שתף קטע נבחר

מצלמה דיגיטלית בפחות מ-1,000 ש"ח

כבר לא צריך לשבור תוכנית חיסכון כדי לקנות מצלמה דיגיטלית טובה. רוב היצרנים מציעים היום דגמים סבירים בהחלט במחירים נמוכים מ-1000 ש"ח. מהן האפשרויות, איך בוחרים, מה חשוב ומה כדאי לבדוק - כל השאלות והתשובות

שוק המצלמות הדיגיטליות של היום נראה אחרת לגמרי מזה שהכרנו בעבר. לפני שנים בודדות, כדי לקבל מצלמה שמסוגלת לצלם תמונות סבירות, היה עלינו לשלם אלפי שקלים. הדגמים הזולים התאפיינו באיכויות צילום נחותות וביצועים איטיים עד כאב.

 

אבל בתחום שבו הטכנולוגיה מתפתחת מהר כל-כך כמו זה של הצילום הדיגיטלי, הפלא הטכנולוגי של לפני שנתיים הוא מוצר המיינסטרים של מחר. כך קרה שבין המוצרים שמיועדים לפלח השוק התחתון - ביניהם דגמים של כל המותגים הגדולים - אפשר למצוא היום מצלמות סבירות בהחלט, ואפילו טובות, במחירים שבין 700 ל-1000 שקלים.

 

אז נכון, תמורת סכום כפול או משולש תוכלו לרכוש מצלמות מתקדמות ומתוחכמות יותר, אבל לא בטוח שאתם זקוקים לתחכום הנוסף. אם אתם צלמים חובבים ולא מנוסים מדי, בחירה נבונה של אחד מהדגמים הזולים תאפשר לכם לחסוך, ליהנות ולצלם תמונות מצויינות.

 

מה לחפש במצלמה

בהמשך הכתבה נזכיר כמה דגמים זולים שמצאו חן בעינינו במיוחד, אך ישנם למעלה מ-100 דגמים של מצלמות ברמת המחיר עליה אנחנו מדברים. לא נוכל להתייחס לכולן או להסביר את כל הפרמטים וההבדלים, אך הרשימה שלפניכם תעזור לכם לעשות קצת סדר.

 

מאפיינים פיזיים. ברמת המחיר שעד 1000 ש"ח אפשר למצוא בעיקר מצלמות "קומפקטיות", בעלות גוף עשוי פלסטיק ומשקל אופייני של 120-160 גרם. גוף מתכת ו/או משקל נמוך יותר, האופייניים למצלמות ה"סופר קומפקטיות", בדרך-כלל מעלים את המחיר דרמטית, אבל יש הפתעות. בין המוצרים שנזכיר בהמשך יש אפילו דגם "דמוי SLR" אחד (ההסבר בהמשך).

 

רזולוציה. כולם יודעים שרזולוציה גבוהה חיונית להדפסת תמונות גדולות באיכות גבוהה, אבל רוב האנשים לא צריכים יותר מחמישה מגה-פיקסל (רזולוציה שמספיקה להדפסת תמונות בגודל A4 ויותר). דווקא חלק מהמצלמות הפחות מוצלחות, מתהדרות ברזולוציה גבוהה - קל יותר היום ליצרן לנפח את הרזולוציה מאשר להשקיע בתכונות חשובות יותר, כמו חלק מאלו שנפרט בהמשך.

 

זום אופטי. מנגנון הזום האופטי מאפשר להתמקד באובייקט המצולם בלי שתצטרכו להתקרב אליו (זה בניגוד לזום הדיגיטלי, שמבצעה הגדלה מלאכותית של התמונה בתוכנה). לדוגמא, זום אופטי של פי שלושה (הנתון המקובל במצלמות זולות) אומר שהנושא יופיע בתמונה גדול פי שלושה, וחד באותה מידה. ככלל, נתון גדול יותר של זום אופטי הוא אחד הדברים הכי חשובים במצלמה, בזכות הגמישות שהוא מעניק לצלם.

 

גודל החיישן. חיישן ה-CCD (או ה-CMOS), מקבילו המודרני של הפילם, הוא גורם שמשפיע מאד על איכות התמונה. עקרונית, ככל שהוא גדול יותר התמונות יהיו חדות ומפורטות יותר. מעשית, בין המצלמות הזולות יש דגמים עם חיישן קטן יחסית שלא נופלים באיכות התמונה שלהם מדגמים עם חיישן גדול (כמו דגמי PowerShot A400 של Canon). מקובל להציג את גודל החיישן בנתון של חלקי אינטש, למשל: 1/2.5 אינטש, שהוא הגודל הכי מקובל.

 

זיכרון. התקן הנפוץ יותר של כרטיסי זיכרון במצלמות זולות הוא SD של סנדיסק. בדגמים של פוג'י ואולימפוס תמצאו לעיתים חריץ לפורמט xD והמצלמות של סוני תומכות בפורמט Memory Stick על נגזרותיו. בדרך-כלל נהוג לומר שפורמט הזיכרון הנפוץ יותר תמיד יהיה יותר משתלם; מעשית, בחלק מהמקרים תקבלו מספק המצלמה מחיר מבצע משתלם גם על כרטיסי הזיכרון (לכו על 1 ג"ב). הזיכרון הפנימי של המצלמה פחות מעניין.

 

עינית (Viewfinder). העינית, שהייתה חלק בלתי נפרד מהמצלמה האנלוגית, לעיתים קרובות חסרה במצלמות הדיגיטליות, במיוחד בדגמים הזולים. כשיש במצלמה עינית, זהו יתרון; כשאין בה, לעיתים צג ה-LCD מצליח לפצות על כך ולעיתים לא.

 

גודל ואיכות הצג. לרוב הדיגיטליות החדשות יש צג LCD בגודל של 2 עד 2.5 אינטש. כל המרבה הרי זה משובח, כמובן, אבל הניסיון מלמד שאיכות הצג חשובה לא פחות מגודלו, וזהו כבר דבר שאי אפשר ללמוד עליו כלום מהמפרט הטכני.

 

אחריות. כדאי לשים לב מה אתם מקבלים - אחריות לשנה במעבדה, או שלוש שנים "עד הבית", או משהו באמצע.

 

אפשרויות הצילום

רוב המצלמות הדיגיטליות בנות-ימינו מאפשרות לבחור בין צילום אוטומטי לחלוטין לבין תוכניות צילום מוכנות (Scenes) כמו צילום נוף, פורטרט, ספורט, וכו'. רובן תומכות בתכונות כמו צילום מושהה, צילום רצף (Continuous Shooting), ומאקרו (מאפשר צילום תקריב לעצמים קטנים), במספר מצבי פלאש (פועל, כבוי, אוטומטי ולפעמים גם פלאש איטי או "רך").

 

ברוב הדגמים ישנה גם אפשרות, מלאה או חלקית, לצילום "ידני", כלומר לשליטה במאפייני צילום כמו ISO, מהירות תריס, מפתח צמצם (F), איזון לבן (White Balance), חשיפה (EV), פוקוס, Metering ועוד. ככל שטווח אפשרויות השליטה גדול יותר, תוכלו לשלוט טוב יותר בתוצאה הסופית - בהנחה שאתם רוצים לעשות זאת.

 

בכל מקרה, מצלמה טובה אמורה לאפשר לכם לבצע צילום "Point and Shoot" אוטומטי: תוכלו לא להבין כלום בצילום, ועדיין לקבל תמונות טובות כמעט תמיד.

 

מה שלא מופיע במפרט

עיון במפרט הטכני של המצלמה טרם לקנייה הוא חיוני, אבל הוא לא יענה לכם על הרבה שאלות חשובות. איכות הצג, הביצועים ואיכות התמונה למשל - אלו דברים שיכול להעיד עליהם רק מי שניסה את המצלמה בתנאים אמיתיים ויודע להשוות אותה למצלמות אחרות.

 

תמיד טוב לנצל את ההזדמנות, אם ישנה, ו"לקחת לידיים" את המצלמה שאתם רוצים לקנות ואם אפשר גם נוספות. תמיד טוב להתייעץ עם מישהו שכבר קנה את המצלמה שאתם רוצים לקנות, בעיקר אם הוא גם צלם מנוסה מכם.

 

אבל לפני שאתם קונים, חפשו באינטרנט ביקורות וסקירות שנכתבו על המצלמה. תמצאו כאלה במדור הסקירות בערוץ המחשבים, ובאתרים נוספים בעברית. אם אתם רוצים חוות דעת נוספת, ישנם אתרים באנגלית כמו Steves-Digicams, DCresource, שמציעים ביקורות מקצועיות ומפורטות מאד (לפעמים יספיק אם תקראו את הסיכום). בערוץ הסקירות של אתר CNET תמצאו ביקורות קצרות ומעט פחות סלחניות, שיבליטו את החסרונות של המוצרים השונים ביניהם אתם מתלבטים, למשל.

 

מאגר ביקורות מקיף יחסית המקשר לאתרי ביקורות שונים, וכולל דירוג לפי ציון ממוצע, אפשר למצוא באתר ViewScore,הוא יעזור לכם מאד בשלבי החיפוש הראשונים, כשתרצו לבודד כמה אפשרויות לקנייה.

 

דגמים שכדאי להכיר

בחרנו לסיים בכמה דוגמאות לדגמים זולים ואטרקטיביים בתכונותיהם.

 

צילום: פי סי מגזין
Panasonic DMC-LZ5. דגם לא חדש, אבל ידידותי, נוח ודי מרשים בעיקר בהתחשב במחיר (החל מ-720 ש"ח). עם רזולוציה של 6 מגה-פיקסל, זום אופטי x6 וצג 2.5 אינטש, זו ממש מציאה.

 

Nikon CoolPix L12. דגם חדש יחסית, ברזולוציה 7.1 מגה-פיקסל, עם זום אופטי של פי שלושה ותכונות שימושיות כמו זיהוי פנים וייצוב תמונה (מונע טשטוש כתוצאה מתנועת היד המצלמת), במחיר של החל מ-800 ש"ח. (להצצה ראשונה)

 

Canon PowerShot A460. אחד מהדגמים הפשוטים והידידותיים ביותר של Canon, שמציע רזולוציה של 5 מגה-פיקסל וזום אופטי x4. המשווקת המקומית (קרט) מציעה אותו במחיר של החל מ-850 ש"ח בחבילה שכוללת כרטיס זיכרון בנפח 1GB ואחריות לשלוש שנים. (לסקירה)

 

Fuji FinePix S5200. מצלמת 5 מגה-פיקסל עתירת תכונות, בעלת עדשת זום חזקה (x10) שמזכירה קצת מצלמת SLR מקצועית. החל מ-980 ש"ח. (לסקירה)

 

Canon IXUS iZoom SD30. מצלמה סופר-קומפקטית זעירה, בעלת גוף מתכת, רזולוציה של 5 מגה-פיקסל וזום אופטי x2.4. המחיר: 1000 ש"ח.

 

דגמים נוספים שכדאי לדעתנו לשים אליהם לב: Olympus FE210, Fuji A800, Kodak EasyShare M753, Sony S650, Casio EX-Z75, Pentax E30, Samsung S700, HP R507.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר להוציא פחות מ-1000 שקלים
מומלצים