שתף קטע נבחר

מכה נוספת לבזק: תביעה בהיקף 56.5 מיליון שקל

בכתב התביעה טוען התובע כי רכש מניות של בזק ב-2006 במחיר גבוה משווין האמיתי בהתבסס על מידע מוטעה בדו"חות החברה שלא כללו הפחתת ציוד ישן

מכה נוספת לבזק: כשבועיים לאחר פרסום דו"ח המבקר בנוגע לכשלים שהתגלו בחברה, מוגשת הבוקר לבית המשפט המחוזי בת"א תביעה ובקשה להכיר בה כתביעה ייצוגית נגד החברה בגובה 56.5 מיליון שקל.   

 

בכתב התביעה שהוגש מציין התובע, כי רכש מניות של בזק במספר מועדים במהלך שנת 2006. במרץ 2007 הודיעה בזק כי יש להפחית רטרואקטיבית רכוש קבוע אשר הופיע בדו"חותיה בשנת 2004 בשווי של 320 מיליון שקל.

 

אי הפחתת הציוד הישן, מעבר להקטנת סעיף הרכוש הקבוע במאזני החברה באותן שנים, מביאה לכך שנגרם ניפוח בהון העצמי של החברה. כמו כן, מציין התובע כי בעת שרכש את המניות לא היה ברשותו המידע והוא התבסס על מידע מוטעה בדו"חות החברה עליהם הסתמך.

 

בהקשר זה נעזר התובע בחוות דעת של פרופ' יאיר זימון לפיה גריעת 320 מיליון שקל רכוש קבוע מהמאזן והפחתה של 220 מיליון שקל מההון העצמי הביאו למחיקה של 35% מהרווח בשנת 2004.

 

עו"ד ליאור צמח המייצג את התובע מסר: "המדובר בתביעה עקרונית לשוק ניירות הערך, המוגשת בשם קבוצת נפגעים אשר רכשו את מניות בזק בשנים 2005 – 2007, על בסיס מידע מטעה בדוחות החברה. המידע המטעה אומנם תוקן רטרואקטיבית, אך התביעה מוגשת בגין הנזק שנגרם לרוכשי המניות".

 

מדובר בזק נמסר, כי החברה תגיב רק לאחר שתלמד את כתב התביעה.

 

פרשת הפחתת הציוד המדוברת הוזכרה לאחרונה גם במסקנות של עו"ד יורם דנציגר שמונה לבודק החיצוני. התביעה למעשה נשענת על ממצאי הדו"ח, שהציג כשלים חמורים והתנהלות לקויה בחברת פלאפון בשנים 2004-2003, בהן כיהן יעקב גלברד כמנכ"ל פלאפון.

  

בהקשר זה מציין הבודק החיצוני כי אנשי הכספים בפלאפון לא דיווחו לרואי החשבון של החברה וכן לא מונתה ועדת פחת שבחנה את שווי הרכוש הקבוע, עובדה שמנעה את הטיפול הנדרש למחיקת הציוד שנאמד במאות מיליוני שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים