שתף קטע נבחר

הפועלים: "להמשיך לשמור על חשיפה מנייתית"

כלכלני הפועלים: "בטווח הקצר ייתכן המשך התנודתיות בשוק המניות, אך בטווח הבינוני והארוך המגמה החיובית צפויה להימשך". בלאומי זהירים יותר: "רמת הסיכון הגלומה בהשקעה בשוק המניות המקומי עודנה גבוהה ובטווח הקצר יתאפיין המסחר בתנודתיות רבה יותר"

"למשקיע בעל אורך נשימה מומלץ להמשיך לשמור על חשיפה מנייתית, תוך שימוש בהגנות המקובלות". כך אומרים כלכלני בנק הפועלים בסוף שבוע המסחר הסוער. "בטווח הקצר ייתכן המשך התנודתיות בשוק המניות, ברם בטווח הבינוני והארוך המגמה החיובית צפויה להימשך", מסבירים הכלכלנים.

 

למרות התנודתיות הגוברת של שוק המניות בשבועות האחרונים, מציינים בבנק כי "בנתונים הפונדמנטליים לא חל שינוי של ממש: הכלכלה המקומית בכלל, וביצועי החברות בפרט, ממשיכים להיות חיוביים ולהנות מצמיחה. גם רמות המכפילים בשוק ירדו לאחרונה לכ-14-14.5 בלבד על הרווח הנקי המצרפי במדד ת"א100, כך שניתן לומר שהשוק מתומחר ברמה סבירה".

 

ומה מעיב על השוק? "בראש ובראשונה הנעשה בשוקי העולם, שהובילו לעלייה ברמת העצבנות של המשקיעים הזרים והמקומיים. ההתפתחויות הביטחוניות אינן משפיעות לפי שעה, אם כי ישנם גופים זרים שכבר החלו לפקוח עין חוששת על הזירה הגיאו-פוליטית, וגם אם ישפיעו - הנסיון מלמד כי זו השפעה קצרת טווח. עצירת ההפחתות בריבית לא צפויה לפי שעה להשפיע על הבורסה בטווח הקרוב".

 

בסיכום שבוע המסחר התנודתי בבורסה בתל-אביב נרשמו עליות שערים, כשאת העליות הובילו מדד הנדל"ן 15 ומדד היתר 30 עם תשואה של כ-2% וכ-1.8% בהתאמה. מדד המעו"ף עלה השבוע ב-1%.

 

התנודתיות הגבוהה במסחר על רקע השתלטות החמאס על רצועת עזה, מינוי שר ביטחון חדש וירי הקטיושות בצפון הארץ.  

 

כלכלני בנק לאומי זהירים יותר: "רמת הסיכון הגלומה בהשקעה בשוק המניות המקומי עודנה גבוהה ובטווח הקצר יתאפיין המסחר בו בתנודתיות רבה יותר וכיוונו יושפע בעיקר ממגמת המסחר מעבר לים, מנתוני מאקרו ומהתפתחויות פוליטיות וביטחוניות בארץ".

 

בלאומי מציינים, כי "שבוע המסחר בשוק המניות המקומי נפתח בעליות שערים חדות ושינה את כיוונו מספר פעמים במהלך השבוע, אך בסיכום שבועי נחתם בעליות שערים".

 

הכלכלנים מתייחסים גם לדו"חות הבנקים הזרים שהתפרסמו השבוע: "ב-UBS מדברים על כלכלה חזקה וצומחת בעוד שבמריל לינץ' פחות אופטימיים בעקבות הצטרפותה הצפויה של ישראל ל-OECD".

 

לסיכום, אומרים כלכלני הבנק, "על רקע רמות המחירים, שעדיין גבוהות יחסית עולה חשיבותה של הסלקטיביות בבחירת המניות להשקעה. בנוסף, ראוי לבחון פיזור הסיכון באמצעות הגדלת החשיפה לשווקים הבינלאומיים".

 

השקל פוחת בניגוד למגמה בעולם

השקל פוחת השבוע מול הדולר בניגוד למגמת המסחר בשוק המט"ח הבינלאומי, ובהמשך למגמת ההיחלשות של השבועות האחרונים.

 

בבנק הפועלים מעריכים, כי "השקל עדיין מחפש כיוון ולכן גם בתקופה הקרובה צפויה תנודתיות גבוהה יחסית. השקל לא הצליח להצטרף למגמת ההתחזקות של מרבית המטבעות בשווקים המתעוררים, שהחלה לאחר שנרשמה ירידה בתשואות של אג"ח ממשלת ארה"ב".

 

"השקל סובל מהפער השלילי הרחב בין הריבית השקלית והדולרית ומאי הוודאות הביטחונית והפוליטית בישראל. בשוק ממתינים כעת להחלטת הריבית בישראל ביום שני הקרוב וההערכות הן, כי הריבית השקלית תותר ללא שינוי", אומרים בפועלים.

 

כלכלני בנק לאומי צופים, כי "ללא התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני והגיאופוליטי, ימשיך הדולר בטווח הקצר והבינוני להיסחר מול השקל סביב רמת המחירים החדשה אליה הגיע. ללא התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני והגיאופוליטי צפוי הדולר להיסחר מול השקל סביב רמת המחירים אליה הגיע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדולר מרים ראש
צילום: IndexOpen
מומלצים