שתף קטע נבחר

שינוי תדר רענון: טיפ קטן לשיפור גדול בתצוגת המסך

המסך שלכם מרצד? העיניים כואבות? אתם מרגישים מותשים בסוף יום העבודה וסובלים מכאבי ראש? הסיבה לכך עשויה להיות ברירת מחדל טיפשית של Windows שאפשר לשנות בסדרה פשוטה של פעולות


 

הרבה כבר נכתב ונאמר על ברירות המחדל המוזרות של גירסאות Windows לדורותיהן. לפעמים, שינוי קטן עושה הבדל גדול. אם לא תנסו, תסבלו שלא לצורך.

 

הפעם נתקן הגדרת תצוגה שעשויה לגרום למשתמשי מחשב כאבי ראש ועיניים. אנחנו מדברים על הגדרת תדר הרענון (Refresh Rate), הקצב שבו תצוגת המסך שלכם מתחדשת (עם מסכי LCD, אגב, השינוי הזה מיותר כי תדר הרענון שלהם קבוע).

 

בבדיקה מדגמית שערכנו, הופתענו לגלות שרוב האנשים לא מכירים את ההגדרה הזו. אם גם אתם "רוב האנשים", אז עוד כמה דקות המסך שלכם יראה הרבה יותר טוב.

 

למה לשנות?

ראשית, הסבר קצר: במסך CRT ("רגיל"), גם כשלכאורה שום דבר לא משתנה, התצוגה אינה סטטית אלא מתחדשת כל הזמן. שפופרת המסך יורה אלקטרונים אל המרקע בקצב קבוע, בדרך-כלל בין 60 ל-100 פעם בשנייה (כלומר, 60 עד 100 הרץ), בהתאם לדגם המסך ולרזולוציה. כשהתדר נמוך התצוגה מרצדת; ככל שהוא גבוה יותר, הריצוד הולך ונעלם. מעבר ל-75 או 80 הרץ רובנו כבר לא נבחין בו.

 

ברירת המחדל של Windows XP, כמו בכל גירסאות Windows הקודמות, היא שימוש בתדר רענון של 60 הרץ. אם לא שיניתם את ההגדרה הזו ואף אחד אחר לא שינה אותה בשבילכם, אז הרי לכם הסבר מצויין מדוע אתם סובלים מכאבי ראש או כאבי עיניים, עצבנות מופרזת או שסתם לא נעים לכם לשבת מול המסך.

 

אם אתם משתמשים ברזולוציה שאינה גבוהה מ-1024x768, ואם המסך שלכם נקנה ב-10 השנים האחרונות, סביר להניח שתוכלו להגדיל את תדר הרענון ל-80 או 85 הרץ ויותר. זה גם לא מסובך.

 

איך עושים את זה

פשוט מאד: מבצעים הקלקה ימנית במקום פנוי כלשהו על "שולחן העבודה" ובוחרים ב-Properties (מאפיינים).

 

נכנסים לחלון Settings>Advanced>Monitor (הגדרות>מתקדם>מסך). במרכז החלון תמצאו תפריט נגלל שיאפשר לכם לבצע את השינוי כדאי לשים לב שמסומנת האופציה Hide modes that this monitor cannot display (הסתר מצבים בהם מסך זה אינו תומך).

 

הסרטון הבא מדגים את השינוי. לחצו על "מסך מלא" לצפייה מיטבית.

 

 

אגב, רוב המחשבים מגיעים היום עם תוכנה ייעודית לשליטה בהגדרות המסך - זו שצורפה לכרטיס הגרפי או ללוח-האם (כשמדובר בלוח "משולב" שכולל האצה גרפית מובנית). בסרטון בחרנו להדגים עם התוכנה הנפוצה של אינטל שמצורפת ללוחות עם ערכות השבבים שלה. 

 

לכל המדריכים והטיפים עבור Windows

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טיפ לתצוגה משופרת
צילום: נט מגזין
מומלצים