שתף קטע נבחר

מחקר ישראלי: מיץ חמוציות מסייע בריפוי אולקוס

חוקרים מביה"ח בילינסון ואוניברסיטת תל אביב מצאו כי מיץ מהפרי הגביר את הצלחת הטיפול האנטיביוטי כנגד החיידק הליקובקטר, הגורם לכיב הקיבה

מיץ חמוציות עשוי לא רק למנוע דלקות בדרכי שתן אלא גם לסייע בריפוי אולקוס: מחקר ישראלי חדש, אשר פורסם בגיליון האחרון של כתב העת המדעי לתזונה מולקולרית היוצא בגרמניה, קובע כי מיץ חמוציות מסייע בריפוי אולקוס על ידי הגברת הסיכוי להצלחת טיפול אנטיביוטי נגד חיידק בקיבה.

 

מדובר בחיידק הליקובקטר פילורי אשר מצוי בקיבה כדרך קבע ובדרך כלל אינו גורם לבעיה בריאותית. ברם, אצל חלק מהאנשים עלולה נוכחותו של החיידק לגרום למצב דלקתי, לכיב קיבה (אולקוס) ולכיב בתריסריון.


חמוציות. נוגדי החימצון מנטרלים את החיידקים (צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

הפגיעה מתרחשת כאשר החיידק פוגע בציפוי המגן הפנימי של הקיבה, מה שמאפשר לחומצה לפגוע בדופן הקיבה. על פי נתונים מדעיים מקובלים, בקרב כ–75% מהסובלים מכיב בתריסריון נמצאה נוכחות של החיידק הליקובקטר פילורי. לפי הנתונים, אחד מכל שישה אנשים הנושאים את החיידק עלול לפתח אולקוס אם לא יקבל טיפול.

 

במחקר החדש, שנערך על ידי חוקרי בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת תל אביב וביה"ח בילינסון, השתתפו 177 נשים וגברים שאובחנו כסובלים מדלקת בקיבה שנגרמה על ידי החיידק. החוקרים בדקו לראשונה את השפעת מיץ החמוציות (Cranberry) כתוסף לטיפול מקובל כנגד החיידק, המורכב משילוב של אנטיביוטיקה ותרופה להפחתת הפרשת חומצת קיבה.

 

החולים חולקו לשתי קבוצות: האחת קיבלה את הטיפול המקובל בתוספת שתי כוסות מיץ חמוציות ליום, והקבוצה השנייה קיבלה את הטיפול המקובל בתוספת שתי כוסות מיץ אדום כלשהו אשר שימש כפלצבו (שאינו מכיל חומר פעיל). הטיפול ניתן למשך שבוע בזמן נטילת הטיפול התרופתי המקובל, והמשיך למשך שבועיים נוספים לאחר סיום הטיפול .

 

כאשר נבדקו החולים אשר השתתפו במחקר, התגלה כי תוצאות הטיפול המשולב נשאו פרי והתגלו ממצאים מפתיעים בקרב הנשים. אומנם בזכות הטיפול התרופתי המקובל היה שיעור של 82.5% בהצלחת הטיפול בהשמדת החיידק, אולם בקרב הנשים אשר בנוסף לטיפול המקובל שתו גם מיץ חמוציות, התגלה שיעור הצלחה של 95.2%.

 

לדעת החוקרים, נוגדי החימצון שבחמוציות (פרואנטוציאנידינים) יצרו מנגנון המונע היצמדות של החיידק לדופן הרקמה וכך מסייע המיץ לניטרול פעילות החיידקים. לדברי החוקרים, שתיית שתי כוסות (500 מ"ל) של מיץ חמוציות לצד טיפול אנטיביוטי כנגד חיידק הליקובקטר משפרת את הצלחת הטיפול אצל נשים. החוקרים השתמשו במהלך המחקר במיץ חמוציות מסוג אושן ספריי

 

פרי החמוציות, כמו סוגים נוספים של גרגרי יער, צומח על שיחים קטנים וירוקי עד, שגדלים באזורים קרירים, בעיקר בצפון אירופה ובאזור הארקטי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
חמוציות. מועיל גם לאולקוס
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים