שתף קטע נבחר

4.7 מיליון שקל נוספים לדב ילין ויאיר לפידות

כמעט שנתיים לאחר שלידר שוקי הון חתמו על הסכם לרכישת בית ההשקעות, נפתח ההסכם מחדש תוך תגמול נרחב של בעלי השליטה לשעבר. ילין-לפידות ניהל בעת חתימת ההסכם המקורי כ-900 מיליון שקל וכיום כ-8 מיליארד שקל

בית ההשקעות לידר שוקי הון החליט לעדכן את ההסכם המקורי לרכישת השליטה בילין לפידות מחודש נובמבר 2005 ולהעניק למנהלי החברה הבת, דב ילין ויאיר לפידות, תוספת של 4.7 מיליון שקל.

 

לידר החזקות והשקעות רכשה מילין ולפידות 30% מבית ההשקעות תמורת כ-1.9 מיליון דולר בלבד וכן ניתנה אופציה לרכישת 20% נוספים תמורת 6.7 מיליון שקל.

 

בעת חתימת ההסכם ילין לפידות עסקו בעיקר בניהול תיקים פרטיים ומוסדיים.

 

סך הנכסים שנוהלו בבית ההשקעות הקטן הסתכמו באותה תקופה ב-900 מיליון שקל. כיום מנהל ילין-לפידות כ-8 מיליארד שקל ובלידר החליטו לתגמל את המנהלים שבדיעבד מכרו את חברתם במחיר זול.

 

בעסקה שנחתמה לפני כשנתיים היו מנגנונים שאפשרו היפרדות בין הצדדים. בעזרת התוספת להסכם המקורי, השיגו בלידר דחיית מנגנון הבמב"י בשנתיים.

 

לידר שוקי הון תשלם לכל אחד מבעלי השליטה הקודמים, דב ילין ויאיר לפידות, תוספת של 5 תשלומים שווים בסך של כ-466 אלף שקל כל אחד.

 

התמורה הנוספת שתשלם החברה לילין וללפידות יחדיו במשך 3 השנים הקרובות תסתכם כאמור בסכום כולל של כ-4.7 מיליון שקל.

 

בתוספת להסכם נקבע כי תקופות מנגנון הבמב"י (buy me buy you) שנקבעו בהסכם המקורי יוארכו בשנתיים, באופן שהצדדים לא יהיו רשאים להפעיל את המנגנון לפני אוקטובר 2010.

 

כמו כן נעשו שינויים בהסכמי הניהול בין ילין-לפידות ובין דב ילין ויאיר לפידות, שעיקרם הגדלת הסכומים המשולמים על ידי ילין-לפידות על פי הסכמי הניהול.

 

לידר שוקי הון סיימה את הרבעון שני של השנה עם גידול של 68% ברווח הנקי לרמה של 13.8 מיליון שקל. הכנסות בית ההשקעות הסתכמו ב-42.8 מיליון שקל, גידול של 79% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

 

בית ההשקעות ילין לפידות העוסק בניהול קופות גמל וקרנות נאמנות, מעסיק כ-40 עובדים, מתוכם 15 אנליסטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דב ילין
צילום: איציק בירן
יאיר לפידות
צילום: איציק בירן
דני ברק, מנכ"ל לידר שוקי הון
מומלצים