שתף קטע נבחר

בדקנו: Bmusic, הרדיו האינטרנטי של בזק

הרדיו האינטרנטי שמשווקת בזק הוא בעל ממשק מבלבל ולא נוח, ועולה יותר מ-1,000 שקלים. עם זאת, מדובר בהחלט במכשיר נוח לחובבי מוזיקה ששווה להם להוציא סכומים כאלה

אנו נמצאים בראשית עידן הקונסולידציה (התכנסות), בו כל המכשירים הדיגיטליים מתמזגים יחד. אפשר לראות את הטלוויזיה במחשב, את המחשב בטלוויזיה, את האינטרנט במקרר ולהאזין לנגן המוזיקה במערכת הסטריאו.

 

בזק נכנסת לעידן הזה עם Bmusic, מזרים אודיו המאפשר למשתמשים להאזין לאוסף המוזיקה שלהם מכל מחשב בבית ול-10,000 תחנות רדיו אינטרנטיות מהארץ ומהעולם. בחודשים הקרובים תפיץ החברה גם את Bvideo (שכונה בעבר Bmovie. השם שונה מסיבות מובנות), מזרים וידאו (סטרימר), שיאפשר לנו לצפות בטלוויזיה בסרטים ותמונות מכל המחשבים בבית (באופן חוקי, כמובן, בזק לא מעודדת פיראטיות) דרך הטלוויזיה בסלון.

  

  

לא מתחבר מיד, אבל רץ חלק

המכשיר שהושק הזול מבין שני המכשירים הוא NOXON של Terratec הגרמנית (הרדיו עצמו מיוצר בטיוואן). מכשיר הרדיו לא תלוי במחשב – כלומר, מספיק שיש לכם רשת רגילה או אלחוטית בבית המחוברת לאינטרנט (גם בכבלים וגם ב-ADSL), ותוכלו להתחיל להאזין לתחנות רדיו מהאינטרנט, גם כשהמחשב כבוי, ומכל מקום בו יש קליטה טובה לרשת האלחוטית.

 

כשתחברו את ה-Bmusic המכשיר יסרוק את הרשתות בסביבה, ממש כמו שהמחשב הנייד שלכם

עושה כשאתם מנסים להתחבר בבית או בבית קפה. אם המכשיר לא מוצא את הרשת, ניתן להכניס אותה ידנית, ואחר כך, באמצעות השלט, את הגדרות האבטחה וה-IP הנחוצות. בשלב הבא ההגדרות יישמור בזיכרון כך שגם אם תכבו אותו או תנתקו מהחשמל, תוכלו להתחבר אוטומטית שוב לרשת. 

 

אם אתם לא ממש מתמצאים ברשת הביתית שלכם ובהגדרות שלה, יתכן ותזדקקו לתמיכה טכנית. נציין כי בבדיקה שלנו לא הצלחנו להתחבר מיד, והיינו צריכים לבצע שינויים קלים בהגדרות הרשת על מנת שהרדיו יצליח להתחבר כמו שצריך ולהאזין למוזיקה.

  

בדקנו את הרדיו על גבי רשת ביתית רגילה אליה מחוברים בין שלושה לארבעה מחשבים בכל רגע נתון, ועל חיבור לאינטרנט במהירות של 1.5 מגהביט ADSL. ההתחברות לאחד המחשבים ולתחנות הרדיו אורכת מספר שניות ארוכות ואף הגיעה לדקה, - לא מדובר בזפזופ הרגיל בין תחנות שאתם מכירים. איכות הסאונד ועוצמת השמע בהחלט משביעות רצון בשביל מכשיר רדיו סטנדרטי, אבל לא הרבה יותר מזה.

 

את תחנות הרדיו שמענו כמובן בהשהייה ארוכה יחסית מזמן השידור החי האמיתי – כך שאתם יכולים לשכוח

 מלהשתתף בשעשועוני רדיו בזמן אמת. אך עם זאת, השידור במשך כל הבדיקה שלנו היה חלק למדי, גם כשהפעלנו תוכנות לשיתוף קבצים, דוא"ל, דפדפן ומסרים מידיים.

 

תחנות מכל העולם, ומוזיקה מהמחשבים

המכשיר מבוסס על רשימת תחנות רדיו המסופקת על ידי שירות בשם vTuner – רשימה שאמורה להתעדכן על בסיס יומי, כשהרדיו יוצר קשר שיר עם האתר ומוריד את הרשימה על בסיס יומי.

 

מצאנו במכשיר את רוב התחנות הישראליות כולל גלי צה"ל, גלגלצ, תחנות קול ישראל, ותחנות הרדיו האזורי. אפשר גם להירשם לשירות ולהוסיף תחנות משלכם.

  

נוסף על כך, כל מחשב שתתקינו עליו את התוכנה המצורפת, TwonkyMusic יהפוך לשרת מוזיקה, ותוכלו לנווט באוסף המוזיקה שלכם מכל מחשב בבית באמצעות הרדיו. הרדיו ידע להתממשק גם עם רשימות ההשמעה (m3u) הקיימות במחשב, שלא תצטרכו לבנות אותן מחדש.

  

הולכים לאיבוד בתפריטים

ה-Bmusic אמור להיות מכשיר ייעודי וידידותי לחובבי מוזיקה, אבל הוא לא ממש נח. החסרון הבולט הראשון הוא היעדר התפריטים בעברית. עוד לא מאוחר, ונשמח מאוד אם בזק או יבואנית המכשיר תעביר את המכשיר תהליך גיור (שיכלול גם יישור לימין של התפריטים), ואכן, מבזק נמסר שבחודשים הקרובים בהחלט תהיה למכשיר תמיכה גם בעברית.

 

השליטה מגוף המכשיר די אינטואיטיבית ולא מסובכת (אם כי לא ברור מדוע יש גם בקר עצמה ידני וגם דיגיטלי, כאשר אין ממש קשר ביניהם). תפעול המכשיר באמצעות השלט כבר מסובך יותר. כפתורי השלט מלאים בציורים שאולי נראים ברורים וגנריים בהתחלה, אבל רק אם נצמדים לחוברת ההוראות בימים הראשונים ולאחר ניסוי וטעיה מתמשכים אפשר להבין איך ניגשים לכל אפשרות ברדיו ובתפריטיו השונים.

 

איפה התחנות שלי?

על מנת להוציא את המוץ מהתבן ולמצוא תחנות טובות נדרשת לא מעט עבודה. אפשר לעשות זאת באמצעות המחשב ושירות vTuner או פשוט לצלול לתוך התפריטים ולעבור מדינה-מדינה ותחנה-תחנה עד שמוצאים משהו ראוי, או משהו מוכר.

  

ברגע שמוצאים משהו כזה – מיד כדאי לשמור אותו במועדפים, אך המועדפים היא עוד נקודה חלשה של המכשיר – התחנות האהובות עליכם פשוט תתפזרנה במקומות שונים בנבכי תפריטי רדיו, במקום תחת תפריט מועדפים אחד מרוכז נוח.

 

בדיוק כמו ברדיו ברכב - לחיצה ארוכה על כפתורי המספרים שומרת תחנה מועדפת, ולחיצה קצרה על המספר מעבירה אותנו לתחנה ששמרנו – עד כאן היינו מרוצים. לחיצה על הפרצוף המחייך בשלט גם ישמור לכם תחנה מועדפת – אך זה כבר נעשה בסט נפרד של מועדפים, שיש אליו גישה ישירה מתוך כפתור המועדפים בשלט, רק שקשר לתחנות הממוספרות – אין.

 

תפריט My favorites, מתוך Internet Radio הביא אותנו לתיקית מועדפים שלישית שאותה בכלל מנהלים דרך שירות vTuner (באמצעות דפדפן) ולא דרך המכשיר – הפתרון שלנו לכל הבלגן היה פשוט לא לזוז מתחנת Virgin Groove הבריטית החביבה ולקוות שלא נאבד אותה.

 

לחובבי המוזיקה שלא יכולים בלי 

הרדיו של Teratec, שהחליף בימי הבדיקה את רדיו ה-FM הזקן במטבח הוא לא בהכרח הדבר הגדול הבא במוזיקה (כפי שקוטנר אומר בהתלהבות בקמפיין), אבל בהחלט נתן תחושה של חו"ל, אחרי שהצלחנו לשוטט בסופו של דבר במספר תחנות רדיו טובות בינלאומיות.

  

חשוב לזכור גם שאת כל התחנות שששומעים ברדיו (וכמובן את המוזיקה השמורה על המחשבים שלכם) אפשר כמובן לשמוע גם באחד המחשבים המחוברים לאינטרנט, או באמצעות המחשב הנייד.

  

במחיר של 1,076 שקלים (ב-36 תשלומים), הרדיו הוא לא פריט שלא תוכלו לחיות בלעדיו, אך בהחלט נוח לחובבי המוזיקה שרוצים לשמוע אותה מכל מקום בבית ושווה להם להוציא סכום כזה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים