שתף קטע נבחר

ברזיל: עבדות בתעשיית האתנול

הרשויות בברזיל פשטו על מטע קני סוכר באמזונס, ומצאו יותר מ-1,000 אנשים שהועסקו בתנאי עבדות בקיצוץ קני סוכר שמשמשים לייצור אתנול. החברה שמפעילה את המטע טוענת כי היא משלמת לעובדים שכר גבוה

הרשויות בברזיל דיווחו כי ביצעו פשיטה על מטע באמזונס, שבו עבדו יותר מ-1,000 אנשים יותר מ-13 שעות ביממה בתנאים מחרידים בקיצוץ קני סוכר שמשמשים לייצור אתנול.

 

לדברי הרשויות, מדובר בפשיטה הגדולה ביותר שהתבצעה בברזיל בשנים האחרונות במסגרת המאבק בעבדות של בעלי חוב, תופעה שכיחה למדי באזור האמזונס.

 

עבדות מסוג זה מתרחשת לאחר שעובדים עניים מתפתים להצעות עבודה במקומות מרוחקים, שם הם צוברים חובות גדולים לבעלי המטעים, שגובים מהם מחירים מופקעים על כל דבר – ממזון ועד לתחבורה.

 

לדברי משרד המשפטים הברזילאי, הפשיטה התבצעה בעיר הנידחת אוליאנופוליס. המשטרה גילתה 1,108 עובדים עניים שעבדו במטע מ-4:30 בבוקר ועד 5:30 אחה"צ, עם הפסקה קצרה לארוחת צהרים. העובדים התלוננו כי גובים מהם מחירים מופקעים על מזון ותרופות, ורבים מהם נאלצו ללכת מרחקים ארוכים כדי להגיע לעבודה.

 

הומברטו סליו, מתאם היחידה המיוחדת של משרד העבודה שהיתה אחראית על הפשיטה, אמר לסוכנות הידיעות הממשלתית "אג'נסיה ברזיל" כי רבים מהעובדים סבלו ממחלות בעקבות אכילת מזון מקולקל ושתיית מים מזוהמים. הם ישנו על ערסלים בשיכונים צפופים, ללא מערכת סניטציה.

 

החברה מכחישה את ההאשמות

החברה שמפעילה את המטע, פארה פאסטוריל א אגריקולה, פועלת מאז 1969, ומייצרת בכל שנה 13.2 מיליון גלונים של אתנול, שתופס תאוצה בשנים האחרונות כתחליף דלק ידידותי לסביבה.

 

החברה הכחישה את ההאשמות. מנהל בחברה אמר לתקשורת כי החברה מעסיקה 1,800 עובדים, כאשר העובדים שעוסקים בקיצוץ קני סוכר מרוויחים בין 700 ל-800 ריאל (368 עד 421 דולר), שכר גבוה בהרבה משכר המינימום במדינה, שעומד על 380 ריאל (200 דולר).

 

ברזיל היא אחת מיצואניות האתנול הגדולות בעולם, ומושכת אליה השקעות בהיקף של מיליארדי דולרים בשל הגידול בביקוש בעולם לדלק החלופי. ברזיל עצמה היא גם אחת הצרכניות הגדולות בעולם של אתנול – 8 מכל 10 מכוניות חדשות שנמכרות במדינה הן מדגם שיכול לפעול על דלק, על אתנול או על תערובת של שניהם.

 

המדינה נמצאת תחת לחצים כבדים לשיפור תנאי העבודה של קוצצי קני הסוכר, כאשר קבוצת כמרים בכנסיה הקתולית, שמסייעת לעובדים באזורי הכפר בברזיל, מעריכה כי כיום מועסקים כ-25 אלף עובדים במדינה בתנאי עבדות, רובם באזור האמזונס.

 

מקרה עבדות החוב הגדול ביותר שנחשף לפני הפשיטה הנוכחית היה ב-2005, אז נמצאו כ-1,000 עובדים שהועסקו בתנאי עבדות במטע קני סוכר לתעשיית האתנול במדינת מאטו גרוסו שבמרכז ברזיל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תנאי עבדות בברזיל
צילום: רויטרס
מומלצים