שתף קטע נבחר

סקירת מצלמה: Lumix LZ7 של פנסוניק

בדומה לדגמים אחרים במשפחת המצלמות של פנסוניק, גם LZ7 היא מצלמה עתירת תכונות ומפתיעה. הייחוד העיקרי שלה הוא המחיר הזול יחסית. יש לה גם כמה חסרונות, אבל בסך הכל מדובר בעסקה לא רעה

LZ7 שהוכרזה במרץ השנה מחליפה את LZ5 ממשפחת Lumix, ומציעה שילוב מפתה בין מפרט מרשים למחיר שוק שמתחיל סביב ה-1,000 שקלים.

 

זהו דגם Point & Shoot קומפקטי, עם רזולוציה מקסימלית של 7.2 מגה-פיקסל, זום אופטי גדול במיוחד (x6), צג LCD מצויין בגודל 2.5 אינץ', והפעלה פשוטה מאד.

 

 

בהשוואה לרוב המצלמות בקטגוריה שלה, זהו דגם מעט מגושם אבל כזה שמציע כמה תכונות לא-שגרתיות, בראשן מייצב התמונה האופטי, שמבטיח תוצאות טובות בתנאי תאורה לא אופטימליים ומפחית טשטוש שנגרם כתוצאה מיד לא יציבה. יש מצב צילום מיוחד בשם Intelligent ISO, שאמור להתמודד טוב יותר עם אובייקט נע באמצעות הגדלת הרגישות והגדלת מהירות התריס.

 

הזום נשלט באמצעות חוגה נוחה, מהיר ומדוייק יחסית. LZ7 גם תומכת במספר גדול של מצבי צילום (7 רזולוציות שבין VGA ל-7.2 מגה-פיקסל) בפורמט מסך (4:3), הדפסה (3:2) או מסך רחב (16:9).

 

הכל בלחיצת כפתור

ממשק הכפתורים של LZ7 פשוט לתפעול וקל לשליטה, למרות שהוא כולל כמה פונקציות שאינן מובנות מאליהן: כפתור Easy Zoom מיוחד, ש"מקפיץ" את עדשת הזום לקצה הטווח וחוסך את ההנעה הידנית; כפתור Function שמספק גישה מהירה להגדרות החשובות (רזולוציה, דחיסה, ISO, איזון-לבן, צילום-רצף ומייצב תמונה); כפתור Display שמשמש למעבר בין מצבי תצוגה שונים (כולל Grid, היסטוגרמה ועוד) ושלחיצה ארוכה עליו מתאימה את המסך מעלה את בהירות המסך כדי לאפשר צפייה מרחוק בזמן צילום מעל גובה הראש.

 

תכונות נוספות שנגישות דרך התפריטים: אפשרות לבחור בסוג הסוללה (אלקליין או נטענת), שליטה בבהירות המסך, מעבר בין חמישה מצבים של פוקוס אוטומטי, שליטה במהירות התריס, מצב Economy חסכוני.

 

מלבד צילום אוטומטי, ידני ומצב ייעודי לצילומי מאקרו, LZ7 תומכת ב-19 תוכניות צילום מוכנות (Scenes) ומציעה מצב וידאו שתומך ברזולוציה מרבית של 848x480 (פורמט רחב) בקצב של 10/30fps.

 

השליטה במנגנון הזום נוחה מאד, ובזמן השימוש בחוגה לברירת המצבים מופיעה אנימציה שלה על המסך, כפי שראינו כבר בכמה מצלמות יקרות יותר. מלבד מצב ה-Preview שנגיש דרך החוגה, ישנה גישה מהירה לצפייה בתמונות דרך אחד הכפתורים הרגילים.

 

מצב ה-Preview כולל תכונות עריכה (שינוי גודל, חיתוך, סיבוב) ומגוון אפשרויות תצוגה (עם או בלי פרטים, Slidshow, תצוגת תיקיות, לפי תאריכים ועוד). הכל נגיש מאד - זו אחת המצלמות הנוחות והפונקציונליות ביותר בקטגוריה שלה.

  

ביצועים ואיכויות

איכויות הצילום של LZ7 בדרך-כלל טובות ולפעמים טובות מאד. מצב הצילום האוטומטי עושה עבודה טובה וגם ה-Scenes בדרך-כלל לא מאכזבים. בצילומי חוץ בתאורה מלאה LZ7 מפיקה תמונות חדות ברוויית צבעים נכונה, והצג האיכותי מתמודד היטב עם אור ישיר. אהבנו גם את התוצאות בצילומי מקרו וגם איכות הוידאו סבירה.

 

בצילומי פנים ובתאורה חלשה המצב קצת פחות טוב. צילומים עם פלאש בדרך-כלל מצליחים, בעיקר אם הצלחתם למצוא את המרחק האופטימלי מהאובייקט. בצילומים ללא פלאש, מצד אחד, הפוקוס האוטומטי מצליח להפתיע במהירות ובדיוק שלו, ומצד שני, התוצאות קצת לא צפויות - לפעמים טובות ולפעמים לא כל-כך. קצת התאכזבנו מכך שהתמונות שלנו סבלו לעיתים קרובות מדי מעודף רעש (Noise), בעיקר מעל ל-ISO 400.

 

הביצועים של LZ7 לא אחידים: כ-1.5 שניות בין תמונה לתמונה, מעט יותר מתמונה אחת לשנייה בצילומי רצף, וכ-2.5 עד 3 שניות בצילומים עם פלאש (עם סוללות חדשות). מעל לממוצע, אבל ראינו כבר ביצועים טובים יותר.

 

עם זוג סוללות אלקליין רגילות הצלחנו לצלם כ-160 תמונות, מהן 40 עם פלאש - נתון לא רע, שעשוי להכפיל את עצמו ויותר עם סוללות נטענות חזקות.

 

למי והאם כדאי

בסך הכל, Lumix LZ7 היא מצלמה לא יקרה, עם תכונות, ביצועים ואיכויות שחורגים מהמקובל בקטגוריה וברמת המחיר שלה - כשבראש נמצאים מייצב התמונה והזום x6. זהו דגם ידידותי שמתאים לצלמים מתחילים שרוצים דגם Point & Shoot, אבל גם צלמים מעט מנוסים או שאפתנים יותר עשויים ליהנות ממנו.

 

מבחינת התמורה למחיר, LZ7 נמצאת במקום טוב באמצע בין מתחרות כמו A820 של Fujifilm ל-A630 של Canon. הראשונה היא קומפקטית יותר, בעלת איכויות תמונה טובות לפחות באותה מידה, אבל עם זמן זוללה קצר יותר ופחות תכונות. האחרונה, בעלת זמן סוללה דומה פחות או יותר, עם עינית וצג נשלף, ביצועים ואיכויות עדיפים - אך בעלת זום אופטי x4 בלבד וחסרה מייצב תמונה.

 

LZ7 רחוקה משלמות, אבל היא מציעה מספיק יתרונות כדי להפוך אותה קנייה הגיונית בהחלט - אלא אם כן אתם מתכננים הדפסה בגדלים של A4 ויותר, בהם הרעשים בתמונות עלולים לבלוט.

 

הציון: 

 

המחיר: 1300 ש"ח (מומלץ לצרכן) או כ-1000 ש"ח באינטרנט.

 

אחריות: שלוש שנים מאת היבואן, יורוקום.

 

הפצה: MDK

 

בעד: נוחה וידידותית לשימוש, זום x6, מייצב תמונה אופטי, אפשרויות שליטה חזקות, זמן סוללה מעל לממוצע, לא יקרה

 

נגד: קצת פחות חזקה בצילומי פנים. מינון גבוה יחסית של רעש (Noise), ביצועים לא אחידים

 

השורה התחתונה: עיסקה לא רעה.

 

מידות / משקל: 98.5x62.3x33.1 מ"מ / 184 גרם (ללא סוללות)

תכונות עיקריות: CCD 1/2.5", 7.2 מגה-פיקסל, f2.8-f4.5, מהירות תריס 1/2500-60 שניות, זום אופטי 6x, צילום מאקרו החל מ-5 ס"מ, ISO 100-3200, 19 תוכניות לצילום סטילס.

תכונות נוספות: מייצב תמונה אופטי, Easy Zoom (ראו הביקורת), 4 מצבי פלאש, 6 מצבי איזון לבן, צילומי רצף בקצב ממוצע של 1.2fps, DPOF, PictBridge.

תצוגה: LCD 2.5", 115K פיקסלים

אחסון: SD

סטילס: 6 רזולוציות מ-VGA ועד 7.2 מגה-פיקסל, כולל מצבי הדפסה (3:2) ופורמט רחב (16:9)

וידאו: 30fps עד 848x480

אספקת חשמל: 2 סוללות AA, אלקליין (מצורפות) או NiMH נטענות (לא מצורפות)

ממשקים: A/V, USB, DC

למפרט מלא באתר היצרן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים