שתף קטע נבחר

גולשים פירקו את ה-iPhone: מה מסתתר בתוכו?

מה מסתירה אפל מתחת למעטה הזכוכית והפלסטיק? חובבי גאדג'טים שילמו מאות דולרים תמורת ה-iPhone רק כדי לפרק את המכשיר ולחשוף את שמות היצרניות של הרכיבים הפנימיים

בשעה שרבים מבעליו החדשים של ה-iPhone לא יכולים לחכות לנסות את הגאדג'ט החדש והיקר שלהם, כמה מהרוכשים בחרו דווקא לפרק לחתיכות את המכשיר, המשלב טלפון סלולרי עם נגן mp3, מחשב כף יד אלחוטי וגלישה באינטרנט.

 

מרגע השקתו בשבוע שעבר, אתרי הגאדג'טים השונים, בלוגים טכנולוגיים וחברות מחקר התחרו ביניהם כדי להיות הראשונים שיפרקו את ה-iPhone. המכשירים המפורקים ובחלק המקרים, המושבתים לצמיתות - חשפו את אחד מהסודות השמורים ביותר של אפל עד עתה: את שמות החברות שסיפקו את השבבים והרכיבים האלקטרוניים האחרים למכשיר

המצופה.

 

הממצאים גרמו לזינוק במניות אצל כמעט כל יצרניות החומרה ששמותיהן צוינו על הרכיבים הפנימיים אתמול, יום המסחר הראשון מאז הושק ה-iPhone. המכשיר הגיע לחנויות בערב יום ו' האחרון, ונמכר ב-500 דולר עבור גירסת ה-4 גיגה ו-600 דולר לגירסת ה-8 גיגה.

 

הרכיב היקר ביותר: 60 דולרים

המסקנות הראשוניות מהפירוק: לפי חישוב שביצעה חברת המחקר Portelligent, עלות הייצור הכוללת היא 220 דולר.

 

עלות המסך, שמיוצר על-ידי חברה גרמנית בשם Balda, היא 60 דולר. יצרניות החלקים יפיקו רווחים נאים בהחלט את ה-iPhone יממש את ההייפ סביבו ויישאר פופולרי לאורך זמן. אפל עצמה שמה לה למטרה למכור 10 מיליון יחידות ברחבי העולם עד 2008, שהן כאחוז אחד משוק הסלולר העולמי.

 

בין הנהנים מהבאז סביב ה-iPhone אפשר למנות את החברות שרכיביהן שובצו במכשיר: אינטל, Broadcom, Texas Instruments, Infineon, וגם חברות מוכרות פחות כמו Skylook ו-Linear Technology. אחת המרוויחות הגדולות היא סמסונג, שמייצרת את המיקרו-מעבד הראשי במכשיר, המשמש להרצת מערכת ההפעלה והיישומים השונים. סמסונג, יצרנית שבבי הזיכרון הגדולה בעולם, אחראית כם על ייצור הזיכרון ל-iPhone, שנקרא NAND. אינטל סיפקה לאפל זיכרון מסוג NOR, לפי חברות המחקר השונות.

 

אזל מהמלאי

הפתיחה הייתה מוצלחת: מלאי ה-iPhone אזל ברוב החנויות של אפל ושל AT&T עד אתמול, כך מסר דובר AT&T מייקל קו. עם זאת הוא סירב למסור פרטים מדויקים יותר לגבי היקף המכירות. השקת ה-iPhone לא עברה חלק, וקונים רבים נאלצו לחכות זמן ממושך עד להפעלת המכשיר (אקטיבציה) ברשת AT&T.

 

ללא ההפעלה, לא ניתן היה לבצע במכשיר גם

פעולות שאינן דורשות חיבור סלולרי, כמו האזנה למוזיקה או צפייה בסרטים. קו טוען כי העיכובים נגרמו עקב עומס בלתי צפוי על שרתי AT&T, וטוען כי העניין נפתר. "הבעיה הזו מאחורינו עכשיו", הוא אומר.

 

יש גם מי שטוענים כי החשאיות של אפל סביב הרכיבים הפנימיים של ה-iPhone מוכיחה פעם נוספת את יכולה של החברה מקופרטינו, קליפורניה, להלך אימים על שותפיה ולדרוש שישמרו שתיקה, למרות הטירוף התקשורתי סביב המכשיר.

 

"זה משהו שהם יודעים לעשות היטב - לגרום לספקים שלהם לשמור על סודיות. מי שיפשל, לא יעבוד עם אפל בסיבוב הבא", אומר האוורד קרטיס, סגן נשיא בחברת המחקר Portelligent. למרות שה-iPhone כבר משווק והמרצע יצא מהשק, רוב ספקיות החומרה עדיין מסרבות להגיב או להחזיר טלפונים לעיתונאים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים