שתף קטע נבחר

מנפצים את המיתוסים על החלב

סביר להניח כי אתם לא באמת רגישים ללקטוז, אינכם אלרגים לחלב והוא לא מקשה על הנשימה. לכבוד חג שבועות, טליה לביא, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה עושה סדר במיתוסים על החלב

אומרים שלשתות חלב זה בריא, חיוני ומזין. אבל במקביל אומרים גם שחלב גורם לצרבת, שפעת, אסתמה, ואפילו, רחמנא ליצלן - עצירות... אז למי להאמין?

 

מיתוסים הקשורים להשפעות הבריאותיות של מזונות שונים אינם חדשים, וחלב ומוצריו אינם יוצאים מן הכלל מבחינה זו. תפיסות מוטעות הקשורות לחלב מתעוררות לפעמים, למרות ההכרה הרווחת ביתרונות התזונתיים והבריאותיים שלו. לכבוד חג השבועות, טליה לביא, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה, מפריכה את השמועות הזדוניות.

 

אני רגיש ללקטוז.

"הוא הסוכר הטבעי שבחלב אבל לא נמצא בכמות שווה בכל מוצר. למשל, בגבינת קוטג' יש פחות לקטוז מבגבינה לבנה. עם העליה בגיל יורדת היכולת שלנו לפרק לקטוז ואז החיידקים במערכת העיכול מטפלים בו, והתוצאה לעיתים היא גזים,

 נפיחות ואי נוחות. ואנשים נוטים לשים תווית של רגישות לחלב או ללקטוז, למרות שזו תגובה טבעית של הגוף.

 

אני אלרגי לחלב.

"אלרגיה היא תגובה של מערכת החיסון לחלבון זר. החלב מכיל חלבונים, ויש אנשים שמערכת החיסון שלהם מזהה בטעות את חלבוני החלב כחיידק, תוקפת אותם וכך נוצרת אלרגיה. כך שגם אם יש איזו תגובה לחלב, זו לא אלרגיה".

 

בגלל החלב קשה לי לנשום.

"מבחינה מדעית, כל מה שנבדק לגבי אסתמה, נזלת ודרכי נשימה, אין שום מחקר שהצביע על קשר בין צריכת חלב לתופעות הללו.

 

לא כל הסידן נספג בגוף.

"ידוע כי 30% מהסידן נספג בגוף. מבין כל החומרים שנכנסים אלינו לגוף, אף פעם לא הכל נספג ותמיד משהו שנפלט החוצה. ברזל, סידן, מגנזיום - תמיד משהו נשאר בגוף ומשהו נפלט, כך שברור שלא כל הסידן ייספג בגוף".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מומלצים