שתף קטע נבחר

נבחרו הזוכים במעבדתרבות של מפעל הפיס

תיאטרון פרינג' מנצרת, קבוצת תיאטרון מדימונה ולהקת מחול ערבית-יהודית מעכו יזכו לתמיכה כוללת של 2.8 מיליון שקל במהלך שלוש השנים הקרובות

שלושה גופי תרבות פריפריאליים נתמכים נבחרו להשתתף בפרויקט "מעבדתרבות" של מועצת הפיס לתרבות ולאמנות. הגופים הזוכים, מתוך ה-11 שהגיעו לשלב הגמר, הם אנסמבל פרינג' נצרת - תיאטרון קהילתי בניהולו האמנותי של השחקן הישאם סולימאן, ומרכז אמנות בינתחומי בדימונה בניהולם של הבמאי טובי דיקמן והבמאי והשחקן דורון תבורי, שפועל בקרב הקהילה המקומית וחותר ליצירת תיאטרון חדשני שיציג לצדו גם תערוכות ומיצגים. 

 

שני הגופים הללו יזכו בשנה הראשונה לתמיכה של 500 אלף שקל כל אחד, בשנה השנייה לתמיכה של 400 אלף שקל כל אחד ובשנה השלישית לתמיכה בסכום של 267 אלף שקל. סך הכל יזכו הגופים בתמיכה כוללת של 2.8 מיליון שקל במהלך שלוש השנים הקרובות.

 

גוף יוצר נוסף שיזכה לתמיכה הוא חממת המחול בעכו בניהולה של אשת התיאטרון סמדר יערון. החממה תפעל במסגרת המרכז לתיאטרון עכו ותשלב רקדנים ערבים ויהודים במטרה להחדיר את תחום המחול למגזר הערבי. חממת המחול בעכו תזכה לתמיכה של 465 אלף שקל במהלך השנתיים הקרובות, עם אפשרות לשוב ולהגיש בקשה להמשך תמיכה בתום השנתיים.

 

את הגופים שישתתפו בפרויקט בחרה ועדת ההיגוי של "מעבדתרבות" שכללה השנה את מנכ"לית להקת בת שבע נעמי בלוך פורטיס, מנהל בית הספר לקולנוע ע"ש סם שפיגל רנן שור, האוצר עמי שטייניץ, הבמאי מיכה לבינסון, נציגת טבע תעשיות אילה מילר, נציגת קרן כהנוב דליה מגנט ונציג בנק הפועלים רועי קציר. בראש הוועדה ישבה מנכ"לית מועצת הפיס לתרבות ולאמנות, אסתי דינור, יוזמת הפרויקט שאמרה: "הבחירה בין הגופים שהגיעו לשלב הסופי היתה קשה ביותר. השיקול המרכזי הורכב מהמחויבות הגבוהה של גל השותפים, מהתרומה של המיזם לקהילה, מהעבודה שהושקעה בתכנית העסקית וכמובן מהרמה האמנותית".

 

מטרת הפרויקט, כאמור, לאתר ולסייע בבנייתה של יצירה אמנותית מקורית בפריפריה, לעודד למצוינות אמנותית איכותית באזורים אלו ולטפח מנהיגות אמנותית יצירתית בתחומי המחול, התיאטרון, הקולנוע והמוזיקה. "מעבדתרבות" נכנסת לתוך ואקום שנפער מתוך עקרונות התמיכה של משרד התרבות שאינם מאפשרים לגופים שרק הוקמו לזכות לתמיכה בשנתיים הראשונות להיווסדם. "דווקא בפריפריה, בה קשה יותר לגופי תרבות לשרוד, במיוחד בתקופה הראשונה להקמתם, חשבנו שנדרש עידוד ייעודי", אמרה דינור.

 

הפרויקט הושק באופן רשמי במרץ 2007 ובמהלך שלושת החודשים הראשונים הוכשרו תשע יוזמות אמנותית להגשת תכנית עסקית ואמנותית למיזם שהוגש לוועדת ההיגוי. כל הגופים שנבחרו להשתתף בשלביה הראשונים של התכנית לקחו חלק בסדנאות השתלמות לבניית תכנית אמנותית ועסקית ריאלית שתסייע להם גם בהמשך דרכם.

 

תנאי התמיכה במסגרת התכנית כוללים גופים יוצרים מקצועיים בעלי פוטנציאל אמנותי חדשני. כל הגופים נתמכים על ידי המועצות המקומיות והרשויות בהן הם פועלים, כשהרשות מתחייבת מצדה לפעילות מתמשכת, שילוב המיזם בפעילות הקהילתית בישוב והקמת תשתית ותמיכה במיזם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תבורי. יסייע בהקמת מרכז אמנות בינתחומי בדימונה
לאתר ההטבות
מומלצים