זהוב בחוץ, ירוק בפנים: טארט מנגולד
השף אופיר וידבסקי מציע לכם מתכון לטארט מנגולד: קלתית בצק פריך ממולאת בשכבות של מלית גבינות עשירה ועלי מנגולד
טארט מנגולד
מתכון של השף אופיר וידבסקי
המרכיבים:
לבצק:
240 גרם קמח
כפית מלח
חצי כפית סוכר
160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 כפות מים קרים
למילוי:
1 ק"ג עלי מנגולד
50 גרם חמאה
מלח, פלפל שחור
1 ביצה
3 חלמונים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת 32%
1/5 גביע (סה"כ 150 גרם) גבינה לאפייה 5%
להקרמה:
1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן
אופן ההכנה:
- במעבד מזון מערבבים בפולסים את כל חומרי הבצק, למעט המים, עד לקבלת פירורים. מוסיפים את המים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים בידיים לבצק חלק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים למשך חצי שעה לפחות.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 28 ס"מ לפחות.
- מניחים בתבנית בקוטר 26 ס"מ, מהדקים את הבצק ומנקדים בעזרת מזלג.
- מקררים שעתיים לפחות.
- מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
- מכסים את הבצק בנייר אפייה ומהדקים את הנייר לדפנות. מניחים מעל הנייר שעועית יבשה ואופים למשך רבע שעה.
- מסירים את הנייר עם השעועית ואופים עוד 10 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
- שוטפים את עלי המנגולד, מסירים את החלקים הלבנים וקוצצים גס את העלים.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי המנגולד ומאדים בחום גבוה, תוך כדי ערבוב, מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לאדות עד לריכוך עלי המנגולד.
- מערבבים בקערה את הביצה, החלמונים, השמנת והגבינה לאפייה. מתבלים במלח ופלפל.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מניחים חצי מכמות המנגולד על תחתית הבצק, יוצקים מעל חצי מבלילת הגבינות, מפזרים מעל חצי מכמות הפרמזן וחוזרים על הפעולה (שארית המנגולד, שארית בלילת הגבינות ושארית הפרמזן).
- אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלת) למשך 40 דקות, עד שהטארט אפוי היטב.
מומלצים