שתף קטע נבחר

התפטר מנכ"ל חברת החשמל אורי בן נון

לאחר שנה וחצי בתפקיד הגיש הבוקר במפתיע מנכ"ל חברת החשמל אורי בן נון את התפטרותו. נימק אותה במחלוקת עם האוצר סביב הרפורמה בחברה. אתמול קיים הדירקטוריון ישיבה מיוחדת שדנה בתפקודו של המנכ"ל, שביקש לקבל בונוס על פעילותו. בעקבות הישיבה החליט בן נון להתפטר

מנכ"ל חברת החשמל אורי בן-נון התפטר מתפקידו. אתמול התקיימה ישיבת דירקטוריון מיוחדת שעסקה בתיפקוד המנכ"ל שביקש לקבל בונוס על פעילותו בחברה.  בעקבות הישיבה אמש הגיש הבוקר הבוקר המנכ"ל בן נון את התפטרותו ליו"ר הדירקטוריון. בן-נון נימק את התפטרותו בוויכוח עם משרד האוצר על הרפורמה שמשרד האוצר רוצה להוביל בחברה.

 

בן נון מונה לתפקידו לפני כשנה וחצי. בעבר שימש כמנכ"ל מפעלי ים המלח. בן נון היה ידוע ביחסים טובים עם וועדי העובדים וההסתדרות ומינויו עורר התנגדות עזה של שר התשתיות בנימין בן אליעזר, של פקידים במשרד האוצר ושל בעלי הון שתמכו ברפורמה במשק החשמל. יחסיו של בן-נון עם שר התשתיות בנימין בן אליעזר היו רעועים במשך כל תקופת כהונתו. בן אליעזר אף איים מספר פעמים לפטר את בן נון, אך זה המשיך בתפקידו עד היום.

 

בעקבות ההתפטרות, החליט הדירקטוריון למנות את סמנכ"ל הייצור של החברה, משה בכר, גם למשנה למנכ"ל. הדירקטוריון מינה ועדת איתור למציאת מנכ"ל חדש לחברה, בהשתתפות פרידמן וחברי הדירקטוריון שלומית ברנע-פרגו, משה גביש, פנינה דבורין ועודד קוריצ'ונר.

 

"בגלל פקידי האוצר"

בשיחה עם הדירקטוריון הסביר בן-נון ליו"ר החברה מוטי פרידמן: "הגעתי לחברה כדי להוביל שינוי מבני במשק החשמל בכלל, ובחברת החשמל בפרט. לאחר שישה חודשים הצלחתי להביא להסכמה עקרונית של ארגון העובדים ללכת במתווה השינוי המבני שהוצע על ידו ושקיבל בזמנו גם את גיבוי הדירקטוריון. ואולם, משרד האוצר חזר בו מהסכמתו העקרונית והוביל להליך חקיקה כפוי שאינו עולה בקנה אחד עם אמונתי".

 

"מהרגע שמשרד האוצר חזר בו שקלתי להודיע על פרישה, אך כיוון שהדירקטוריון עמד למנות יו"ר חדש ראיתי חובה להישאר בתפקיד ולסייע לך בתחילת כהונתך. היום, כיוון שאין כל התקדמות בתחום השינוי המבני ובשל הערכתי כי אתה בקיא בנושאים הבוערים שעומדים לפיתחה של החברה, ביקשתי שחרור מתפקידי באופן שלא יפגע בתיפקוד החברה". 

 

"לא ראיתי מקום להמשיך בכהונתי"

בהודעה שפירסם היום כותב בן-נון: "קיבלתי על עצמי את תפקיד מנכ"ל חברת החשמל, שהוא אחד מהתפקידים הקשים במשק. ראיתי בכך שליחות. ראיתי את הטיפול בשינוי המבני כתפקיד עיקרי ומהותי. ואכן, לפני כ-10 חודשים הצלחתי להביא להסכמת האוצר והוועדים למתווה של שינוי מבני. אך הממשלה בסופו של דבר לא קיבלה הצעתי והעבירה חוק חדש. לדעתי, החוק שעבר לא מעשי ולא בר-יישום.

 

"לאור כך, חשבתי שראוי שאפרוש שכן כל נושאי המשרה בחברה, ואני בראשם, למעשה האחראים על יישום החוק. לא פרשתי מיד מכיוון שיו"ר החברה פרש וחשתי שלא יהיה נכון שלחברה לא יהיו יו"ר ומנכ"ל בו-זמנית. עכשיו, כשמונה יו"ר וחלפה תקופת הלמידה שלו, לא ראיתי מקום להמשיך בכהונתי".

 

העובדים דורשים בדיקה של מבקר המדינה 

מיקו צרפתי, יו"ר ועד עובדי חברת החשמל, אמר בתגובה להתפטרות מנכ"ל חברת החשמל: "העובדים מביעים דאגה עמוקה מהזעזועים החוזרים ונשנים בצמרת החברה. בתוך שנה וחצי התחלפו, הודחו או התפטרו 9 בעלי תפקידים בכירים והשינויים בצמרת החברה אינם מאפשרים יציבות מינימלית המחויבת בחברה מורכבת בסדר גודל כזה. גורמים בכירים פועלים כל העת למניעת יציבות בחברה בכדי להביאה לקריסה, ולאפשר לכרישי הון להשתלט עליה ביתר קלות תוך העלאת מחירי החשמל לציבור ולתעשיינים הגדולים.

 

"אותם גורמים בוחשים כל העת כדי להאיץ רפורמה שנויה במחלוקת אשר נפסלה על ידי הגדולות שבחברות הייעוץ הבינלאומיות. בל נתפלא אם נמצא אותם בקרוב מתמודדים על רכישת החברה מטעם גופים פרטיים הלוטשים עיניים לנכסיה של חברת החשמל.

 

עובדי החברה דורשים פתיחה בבדיקה מיידית של מבקר המדינה בנוגע לסיבות שהביאו להחלפת צמרת החברה בטווח זמן כה קצר וכן לחקור מעורבות של גורמים בעלי אינטרסים כלכליים בשינויים אלו".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אורי בן נון. התפטר
צילום: יוסי וייס
מומלצים