שתף קטע נבחר

מחיר הפזיזות

באותה מהירות שבה רכש ארקדי גאידמק את רשת טיב טעם, כך גם הסתלק מהעיסקה. גאידמק לא הבין וגם לא טרח לבדוק את ההשלכות של רכישת רשת קמעונאית לא כשרה. כשגילה כי יהיה לו קשה להוציא את החזיר מהרשת ועוד יותר מכך - להפוך אותה לכשרה, הבין שהוא בבעיה וחיפש דרך לצאת מהעיסקה

אחרי כל הרעש הצלצולים – התפוצצה עסקת טיב טעם. הסיבה – גאידמק הבין את הבעייתיות בהפיכתה של טיב טעם לרשת כשרה. עם הגילוי שלא הכל ורוד סביב העסקה, ואחרי ההצהרות שיהפוך גם את מפעל מזרע לכשר, הוא ניסה ללחוץ על קובי טרייביטש ועמית ברגר להפחית לו סכום של 10 מיליון דולר מהעסקה. ואז הכל התפוצץ.

 

טרייביטש סירב בכל תוקף. עמית ברגר, שותפו, היה קצת פחות נחוש ממנו. עבור טרייביטש מדובר בבייבי שלו. ניתן להניח שהפרידה מהרשת, אותה ייסד אביו, לא הייתה קלה עבורו. אבל כשבא מישהו ומשלם 100 מיליון דולר, המהווים פרמיה של מעל 80%, קשה לסרב לכזו הצעה. גם אם מדובר בבייבי שלך.

 

ברגר, בעל השליטה באנטר הולדינגס, הוא איש עסקים. הוא לא ייסד את הרשת, לא הצמיח אותה, לא היה שותף להפיכתה לרשת הלא כשרה הגדולה בישראל, וגם לא נקשר אליה ברמה אישית. הוא פיננסייר שהוכתר השבוע בכל העיתונים הכלכליים למרוויח הגדול של עסקת טיב טעם. אם העסקה הייתה יוצאת לפועל, הוא היה מרוויח, שנה בלבד אחרי שנכנס כשותף, 65 מיליון שקל.

 

ומה על גאידמק? הוא יוצא רע מכל הסיפור. קודם כל מכיוון שלא טרח בכלל לבדוק מה המשמעות של רכישת רשת קמעונאית. ניהול רשת מזון, ובפרט רשת לא כשרה, לא דומה בשום צורה לניהול חברת נדל"ן, לצורך העניין. גאידמק לא הבין וגם לא טרח לבדוק את ההשלכות של רכישת רשת קמעונאית לא כשרה, והתעורר בבוקר שאחרי לכותרות שזעקו כי אין לו סיכוי להוציא את החזיר מטיב טעם ולהכשיר את מפעל מזרע. רק אז הבין גאידמק שהוא בבעיה קשה. וכשהבין שהוא בצרה, הוא ניסה לסגת מהעסקה. אחת הדרכים הייתה ניסיון להפחית 10 מיליון דולר.

 

טרייביטש, שהתנגד להפחתה, הציל את גאידמק מתסבוכת קשה. אבל עכשיו יצטרך האוליגרך לשפר את תדמיתו כאיש עסקים נמהר שאינו בודק עסקאות לעומק לפני שהוא חותם עליהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארקדי גאידמק. ככה לא קונים חברות
צילום: גלעד קוולרציק
מומלצים