שתף קטע נבחר

אולמרט: צריך לחזק את הכוח הרב-לאומי בלבנון

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ומזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, שנועדו בניו-יורק דנו בירי הקטיושות אל קריית שמונה. אולמרט ניצל את ההזדמנות לומר שיש צורך בחיזוק צבא לבנון והכוח הרב-לאומי. פרץ בהערכת מצב: "לירי יש השפעה מעצבת על העתיד"

ירי הקטיושות אל קריית שמונה תפס את ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אחרי הריצה בסנטרל פארק ולפני פגישה עם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון. הערב (יום א') אמר בפתח הפגישה כי "זה מחזק את הצורך בחיזוק צבא לבנון ובחיזוק הכוח הרב לאומי". לדברי אולמרט, "אנחנו קצת מוטרדים מהאירוע היום".

 

ראש הממשלה הדגיש כי זו הפעם הראשונה מאז 14 באוגוסט (יום הפסקת האש), שבה הותקפה קריית שמונה, "לאחר התייעצויות שקיימתי ועל-פי נתונים שקיבלתי מגורמי מערכת הביטחון, אנו סבורים שההתקפה בוצעה על-ידי גורמים פלסטינים".


אולמרט, גילרמן ובאן קי-מון (צילום: עמוס בן-גרשום, לע"מ)

 

השניים נפגשו לארוחת צהריים בניו-יורק בדירת שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן. בשיחה עלה הצורך בחיזוק הכוח הרב-לאומי בלבנון ופריסתו על גבול סוריה-לבנון כדי למנוע הברחות נשק המפירות את האמברגו על חיזבאללה.

 

באזור שממנו שוגרו הרקטות אל ישראל פועל הכוח הרב-לאומי. מכוח האו"ם נמסר כי מדובר ב"הפרה חמורה של החלטה 1701 של מועצת הביטחון והסכם הפסקה האש". דוברת יוניפי"ל, יסמינה בוזיאן, אמרה ש"צבא לבנון שהגיע לאזור השיגור איתר ארבעה משגרים עם מנגנוני השהייה. שלוש רקטות נורו והרביעית לא". מוקדם יותר הודיע צבא לבנון כי מנע ירי של רקטה נוספת לעבר ישראל. על-פי ההודעה, חיילים לבנונים איתרו את הרקטה מוכנה לשיגור, סמוך לכפר א-טייבה, וניטרלו אותה.

 

מזכ"ל האו"ם אמר בפתח הפגישה: "ביקור ראש הממשלה הישראלי נערך בעיתוי קריטי, כאשר הקהילה הבינלאומית מוטרדת מאירועי עזה והאזור, בין היתר מנפילת הממשלה הפלסטינית והמצב המידרדר ברשות".

 

עוד אמר באן: "נחליף דעות כיצד להתמודד עם המצב המאוד רציני הזה. אותנו מטריד לא פחות המצב ההומניטארי ברצועת עזה. יש הרבה פליטים שמקבלים את סיוע האו"ם ויש מועסקים ואנשי ביטחון של האו"ם שנמצאים בסכנה. צריך לפעול יחד כדי לרכז מאמץ ולאפשר דיאלוג של שלום. האו"ם מחויב לתהליך השלום ולסיוע הומניטארי ברצועת עזה". מזכ"ל האו"ם ציין ששוחח עם יתר ראשי הקוורטט וישוחח עמם שוב בבוקר.

 

ראש הממשלה מתכוון לומר למזכ"ל האו"ם שישראל מודאגת ובוחנת את המצב מקרוב. בשלב זה ישראל אינה מתכוונת להתערב צבאית בנעשה ברצועת עזה. בנושא ההומניטארי, אולמרט הודיע שישראל מוכנה להעניק סיוע לפלסטינים, בתנאי שיימצא המנגנון המתאים לעשות זאת.

 

שר הביטחון, עמיר פרץ, קיים במקביל הערכת מצב אחרונה במסגרת תפקידו. הוא תכנן לייחד את עיקרה לנעשה ברצועת עזה, אך בשל ההתפתחויות בצפון - הוא קיבל עדכונים על נסיבות ירי הקטיושות. פרץ שוחח בטלפון עם ראש הממשלה ואחר כך נועד עם סגנו, אפרים סנה, עם הרמטכ"ל, ראש השב"כ, ראש אמ"ן, ראש האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון, מתאם הפעולות בשטחים, מפקדי זרועות בצה"ל, ראשי אגפים וקצינים בכירים.

 

בהתייחסות לנעשה בגבול הצפון אמר פרץ: "כשמדובר באירוע ראשון אחרי המלחמה, יש לירי הזה משמעות מעצבת לגבי העתיד. דבר אחד בטוח, ממשלת לבנון היא הריבון באזור, היא צריכה ליטול את האחריות מכל הבחינות, גם בעשיית הסדר וגם בלקיחת האחריות".

 

בהכנת הידיעה השתתף חנן גרינברג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט ובאן קי-מון
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
פרץ וסנה בדיון הערכת מצב
צילום: גלעד קוולרצ'יק
מומלצים