שתף קטע נבחר

מחירי החיטה שוברים שיאים

תנאי מזג אוויר גרועים באזורי גידול חיטה מרכזיים ועלייה בביקוש לחיטה במדינות מתפתחות מובילים את מחיר החיטה לשיאים חדשים, ומאגרי החיטה העולמיים צפויים להגיע לשפל של 26 שנים

מחירי החיטה עלו בסוף השבוע לשיא חדש, בעקבות סימנים לגידול בביקוש, גשמים עזים במערב התיכון בארה"ב, שפגע ביבולים, ומזג אוויר גרוע באזורי מפתח של גידול חיטה בקנדה וחלקים מאירופה.

 

בושל חיטה (כ-35 ליטרים) עלה ל-7.44 דולר במסחר במועצת הסחר של שיקגו, שיא של עשור. גם מחירי התירס ופולי הסויה רשמו עליות. מחיר החיטה לייצור לחם בבריטניה זינק גם הוא לרמה של 200 ליש"ט לטונה, כפול מאשתקד.

 

לדברי כלכלנים, עליית מחירי החיטה עלולה לפגוע בצרכנים, ולהוביל לעליות לא רק במחירי הלחם, אלא גם במחירי הבשר ומוצרי החלב, בשל העלות ההולכת וגדלה של האכלת בעלי החיים. גורמים רשמיים בארה"ב צופים כי מאגרי החיטה הגלובלים יצנחו בתקופה הקרובה לשפל של 26 שנים.

 

קנדה מסרה בשבוע שעבר כי היבול השנה צפוי להיות נמוך בכחמישית לעומת אשתקד כתוצאה מבצורת. גם אוסטרליה, יצואנית החיטה השלישית בגודלה בעולם, הזהירה כי היבול ייפגע כתוצאה מטמפורטורות גבוהות מהממוצע שנרשמו באביב.

 

היבול באזור הים השחור באירופה נפגע גם הוא ממזג אוויר גרוע, וייצור החיטה בסין צפוי לרדת ב-10% כתוצאה מהצפות ובצורות. ולמרות הירידה באספקה, הביקוש לחיטה ממדינות מתפתחות כמו הודו הולך וגדל.

 

מנגד, מחירי האנרגיה ירדו בסוף השבוע, לאחר שממשלת ארה"ב דיווחה על עליה חדה של 1.8 מיליון חביות במאגרי הדלק, לעומת צפי לגידול של 700 אלף חביות בלבד. ירידה נרשמה גם במחירי הניקל, האבץ והעופרת. מחיר הנחושת עלה, על רקע שביתה במכרה במקסיקו וחששות משביתות נוספות במגזר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחיר ממשיך לשבור שיאים
צילום: סי די בנק
מומלצים