שתף קטע נבחר

הכנסת משאירה לקצב רק את הפנסיה

אם יורשע בבית-המשפט, יאבד הנשיא השמיני את דירת השרד, הלשכה, שירותי המשרד, העוזרים והנהג הצמוד. זאת בעקבות החלטת ועדת הכספים לשלול הטבות מבכירים שהורשעו עם קלון

בשורות לא טובות למשה קצב: ועדת הכספים החליטה הבוקר (יום ב') פה אחד לשלול את ההטבות הנלוות לנשיאים, ראשי ממשלות לשעבר, וכן לשרים ולשופטים (למעט הזכויות הפנסיוניות) אם הורשעו בעבירה פלילית שיש עמה קלון במהלך כהונתם או אחריה. בנוסף החליטה הוועדה כי שלילת ההטבות תהיה אוטומטית ואם לאחר מכן יחליט בית המשפט לבטל את הקלון או לזכות את האיש יוחזרו לו הזכויות.

 

ההטבות המדוברות - ככל שהן נוגעות לנשיאי מדינה לשעבר - הן מתן דירת שרד בירושלים למשך שבע שנים מתום הכהונה או ניהול על חשבון המדינה של הבית הפרטי במשך תקופת הזכאות, וכמו כן לשכה ושירותי משרד, כולל שני עוזרים ורכב צמוד עם נהג, לאותה תקופה. הטבות אלה פטורות ממס. למרות ביטול הטבות אלה, הוועדה קבעה כי אין מקום לגעת בתשלומי הפנסיה ומתן שירותים רפואיים של נשיא שמורשע בבית משפט.

 

ההחלטה התקבלה בתום דיון בנושא, שנערך לבקשת ח"כ חיים אורון (מרצ), בעקבות פרשת הנשיא לשעבר משה קצב. ח"כ אורון חזר בו מכוונתו לדחות את העלאת ההחלטה בוועדה עד לאחר סיום המשפט של הנשיא קצב, כאשר זה חתם על עסקת הטיעון שבה הודה בביצוע עבירות המין.

 

בשבוע שעבר גיבשה ועדת הכספים הצעת החלטה לפיה יישללו הטבות הפרישה המיוחדות מכל נושא משרה שלטונית בכירה, אם הורשע בעבירה שיש עמה קלון. ההצבעה נדחתה להיום, לאחר שחברי הכנסת שמעו את התייחסותם של בית הנשיא ומזכירות הממשלה לעניין. הצעת ההחלטה שגובשה אינה נוגעת אישית לנשיא לשעבר, משה קצב, אלא לכל נשיא, ראש ממשלה או שר.

 

יוזם ההצעה, ח"כ אורון, אמר כי אין בהחלטה זו ענישה כלשהי, מאחר שהיא איננה לגופו של אדם אלא לגופו של עניין. "ההטבות הנלוות ניתנו בגין המשרה הציבורית שמילא הבכיר כדי לאפשר לו להמשיך בפעילותו הציבורית, אבל ברגע שהוא פגע בעילת ההטבה היא פוקעת באופן אוטומטי".

 

בנוסף הדגיש ח"כ אורון כי מדובר בנושאי משרה בכירים שפורשים עם זכויות פנסיה ברמה הכי גבוהה בשירות הציבורי, כך שאין מקום לדאגה לפגיעה באיכות חייהם אם יישללו מהם ההטבות הנלוות. "ההחלטה היא מסגרת נורמטיבית אחידה וכוללת שעולה בקנה אחד עם החלטות שקיבלנו לפני כשנה בוועדת שוחט שמדובר בהטבות שנגזרות מהתפקיד ולא כצ'ופר".

 

קודם לכן הציע יו"ר הוועדה לשעבר, ח"כ יעקב ליצמן (יהדות התורה) להעביר את ההחלטה על שלילת הזכויות לבית המשפט, שייקבע האם יש קלון בעבירה. אולם ח"כ ליצמן עזב את הדיון בוועדה ולכן הצעתו לא הובאה להצבעה. 

 

ח"כ ראובן ריבלין (ליכוד) גינה את נסיעתו של הנשיא לשעבר לפריז במימון הציבור, בימים שעניינו נדון בוועדה: "אני רואה בכך התגרות וטוב היה עושה קצב לו נשאר בארץ".

 

יו"ר הוועדה, ח"כ סטס מיסז'ניקוב (ישראל ביתנו) קרא לוועדת הכנסת, שקובעת את תנאי העבודה של חברי הכנסת, לאמץ את ההחלטה גם לגבי יושבי ראש הכנסת לשעבר וח"כים לשעבר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קצב. הלך הנהג
צילום: חגי אהרון
מומלצים