאבק יופיעו שוב בעיתון? לא על הגב שלי, אני מקיז דם על כל שקל שאני מוציא". הסטודנטים הבטיחו להרחיב את מחאתם נגד השביתה, אם זו תימשך.

 

אפרת ברוסילובסקי, דוברת התאחדות הסטודנטים הארצית הגיבה לטענות ואמרה כי "אגודות הסטודנטים בארץ מעולם לא איימו בכל דרך שהיא על ציבור הסטודנטים. מרבית הסטודנטים תומכים בשביתה, ולראיה היא שגם ניסיונות להפסיק את השביתה נכשלו על ידי הסטודנטים בשטח שרוצים להמשיך בה עד להגעה לתוצאות הרצויות".

 

"המאבק שלנו הוא לא רק על שכר לימוד אלא גם מאבק חברתי נגד הפרטת מערכת החינוך וההשכלה הגבוהה. אנו מקבלים תמיכה מארגונים רבים ביניהם תנועות חברתיות ,מועצת התלמידים, ארגון המורים ואף מהורים לסטודנטים שמגיעים ומסייעים לנו", הוסיפה ברוסילובסקי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יעל לבקוביץ'. לשבות על מצב החינוך
צילום: עופר עמרם
אושר מרחב. טיפסנו על עץ גבוה
צילום: עופר עמרם
גיא אלפיה. המאבק - לא על הגב שלי
צילום: עופר עמרם
מומלצים