שתף קטע נבחר

לקראת פגישת אולמרט-ברק: "נשרוד גם עם 61"

ראש הממשלה ויו"ר מפלגת העבודה סיכמו על פגישה ראשונה ביניהם, ובסביבתו של אולמרט מבהירים שמשא ומתן על הקדמת הבחירות אינו בא בחשבון. "הוא רוצה להוציא את העבודה מהממשלה אחרי וינוגרד? שייצא. זה לא חייב להפיל אותה", אמרו גורמים בקדימה. היום ייפגש ברק עם אילון ופרץ בניסיון לצרפם להנהגת המפלגה

מקורביו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הבהירו הלילה (יום ה'), כי אין בכוונתו לנהל משא ומתן על מועד לבחירות, לקראת פגישתו הצפויה עם יו"ר מפלגת העבודה החדש, אהוד ברק. השניים סיכמו אתמול במהלך שיחת טלפון שערכו על פגישה משותפת בימים הקרובים, אולם אנשיו של אולמרט הבהירו הם אינם מתרגשים מהצהרותיו של ברק בעניין הקדמת הבחירות או החלפת ראש הממשלה. "יש דברים יותר חשובים מאשר משא ומתן לבחירות. ברק הוא פוליטיקאי, ואת ההצהרות של הפריימריס צריך לקבל לגופן", אמרו. 

 

בסביבתו של אולמרט אף ציינו כי גם אם ברק יחליט להוציא את העבודה מן הממשלה סמוך למועד פרסום הדו"ח הסופי של ועדת וינוגרד, כפי שהתחייב במהלך קמפיין הבחירות שלו, הרי ש"זו זכותו". "הוא רוצה להוציא את העבודה מהממשלה אחרי וינוגרד? שייצא מן הממשלה. הוא מאמין שזה יפיל את הממשלה, אבל זה לא חייב לקרות. אפשר להמשיך גם עם 61 חברי כנסת. ראש הממשלה לא ינהל שום מסע ומתן על בחירות או על סוף הקדנציה שלו. מי שירצה לצאת - שיצא", אמר ל-ynet גורם המקורב לראש הממשלה. בסביבתו של אולמרט מעריכים שברק ימונה לתפקיד שר הביטחון בתוך זמן קצר יחסית, וכי בממשלה לא צפויים להיות זעזועים גדולים. "שני הצדדים יודעים מה עומד על הפרק", אמר גורם בכיר בקדימה. "אנחנו נהיה נדיבים ככל האפשר, אבל כל השיחות צריכות להיות במסגרת של תהליך קצר וענייני. אף אחד לא רוצה לעשות מזה שוק". על פי הערכות גורמים שונים בקדימה, העבודה אף לא תקבל תיקים נוספים סביב שולחן הממשלה. "אם הם ירצו לדבר על תיק האוצר במקום תיק הביטחון, לא תהיה בעיה לנהל על זה משא ומתן. זה אפשרי", אמר בציניות גורם במפלגה.

 

מקורביו של ברק אמרו אמש כי בפגישה הראשונה עם ראש הממשלה צפוי היו"ר החדש להציג בפניו את אותן עמדות שהציג

 במהלך מערכת הבחירות, ולא לעסוק במינויים בממשלה. "אין לנו שום כוונה לזגזג", אמר בכיר במטהו של ברק. "הוא אמר משהו בשדות ים, ואמר משהו גם לאופיר פינס - והוא יאמר את הדברים גם לראש הממשלה".

 

עד לפגישתו הצפויה עם אולמרט לא מבזבז ברק זמן, וכבר הבוקר יפתח במסע פגישות עם תומכיו ויריביו גם יחד. תחילה הוא צפוי לפגוש את השרים וחברי הכנסת שתמכו בו במהלך הפריימריס, ולאחר מכן ייפגש גם עם עמיר פרץ וגם עם עמי אילון, בניסיון לצרף אותם להנהגת המפלגה. "הוא יבדוק אם אפשר לעשות ברית עם עמי ועמיר, ולשתף פעולה. ברק לא רוצה מחנות, ולא רוצה קבוצות. זה יהיה תנאי שהוא יציב גם בפני פרץ וגם בפני אילון. הם רוצים להיות שותפים שלו? מצויין. אבל בלי מחנות", אמר גורם המקורב לברק. במחנה ברק אף מודעים לכך שייתכן שהמשא ומתן הפנים-מפלגתי ייקח זמן. "אנחנו נעשה מאמץ כדי שזה יצליח. אם זה יילך, זה יהיה מצויין. אם לא, נראה מה נעשה". עם זאת, לדבריהם, ברק יעשה את כל המאמצים כדי לאפשר מערכת יחסים טובה עם אילון ופרץ, ולקדם את כניסתם לממשלה אם יהיו מעוניינים בכך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. לא מוכן להקדים את הבחירות
צילום: גיל יוחנן
צילום: חגי אהרון
יינסה לצרף את אילון ופרץ. ברק
צילום: חגי אהרון
מומלצים