שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    איילת בן-יוסף: עכשיו הספר
    ענבל קליין מוציאה את הספר "גג חמישים שקל" - אח בכור לטור שכתבה כאן, בערוץ האוכל, תחת שם העט איילת בן-יוסף. בואו לטעום פרק מתוך הספר
    "גג חמישים שקל" נולד בעיצומו של המיתון הכלכלי ב-2002, כטור שבועי שכתבה ענבל קליין תחת שם העט איילת בן יוסף ושהתפרסם בערוץ האוכל של ynet. כעת רואה אור הספר "גג חמישים שקל - ארוחות ביתיות, מהירות ובכלל לא יקרות", ומתוכו אנחנו מביאים לכם את הפרק הבא:

     

    טוסטר על גלגלים

    בכל שנה בחורף האוטו שלנו רומז שהוא תכף מסתלק מהעולם: משתנק, מתאמץ ועושה קולות של "אוי ווי, תייכף אני מתעלף." אבל אנחנו כבר רגילים ומתעלמים, כמו תמיד. הדרמה-קווין-על-גלגלים האדום שלנו יודע לא רק להתלונן, אלא גם לבשר את בוא הסתיו.

     

    עם הצינה הראשונה הדלתות שלו נתקעות ומשאירות אותנו בחוץ. אנחנו נלחמים להיכנס, אבל הוא יודע שאנחנו נתונים לחסדיו ולא מוותר בקלות.

     

    כל חודשי הקיץ הוא מענה אותנו בתכונותיו התרמיות המופלאות - ממאי עד ספטמבר הוא הופך לטוסטר ממונע. לוהט, אכזרי וזועם. כל שנה אני נשבעת שזהו, עד הקיץ הבא כבר יהיה לנו טוסטר חדש. אבל מכוניות, כמו הרגלים ישנים, הן משהו שלא נפטרים ממנו בקלות.

     

    בישול של קיץ, קצת כמו האוטו שלנו, שואף להיות צונן אבל לא תמיד מצליח. בינינו, אי אפשר לאכול סלטים וכריכים במשך ארבעה חודשים לוהטים. רוב האנשים, ואני ביניהם, ממשיכים לבשל את אותם מאכלים "רגילים" כל השנה, בלי קשר לטמפרטורה שבחוץ.

     

    הנה דוגמה למאכל כזה, טעים מאוד תמיד.


    טעים מאוד, תמיד. מאפה תפוחי אדמה וסלמון מעושן (צילום: דניאל לילה)

     

    מאפה תפוחי אדמה וסלמון מעושן

    מאפה עשיר בסגנון סקנדינבי, בדיוק מה שאנחנו צריכים בקיץ הישראלי.

     

    המרכיבים:

    4 תפוחי אדמה בינוניים

    מעט חמאה לטיגון

    1 בצל גדול, קצוץ

    100 גרם סלמון מעושן

    1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

    3/4 כוס חלב

    מלח ופלפל שחור

     

    אופן ההכנה:

    1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לגפרורים דקים ומניחים בקערת מים קרים.
    2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    3. מטגנים את הבצל במעט חמאה או שמן, עד שהוא רך וזהוב. מורידים מהאש, מוסיפים את הסלמון המעושן ומערבבים.
    4. משמנים בחמאה תבנית חסינת חום, רצוי מהסוג העמוק. מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומוסיפים מלח ופלפל.
    5. מרכיבים את המנה: בתחתית התבנית מפזרים שליש מכמות תפוחי האדמה ומסדרים מלמעלה חצי מתערובת הסלמון והבצל. מסדרים שכבה נוספת של שליש מתפוחי האדמה, עליה מניחים את שארית הסלמון והבצל, ומלמעלה את השליש האחרון של תפוחי האדמה.
    6. במיקרוגל (או בסיר קטן) מחממים ביחד שמנת וחלב עם מעט מלח ופלפל. את הנוזל החם יוצקים על תכולת התבנית.
    7. מכניסים לתנור לשעה, עד שתפוחי האדמה רכים והשכבה העליונה זהובה.
    8. להגשה: שולחים כף גדולה לעומק התבנית ומגישים חם.

     

    עוד וריאציות:

    לקיצור התהליכים אפשר לחמם את התנור לחום גבוה (220-200 מעלות), לאפות רק עד שהחלק העליון משחים ולסיים את הבישול ב-20-10 דקות במיקרוגל.

    את הסלמון המעושן אפשר להחליף בדג מעושן אחר - טונה, מקרל או לקרדה.

    להעשרת התבשיל אפשר להוסיף סלסילת פטריות שמפיניון קצוצות. מטגנים את הפטריות עם הבצל עד שהנוזלים מתאדים, מוסיפים את הסלמון וממשיכים לפי ההוראות.

    אם זה לא מספיק קלוריות, תוספת של גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת בין השכבות תעשה את העבודה.  


    מצויין לניקוי המקרר. טארט טאטין זריז (צילום: דניאל לילה)

     

    טארט טאטין זריז

    את הטארט הזה אפשר להכין מכל סוגי התפוחים וגם מפירות אחרים - אגסים, נקטרינות (בעונה) וכדומה - מאפה מצוין לניקוי חסכוני של המקרר.

     

    המרכיבים:

    200 גרם (1/2 חבילה) בצק עלים

    4 תפוחי עץ (600 גרם)

    75 גרם חמאה

    1 כף סוכר

    1/2 כפית אבקת קינמון

    מחבת בקוטר 22 ס"מ שניתן להכניס לתנור או תבנית בקוטר הזה

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
    2. מקלפים את התפוחים, חותכים כל תפוח לשמיניות ומסירים את הגרעינים.
    3. במחבת (כזו שניתן להשתמש בה גם לאפייה בתנור) ממיסים את החמאה והסוכר, מוסיפים את התפוחים החתוכים ומטגנים עד שהם רכים.
    4. מרדדים את הבצק לעלה בגודל המחבת (או הכלי שבו תאפו את הטארט). אם לא ניתן להשתמש במחבת לאפייה, מעבירים את תכולתה לתבנית מתאימה.
    5. בוזקים את הקינמון ומניחים את הבצק מעל התפוחים. את קצות הבצק דוחפים פנימה, מתחת לתפוחים.
    6. דוקרים את הבצק (לא יותר מדי) ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהבצק שחום כולו.
    7. מוציאים מהתנור והופכים בזריזות את העוגה על צלחת הגשה.
    8. אפשרויות הגשה: עם כף קרם פרש, כדור גלידה, שפריץ של דבש או סירופ מייפל.

     

    אז מה היה לנו?

    מאפה תפוחי אדמה וסלמון מעושן:

    4 תפוחי אדמה בינוניים

    1 בצל גדול

    100 גרם סלמון מעושן

    1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

    3/4 כוס חלב

    לטארט טאטין זריז:

    200 גרם (1/2 חבילה) בצק עלים

    4 (600 גרם) תפוחי עץ

    75 גרם חמאה

    -------------------

    סה"כ: 43 ש"ח

     

    טורים נבחרים של איילת בן-יוסף

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    גג חמישים שקל
    עטיפת הספר
    ענבל קליין (איילת בן יוסף)
    מומלצים