שתף קטע נבחר

בפיתוח: מסכי מגע דו צדדיים

פיתוח משותף של מיקרוסופט ומיצובישי מאפשר ליצור מסכי מגע שקופים, הניתנים להפעלה משני הצדדים במקביל

חוקרים ממיקרוסופט ומיצובישי עובדים על פיתוחו של מסך מגע שקוף, שיאפשר שליטת משני צידיו. כל לחיצה מצידו האחורי של המסך תשפיע על התמונה בצידו הקדמי, כך שהמשתמשים יוכלו להתבונן דרך המסך ולראות על מה הם לוחצים.

 

מסכים מגע הולכים הופכים עממיים כתוצאה מהשימוש ההולך וגובר במחשבי כיס, במחשבים אולטרה-ניידים (UMPC), במחשבי כף-יד, ולאחרונה גם בזכות טלפון ה-iPhone של אפל. מכשירים אלו הוכיחו את יעילותם הרבה יותר בהשוואה לאמצעי קלט סטנדרטיים כגון עכבר ומקלדת.

 

 

לראות על מה לוחצים

כשנוגעים במסך, למעשה מסתירים את התוכן עליו מנסים ללחוץ, וזה מהווה בעיה במסכי המגע, כך טוען פטריק באודיש, חוקר ממיקרוסופט שעובד על הפרויקט. לאתר Techology Review הוא אומר כי "בטכנולוגית המגע יש הבטחה מסויימת, אך יש בה גם בעיות. ככל שהמסכים הולכים ונהיים קטנים ויותר, כך גדלות בהשוואה האצבעות האנושיות. מגע מרובה מכפיל את המעלות אך כך גם את הבעיות, ובסופו של דבר יוצר מצב שהיד שלנו כולה תהיה מעל המסך,וזה מצב לא טוב".

 

אב הטיפוס החדש, ממעבדות המחקר של מיצובישי, מציג רעיון אשר חוקריו מכנים "מגע-צלול" (LucidTouch). על פי דניאל וויגדור, אחד מחוקרי המכון ותלמיד דוקטורט באוניברסיטת טורונטו, הצוות התחיל עם מסך מגע בגודל שבעה אינץ', המאפשר מגע מכיוון אחד בלבד. בהמשך, הדביקו החוקרים לגב המסך משטח רב-מגעי (Multitouch). "דבר זה אפשר לנו לקבל מסך בחזית ומשטח מגע בגבו, אולם דבר זה לא נתן למשתמש לראות על מה הוא לוחץ. לכן הוסיף צוות המחקר מצלמת רשת המחוברת לזרוע של מיקרופון לגב המכשיר".

  

צפו בהדגמה של אב הטיפוס

 

התמונות ממצלמת הרשת, יחד עם המידע הנקלט ממשטח החישה בגב המכשיר נשלחות למחשב נייח, המעבד את המידע בכך שמסנן את רקע התמונה הלא רלוונטי מהיד, ומחזיר בחזרה תמונה הפוכה, שממנה "מבין" המחשב על איזו נקודה לחץ המשתמש. בנוסף, נוספו למשתמשים מכווני עזר, שנועדו לגעת באזורים במסך שקטנים יותר מאצבע אנושית ממוצעת. באוקטובר יתפרסם מאמר מדוקדק לגבי הטכנולוגיה בתערוכה העוסקת בממשק, תוכנה, וחומרה שתתקיים ברודאיילנד. 

 

כמובן שאין זה פרקטי לחבר זרוע מיקרופון עם מצלמת רשת למכשיר, שצריך לתת את אותו המענה של מחשב כף-יד ודומיו. במאמרם, מציעים החוקרים מספר גישות לפתרון הבעיה במכשירים שלהם: החוקרים סבורים כי ניתן להפוך את משטח החישה לרשת של חיישנים, אשר קולטת את היד כולה ולא רק את האצבעות, יחד עם מידע החישה שהוא מספק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים