שתף קטע נבחר

Nvidia בתערוכת Computex 2007: שועטים קדימה

ענקית הגרפיקה הציגה בטאיוואן את מלוא הארסנל שלה ומצהירה שהיא מתכוונת לשעוט קדימה, מבלי לחכות

תקופה רגועה – זו אולי ההגדרה הטובה ביותר לחודשים הקרובים בכל מה שקשור ל-Nvidia. לאחר שהשיקה את ערכות השבבים שלה מסדרת ה-nForce 600 (כולל ערכות השבבים המובנות התומכות ב-HD), ולאחר שסיימה (סוף סוף) להשיק את כל ליין המוצרים של סדרת ה-GeForce 8, יכולה עכשיו יצרנית השבבים להירגע מעט, לשוב לשולחן התכנונים ולחשוב על המוצרים העתידיים שלה, ולא פחות חשוב – כיצד השינויים הכבירים שהתרחשו השנה בעולם המחשבים משפיעים עליה.

 

 

כפי שניתן לצפות מחברת ענק, Nvidia הקימה השנה ב-Computex אולם מיוחד שמוקדש למוצרים המבוססים על מוצרי החברה. באולם הוצגו כמה עשרות לוחות אם וכרטיסי מסך מבית מגוון יצרניות, לצד מוצרים פחות ידועים כמו מחשבים ניידים הכוללים את ערכת שבבים של Nvidia או מכשירי כף יד וטלפונים ניידים הכוללים שבבים מתוצרת הענק הירוק.

 

את דברי הפתיחה במסיבת העיתונאים של Nvidia בתערוכת Computex 2007 העביר רוב קסונגור,

צילום: HWzone

סגן הנשיא של החברה האחראי על השיווק. כאמור, המסר העיקרי של Nvidia השנה היה על כך שכל ליין המוצרים שלהם כבר בשוק Top to Bottom – בכרטיסי מסך מ-GeForce 8500 (ובקרוב אף GeForce 8300) ועד GeForce 8800, ובערכות שבבים מ-NF 630 (עם כרטיס המסך המובנה GF 7050) ועד למפלצות ה-NF 680.

 

העובדה שכל המוצרים נמצאים כבר היום בחנויות מביאה נחת רב לחברה, במיוחד כשזוכרים שהמתחרה הגדולה שלה עדיין כלל לא השיקה חלק מהמוצרים שלה.

 

נושא נוסף אותו בחר קסונגור להדגיש, נגע ל-DirectX 10. כאשר הושקו הכרטיסים הראשונים, הפיצה NVIDIA מספר דמואים המציגים את יכולתו של הדור החדש. הזמן עבר, וכעת NVIDIA שמחה להצהיר בתערוכה שכבר בקרוב נוכל לראות מספר משחקי DX10 מעניינים מאוד, אשר עושים שימוש בכל אותם אפקטים ויכולות אותם הציגה NVIDIA בדמואים.

 

קשה מאוד לתאר בכתב את קטעי המשחק המדהימים אותם הציגה החברה, אבל רק נגיד שלנו זה עשה חשק למחשב חדש – הכולל כרטיס DX10 אימתני כמובן.

 

קסונגור דיבר בנוסף על התרחבות השימוש ב-GPU אל מעבר לגבולות משחקי המחשב, תוכנות הקאד והסרטים (שם דרוש מפענח הוידאו של הכרטיס). העובדה שמערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט, Vista, עושה שימוש במנוע תלת מימדי הכולל עצמים וטקסטורות, אינה חדשה, אולם, לפי קסונגור, מיקרוסופט לא המציאה את הגלגל ולא מעט תוכנות עושות כבר היום שימוש בכרטיסי המסך לצורך עיבוד הממשק הגרפי – כמו למשל Google Picasa ו-iTunes.

 

כרטיסי מסך בדרך לשוק

פרט חדש אותו הציגה NVIDIA בתערוכה הוא מספר לא קטן של מחשבים ניידים, אשר עושים שימוש במעבדים גרפים שלה מסדרת ה-GeForce 8. מגוון רחב מאוד של חברות הציגו בתערוכה מערכות עם כרטיסי GeForce 8 Go, ואנו בטוחים שכמה מבינכם מאוד נרגשים לקראת האפשרות לשחק במשחקי DX10 גם על גבי המחשב הנייד שלכם.

 

Nvidia הציגה השנה בטאיוואן את כל כרטיסי המסך שלה מסדרת ה-GeForce 8, כאשר כבר יכולנו להבחין בניצנים ראשונים של כרטיסי ה-GeForce 8300 ו-GeForce 8400 בגירסאות למכירה לקהל הרחב.

 

נפגשנו בתערוכה עם ג'סטין וולקר, מנהל המוצר של סדרת ה-GeForce 8600 של Nvidia, לשיחה על חטיבת מעבדי הגרפיקה של החברה. ווקר, מהנדס מכונות בעל תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת UCLA, עבד בעבר מספר שנים בחברת Applied Materials, לפני שעבר לתפקיד מנהל מוצר ב-NVIDIA לפני כשנתיים.

 

ראשית, ברכות על ההשקה האחרונה שלכם ועל החדרת ה-GF8 גם לפלחי שוק נוספים. עם זאת, רבים בקהילות שלנו מתלוננים שכרטיסי ה-GeForce 8500/8600 החדשים פשוט לא חזקים מספיק על מנת להתמודד עם משחקי ה-DX10 של המחר. כאשר קיימת התלבטות באיזה כרטיס לבחור בתג מחיר מסויים – הבחירה בכרטיסים של הסדרה החדשה אינה כה ברורה על פני כרטיסים חזקים יחסית מסדרת ה-GF7 או מסדרת ה-Radeon, אשר מחירם ירד

 

"הכרטיסים החדשים מבוססים על ארכיטקטורה שונה לגמרי מזו של הדור הקודם, ולארכיטקטורה הזו יכוונו המשחקים והתוכנות של הדור הבא. הרבה בביצועים תלוי באפליקציה – במשחקים Oblivion או Lost Planet

למשל, כאשר מפעילים את פונקציית ה-HDR, כרטיסי ה-GF8 עוקפים את כרטיסי ה-GF7 כתוצאה מהיתרונות בתכנון שלהם. תכנים חדשים אותם יתבקשו הכרטיסים להריץ ירוצו טוב הרבה יותר על הדור החדש.

 

"בנוסף, חשוב לזכור שההבדל בין 80FPS ו-110FPS אינו חשוב לגיימר הממוצע, ואולם ההבדלים באיכות התמונה ובתמיכה ב-DX10 הם משמעותיים".

 

ועדיין, למה אנחנו לא רואים כרטיסי Mid-Range עם ממשק זיכרון של 256bit? נדמה שצוואר הבקבוק שנוצר כבר ממש מגביל את הדור החדש

 

"אנחנו מקבלים את הפידבק הזה מלא מעט לקוחות, כתבי מדיה ושותפים. התקופה הנוכחית, עם כניסת ה-DX10 ועם תהליך הייצור בו אנחנו עובדים, יוצרת את המצב שלא ניתן להשיק כרטיסי מסך לשוק המרכזי עם בקר זיכרון שכזה, במחיר נורמלי. אין לנו מסגרת זמן למתי נוכל כבר לראות כרטיסים שכאלו מבית יצרנים שונים".

 

פתחתם פער לא קטן מול ATI/AMD אשר רק לאחרונה השיקה את קו מוצרי ה-DX10 שלה. מה אתם מתכננים לעשות עם היתרון שקיבלתם?

 

"אנחנו לא מתכוונים לחכות לאף אחד, ואנחנו נמשיך להתקדם עם המוצרים שלנו. אם המתחרים שלנו יצליחו להגביר את הקצב ולסגור את הפער זה כבר תלוי בהם, אבל אין ספק שאנחנו לא נחכה להם ונמשיך לחדש ולהוציא מוצרים חדשים לשוק".

 

בכל זאת נוצר הרושם שעם ההשקה האחרונה חיכיתם לא מעט – עברו יותר משבעה חודשים מאז השקתם את כרטיסי ה-GF 8800 ועד שה-GF 8600 הגיע לשוק, והסברה היא שרציתם לסחוט כמה שיותר הכנסות מהכרטיסים היקרים. כשלא היה מישהו שילחץ אתכם, זה היה הרבה יותר קל ולהרבה יותר זמן

 

"להשיק ראשית את כרטיסי ה-High-End ורק לאחר מכן את כרטיסי ה-Mid-Range תמיד הייתה המדיניות שלנו. בכנות אני יכול להגיד, בתור מי שהיה מנהל המוצר של ה-GF8600, לא חיכינו בגלל AMD, יצאנו לשוק מתי שהמוצרים היו מוכנים, ולדעתי השקת ה–GF 8600GTS לא תפגע כלל במכירות של כרטיסי ה-GF 8800GTS, מכיוון שלא מדובר על אותם לקוחות פוטנציאלים".

 

האם אנחנו צפויים לראות מוצרים נוספים לפלחי ה-High-End לפני השקת סדרת ה-GeForce הבאה? אולי כרטיסי GF 8900 או GF 8850?

 

"אין לי מידע על מוצרים חדשים שלנו, ואנחנו לא מדברים על מוצרים עתידיים של החברה, אבל אתה יכול להסתכל על דברים אותם עשינו בעבר בדורות הקודמים, ולשער מה יהיה הפעם."

 

גם אינטל וגם AMD הכריזו על כך שבעתיד הלא קרוב, הם ישלבו שבב גרפי בחלק מדגמי המעבדים. השבבים המשולבים האלו מאוד מעניינים את השוק, ונדמה שהנפגעת הגדולה ביותר ממהלך שכזה היא החברה שלכם. מה אתם מכננים לעשות? איזה שינוי אסטרטגי צפוי לנו?

 

"אנחנו לא הולכים לשנות אסטרטגיה והמטרה שלנו תישאר זהה – להיות החברה עם המוצר הטוב ביותר בכל שוק שבו אנו נמצאים – וזה לא משנה אם זה השוק הנמוך ביותר שם אנחנו מתחרים במוצרים המשולבים של אינטל, או בשוק הגבוה ביותר.

 

"אין ספק שמהלך שכזה הולך להשפיע עלינו, ואנחנו מקשיבים לא מעט ומודעים למה שהולך בשוק. אני צופה שצריך עוד לחכות לראות מה יהיה המוצר ואם הוא יעשה את מה שהם אומרים שהוא יעשה. שאלה שניה היא כיצד אנחנו נתמודד איתו ומה תהיה הרמה של כרטיסי ה-Entry-Level שלנו".  

 

ראיון עם מנהל השיווק הטכני ג'ף יין

גם בתחום ערכות השבבים לא הציגה Nvidia מוצרים חדשים בתערוכה, אולם היא ממשיכה לשלוח מגוון רחב של שבבי nForce 600/500 לשוק. ג'ף יין, מנהל השיווק הטכני של Nvidia לאזור המזרח הרחוק, נשלח למשימה לענות לנו על כמה שאלות.

 

קו מוצרי לוחות האם שלכם, במסגרתו השקתם לאחרונה עיצוב רפרנס ללוחות בו יכלו יצרניות כמו XFX, INNO3D ו-EVGA לעשות שימוש, קצת לא ברור לנו – אתם מנסים לגרום לכך שגם בתחום הזה לא תהיה תחרות אמיתית וכל הלוחות יהיו זהים בשוק?

 

"עשינו את הפרויקט הזה בעיקר בשביל החברות הקטנות שלא יכלו להרשות לעצמם לפתח את לוח האם, ועכשיו אנחנו אוספים את הפידבקים. יצרניות שחושבות שיש להן ערך מוסף להוסיף לערכת השבבים, כמו ASUS לדוגמא, ממשיכות לייצר ולפתח לעצמן את לוחות האם, ואילו החברות הקטנות יודעות שהן לא תמכורנה כמו ASUS, אבל הן ימכרו - וזה יותר ממה שהן יכלו לומר בשנה שעברה. המטרה שלנו היא למכור כמה שיותר ערכות שבבים לשוק, ומהבחינה הזו מדובר בהצלחה".

 

AMD השתלטה על ATI, ולא נראה שהם קנו אותם בגלל העיניים היפות של המנכ"ל. מהלך שכזה מאפשר לשתי יצרניות המעבדים להציע גם ערכות שבבים תואמות תחת אותו מיתוג, ונשאלת השאלה מה אתם מתכננים לעשות בנושא?

 

"אנחנו מתכוונים להמשיך ולהשקיע במוצרים שלנו, ובמוצרי ה-SLI בין השאר, כדי להביא את היתרונות שלנו למוצרים. אנחנו נמשיך להציג ערכות שבבים ולהחדיר אותן לשוק".

 

נכון להיום, Nvidia היא כנראה החברה סביבה מסתובבות מירב השמועות בתערוכת Computex. מצד אחד אנו שומעים כבר תקופה לא קצרה שמועות עיקשות על כך שאינטל הגדולה שוקלת כבר מזה כמה חודשים את האפשרות של רכישת NVIDIA ובליעתה בתוך החברה הכחולה, ומצד שני אנו שומעים גם שמועות על כך ש-Nvidia תנסה בקרוב להשתלט על VIA, במטרה לשים יד על כמה פטנטים של החברה לשוק ה-X86, ועל מנת להתמודד עם אינטל ו-AMD במגרש של הגדולים – שוק המעבדים העולמי. מה תהיה המציאות ומה היא רק שמועה חולפת – את זה נוכל לדעת רק בשנה הבאה, ב-Computex 2008.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים