שתף קטע נבחר

זהוב בחוץ, ירוק בפנים: טארט מנגולד

השף אופיר וידבסקי מציע לכם מתכון לטארט מנגולד: קלתית בצק פריך ממולאת בשכבות של מלית גבינות עשירה ועלי מנגולד

טארט מנגולד

מתכון של השף אופיר וידבסקי

  

המרכיבים:

לבצק:

240 גרם קמח

כפית מלח

חצי כפית סוכר

160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3 כפות מים קרים

למילוי:

1 ק"ג עלי מנגולד

50 גרם חמאה

מלח, פלפל שחור

1 ביצה

3 חלמונים

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת 32%

1/5 גביע (סה"כ 150 גרם) גבינה לאפייה 5%

להקרמה:

1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן

  

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון מערבבים בפולסים את כל חומרי הבצק, למעט המים, עד לקבלת פירורים. מוסיפים את המים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק.
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים בידיים לבצק חלק.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים למשך חצי שעה לפחות.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 28 ס"מ לפחות.
  5. מניחים בתבנית בקוטר 26 ס"מ, מהדקים את הבצק ומנקדים בעזרת מזלג.
  6. מקררים שעתיים לפחות.
  7. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  8. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומהדקים את הנייר לדפנות. מניחים מעל הנייר שעועית יבשה ואופים למשך רבע שעה.
  9. מסירים את הנייר עם השעועית ואופים עוד 10 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
  10. שוטפים את עלי המנגולד, מסירים את החלקים הלבנים וקוצצים גס את העלים.
  11. ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי המנגולד ומאדים בחום גבוה, תוך כדי ערבוב, מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לאדות עד לריכוך עלי המנגולד.
  12. מערבבים בקערה את הביצה, החלמונים, השמנת והגבינה לאפייה. מתבלים במלח ופלפל.
  13. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  14. מניחים חצי מכמות המנגולד על תחתית הבצק, יוצקים מעל חצי מבלילת הגבינות, מפזרים מעל חצי מכמות הפרמזן וחוזרים על הפעולה (שארית המנגולד, שארית בלילת הגבינות ושארית הפרמזן).
  15. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלת) למשך 40 דקות, עד שהטארט אפוי היטב.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אופיר וידבסקי
צילום: דלית שחם
מומלצים