שתף קטע נבחר

"חתונה בלי רעש - כמו מסיבה בלי אלכוהול"

תקליטנים מתנגדים להחלטה לשלוח פקחים לאולמי השמחות, כדי שיבדקו את רמת הרעש. "זה לא אותו דבר כשהסאונד נמוך", סבור די-ג'יי. מנגד, כמה מעמיתיו סבורים אחרת: "טוב כשמגבילים את העוצמה, כי חייבים לשמור על מינון נכון". ומה אתם חושבים?

חוזרים מחתונות עם צפצופים באוזניים? ייתכן שבקרוב רמת הדיצבלים באולמות האירועים תיפחת. המשרד להגנת הסביבה החליט לשלוח פקחים, שיבדקו את רמת הרעש. מי שלא אוהב את ההחלטה הם חלק מהתקליטנים, שסבורים כי עם פחות רעש השמחה תיפגע.    

 

הדי-ג'יי רועי בן-אבי (28) סבור כי ההגבלה תהרוס את האירוע. "זה לא אותו דבר כשהסאונד נמוך. זה כמו להיות במסיבה ולא לשתות אלכוהול. אין את אותה תחושה, את אותה חוויה. אני עבדתי באירוע בו היו הגבלות על מערכת ההגברה והדבר פשוט הרס הכל. הרב החל לשיר, הסאונד היה גבוה והמוזיקה פתאום נפסקה. הדבר הורס רגעים חשובים וחוויות משמעותיות שעושות את הערב".

 

בן-אבי הוסיף כי לעתים קרובות החוגגים מבקשים ממנו "להגביר את הווליום". "הרבה פעמים, גם מבוגרים וגם צעירים, מבקשים ממני להגביר, כי הם מתבאסים שאין ווליום. אני לא אומר שצריך להרוס את האוזניים, אבל 85 דציבלים זה מאוד נמוך. החוק הזה יוצר מצב שבו מגבילים את בעל המקצוע, שתפקידו לפקח על הסאונד באירוע".

 

אבל יש גם תקליטנים שתומכים בהגבלת עוצמת המוזיקה באירועים. די ג'יי אריק קאופמן (28) אמר: "עבדתי הרבה שנים בחו"ל ושם הגבילו את עוצמת הסאונד. אני חושב שזה טוב כשמגבילים את העוצמה, כי חייבים לשמור על מינון נכון. צריך שהעוצמה תהיה ברמה סבירה, יש להגביר בהתאם לשמיעה ולא לפוצץ את האוזניים של האנשים". גם די ג'יי ניסים שגב (27) מקפיד על עוצמה לא גבוהה. "אני מקפיד על ווליום לא גבוה, כי באירועים כמו בר-מצווה וימי הולדת אנשים רוצים לדבר ולא רק לרקוד. לכן צריך להתחשב בהם".

 

"יש שעושים רעש, ויש שעושים מוזיקה"

ומה אומרים המומחים במשרד להגנת הסביבה? ראש אגף מניעת רעש וקרינה, ד"ר סטליאן גלברג, הסביר מדוע אנשי משרדו יאכפו את החוק. "החוק תואם עם התאחדות התקליטנים. ממה שהבנתי יש די ג'יי 'שעושים רעש' ויש שעושים מוזיקה. יש כאלו שלוקחים ציוד הגברה של שטח פתוח ושמים אותו באולם סגור. האקוסטיקה שונה ויש בעייה.

 

"הרבה פעמים מגיעים לאירועים מבוגרים מאוד או צעירים מאוד שרגישים לרעש גבוה. הנזק הוא לפעמים זמני, כשאתה שומע צפצופים באוזניים למשך כמה ימים, אבל הרבה פעמים הנזק הוא בלתי הפיך. המוזיקה עלולה להרוס את השמיעה ולגרום לפגיעה בריאותית ממשית, שלא לדבר על אי נוחות באירוע. יש הרבה אירועים בהם הדי ג'יי בטראנס שלו ואי אפשר להוציא אותו מזה, אבל את התלונות מקבל בעל האולם. אין שום ספק שהפסקת מוזיקה באמצע אירוע הורסת את השמחה".

 

לגבי מד-הרעש, שאמור להפסיק את המוזיקה במקרה של חריגה, אומר ד"ר גלברג: "אין שום ספק שהפסקת מוזיקה באמצע אירוע הורסת את השמחה, אך למכשיר שמחובר להגברה יש התרעה של 30 שניות לפני הפסקת המוזיקה. הדי ג'יי יכול למנוע את הפסקת המוזיקה על ידי מעקב והורדת הסאונד בזמן. הפקח שמגיע לאולמות בודק אם המכשיר נמצא באולם. לכן מי שסוגר אירוע שיידאג, כמו שדואגים לקייטרינג, לדאוג שהמכשיר באולם נמצא על-מנת למנוע אי נעימויות בהמשך, זה מסוג הדברים שצריך לקחת בחשבון".

 

  • למגיבים: סמנו אם אתם "בעד" או "נגד" ההחלטה לשלוח פקחים, אשר יגבילו את עוצמת הרעש במסיבות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להוריד את הווליום
צילום: ablestock
מומלצים