שתף קטע נבחר

"ישראל עוקבת, אך לא תתערב"

בלשכת ראש הממשלה הבהירו שאין כוונה לערב את צה"ל בנעשה ברצועת עזה. "ההתפתחויות שם מאוד מטרידות אותנו", אמר גורם מדיני בכיר. בירושלים שוקלים יצירת הפרדה בהתייחסות בין עזה לגדה. התפרקות הרשות תעלה בפגישותיו של אולמרט עם מזכ"ל האו"ם ונשיא ארה"ב, בתחילת השבוע

עוקבים מרחוק. ראש הממשלה אהוד אולמרט אינו שוקל בשלב זה לבטל את נסיעתו לוושינגטון ולניו-יורק, בעקבות הודעת אבו-מאזן על פיזור ממשלת האחדות והכרזת מצב החרום ברשות. "ישראל עוקבת בדאגה אחר האירועים החמורים, אך אינה מתכוונת להתערב", מסר הערב (ה') גורם מדיני בכיר בירושלים.

 

מלשכת אולמרט נמסר שאינו מתכוון בשום אופן לערב את צה"ל בארועים החמורים ברצועה. עם זאת הוא מתכוון להציב את המהפכה של החמאס בראש סדר הנושאים שיעלה בפני מזכ"ל האו"ם בפגישתם ביום ראשון הקרוב ובפגישתו עם נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש ביום שלישי. ראש הממשלה מתכוון לפעול להתערבות הקהילה הבינלאומית, כולל המדינות הערביות המתונות, כדי לטפל במשבר.

 

ראש הממשלה אולמרט עקב כל היום אחר האירועים המחריפים בעזה. "ההתפתחויות שם מאוד מטרידות אותנו", אמר גורם מדיני בירושלים. "עם תחילת האירועים הזהיר ראש הממשלה שאם ישתלט החמאס על רצועת עזה - הרי שיכולה להיות לכך משמעות אזורית. זאת הוא אמר גם לשר החוץ ההולנדי אשר ביקר בישראל. מכיוון שהדברים אכן קרו כך, לצערנו, אנו נערכים בהתאם", נמסר.

 

בלשכת אולמרט אומרים שהחמאס לא לקח בחשבון את אחריותו על מליון וחצי תושבים ברצועה שצריך להתחיל ולטפל בהם מחר בבוקר. "רצועת עזה נשענת על ישראל לצרכים ההומניטאריים שלה. כל המעברים שלה, קשורים לישראל. ישראל תבחן מה צריך לעשות במצב החדש שנוצר, אך לא תיקח על אחריותה את גורלם של תושבי הרצועה", הובהר.

 

הגורמים המדיניים הבהירו עוד שהמהפכה שיזם החמאס, מצב החרום ופרוק ממשלת האחדות, יעלו לראש סדר הנושאים בשיחות שייערכו ביום ראשון הקרוב עם מזכ"ל האו"ם באן קי-מון בבניו-יורק. יומיים אחר כך, ישוחח על כך אולמרט עם הנשיא האמריקני, ג'ורג' בוש. כמו כן יקיים משרד החוץ סדרה של מגעים כדי להעלות את חומרת הנושא בפני הקהילה הבין לאומית.

 

"בשעות אלה נבחנות מספר אפשרויות של תגובה", מסר הגורם המדיני הבכיר. "איננו מתכוונים בינתיים לדבר עליהן בפרטים. בין יתר ההצעות ששקלנו בגדול - יצירת הפרדה בהתייחסות בין עזה לגדה המערבית. איננו רוצים שהאירועים יגלשו לגדה והחמאס יתחזק גם שם. כמו כן אנו מבקשים לבחון את נושא ציר פילדלפי. המועצה לביטחון לאומי ומשרד החוץ מכינים עבודות בנושא. רק הקבינט לביטחון לאומי יחליט כיצד על ישראל לפעול לאור המציאות החדשה", נמסר.

 

גורמים מדיניים בירושלים אמרו ל-ynet שישראל התריעה בחודשים האחרונים, שהחיבור בין החמאס לפתח בממשלת האחדות נדון לכישלון. "הזהרנו מפני שיתוף פעולה עם ממשלה זאת וההכרה בה. היום הוכח שישראל צדקה. היום הוכח מהו באמת החמאס ומה המשמעות של מעשיו באיזור. עם זאת יתכן שניתן יהיה להשתמש במצב החדש כדי לשנות את המציאות.

 

"בנושא זה תבקש ישראל את הסיוע של הקהילה הבינלאומית והמדינות הערביות המתונות. ברור שישראל אינה מתכוונת להיכנס לרצועת עזה בנסיבות אלה בכוח צבאי. הפניה לקהילה הבינלאומית מבחינתנו היא החלופה הראויה. ישראל לא מתכוונת לסכן את חייליה שיתערבו בעימותים בין החמאס לפתח", אמר הגורם המדיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. הרשות - בראש סדר היום
צילום: גיל יוחנן
אבו מאזן. הממשלה פוזרה
צילום: איי אף פי
מומלצים