שתף קטע נבחר

הממשלה והניצולים החליטו: פיתרון תוך 11 יום

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נועד עם נציגי ניצולי השואה והנחה את פקידי האוצר להגיע להסכם על הקצבאות עד ה-19 באוגוסט. "נציגי הממשלה פה כי באמת אכפת להם", הביע אופטימיות יו"ר ארגוני הניצולים. "הסיוע לניצולי השואה הוא מעבר לכל ויכוח", אמר אולמרט

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נועד בצהריים (יום ד') עם נציגי ארגוני ניצולי השואה בסוגיית הקצבאות והטיפול בניצולים. במהלך הפגישה הנחה אולמרט את פקידי משרד האוצר להגיע לסיכומים עם ניציגי הניצולים עד ה-19 באוגוסט. לדברי יו"ר השדולה למען ניצולי השואה בכנסת, ח"כ קולט אביטל, נראה שיש כוונה להכיל את הקצבאות בתקציב 2008.

 

בפגישה עם אולמרט הציגו הארגונים והממשלה את עמדתם הראשונית, לקראת תחילת המשא ומתן בסוגייה. אולמרט הגדיר כי הבעיה הראשונית והעיקרית היא הטיפול בניצולי שואה שהיו במחנות וטרם טופלו עד היום. "הסיוע לאותם אנשים הוא מעבר לכל ויכוח", אמר והוסיף כי יפעל להקצאת תקציבים עבור ארגוני ניצולי השואה כדי לאפשר להם לייצג את הניצולים בכבוד.


הפגישה עם ראש הממשלה, היום (צילום: גיל יוחנן)

 

בתחילת המפגש התייחס אולמרט לביקורת שהוטחה בו מצד ארגונים חברתיים ואמר כי היא מיותרת. "חלק מהצעדים שננקטו בתהליך היו לא אסתטיים ביחס למאבק", אמר.

 

יושב ראש ארגון הגג של ארגוני הניצולים, נוח פלוג, הציג בישיבה את מצוקות ניצולי השואה והצביע על הצורך למצוא פתרונות מיידיים לשיפור התנאים הקשים בהם חיים רבים מהם.

 

"יושבים פה נציגי הממשלה כי באמת איכפת להם", הביע פלוג אופטימיות. "גם אם יש ניואנסים בין המפגינים, אין ספק שנציגי הממשלה רואים בסיוע לניצולים משימה מוסרית ממדרגה ראשונה". פרט לפלוג השתתפו בישיבה, בין היתר, גם שר הרווחה יצחק (בוז'י) הרצוג, מנכ"ל משרדו נחום איצקוביץ', חברת הכנסת קולט אביטל והשר לענייני גמלאים, רפי איתן.

 

ארגוני ניצולי השואה התייחסו בישיבה לדו"ח שחיבר איצקוביץ' בעניין, וציינו כי הוא בסיס נכון לעבודה. בתום הישיבה אמר איצקוביץ' כי מסתמנת דרך לפיתרון בין ארגוני הניצולים לממשלה

 

יש לציין כי במהלך הפגישה עדיין לא דובר על גובה הקצבה שתינתן לניצולים, אך ברור לכולם כי 7,000 הניצולים שעד כה נפלו בין הכיסאות יהיו הראשונים לקבל טיפול, ועמם ניצולים שנמצאים מתחת לקו העוני וניצולים שעלו מברית המועצות לשעבר ב-20 השנים האחרונות. 

 

פלוג אמר ל-ynet כי "אין סכום שיכול לפצות אדם שהיה במחנה ריכוז, בגטו או במקום מסתור, אבל צריך להוכיח לכל אלה שעברו את זה ונזקקים היום, שנעזור להם. המשא ומתן דורש דיון רציני ומעמיק ואנו נעסוק בעניין הזה יום-יום במשך שלוש שעות, ואני מקווה שנגיע להסכמות".

 

חבר צוות המשא ומתן מצד ניצולי השואה, שמואל רייניש, אמר בשיחה עם ynet: "זו עדיין לא היתה פגישת עבודה, אלא פגישת היכרות. באופן כללי יצאתי עם הרגשה שמחפשים פיתרון ואני כולי תקווה שיהיה טוב".

 

חברת הכנסת קולט אביטל אמרה בסיום הדיון "התרשמתי כי ראש הממשלה הנחה את פקידי האוצר לנהוג ביושר ואדיבות

כלפי ציבור ניצולי השואה. אני מסיקה שיש כוונה רצינית לכלול את הדרוש לניצולי השואה בתקציב המדינה 2008". במהלך הישיבה הזהירה אביטל ממצב שמשרד האוצר יקצה כספים לניצולים, אך יקזז אותם כספים בדרכים אחרות". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפתרון קרוב?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים