שתף קטע נבחר
צילום: רועי צוקרמן

חזון איכות הסביבה של אופל: פלקסטרים

אופל חשפה בתערוכת פרנקפורט את הפלקסטרים, מכונית תצוגה עם מערכת הנעה מתוחכמת וידידותית לסביבה. כשנגמר הכוח? אפשר לעבור לסגוויי מובנה

במסגרת אופנת איכות הסביבה, שכל יצרניות הרכב אימצו לחיכן לאחרונה בכלל ובתערוכת פרנקפורט בפרט, הציגה אופל פרשנות משלה לכיצד צריכה להיראות מכונית ידידותית לסביבה. קוראים לה פלקסטרים (Flextreme), שם שמנסה לשלב בין Flex (גמישות), שמגיע ממכוניות מופחתות הזיהום של אופל (Eco-Flex), לבין אקסטרים (קיצוני). או אם תרצו - מכונית מאוד-מאוד ידידותית לסביבה.


אופל פלקסטרים. כמעט לא מזהמת (צילומים: רועי צוקרמן)

 

בכל מקרה, לפלקסטרים מערכת הנעת כלאיים המשלבת בין מנוע דיזל למנוע חשמלי. אלא שלא כמו בהיברידיות קיימות, מנוע הדיזל משמש כאן רק לטעינת מצברים. הוא אינו קשור לגלגלים, ולא יכול להניע את המכונית. לפלקסטרים יש טווח של 55 ק"מ בין טעינות מצברים כשהיא פועלת רק בסיוע מצברי ליתיום-יון, מה שעשוי להספיק למי שחי בעיר. בעזרת טעינת מצברים בזמן אמת עם מנוע הדיזל, ניתן להגדיל את הטווח ל-715 ק"מ. טעינה רגילה, אגב, מתבצעת בעזרת שקע חשמל ביתי ואורכת בין שלוש לשלוש וחצי שעות.

 

עוד מספרים באופל כי הפלקסטרים תוכל להאיץ מעמידה ל-100 קמ"ש תוך 9.5 שניות, ותגיע למהירות מרבית של 160 קמ"ש. זאת באמצעות מנוע חשמלי שמספק קרוב ל-160 כ"ס ו-38 קג"מ. פליטת המזהמים הממוצעת עומדת על פחות מ-40 גרם לק"מ, והיא קיימת רק כשנדרשת פעילות הטעינה של מנוע הדיזל.

 

הפלקסטרים היא מכונית גדולה למדי, עם אורך של 455.5 ס"מ, גובה של 149 ס"מ, ממד רוחב של 184 ס"מ ובסיס גלגלים של 272.5 ס"מ. כל זאת מספיק בשביל להציע מקום לארבעה נוסעים באמצעות תכנון מרכב במבנה תא אחד (כמקובל במיניוואנים) אך בעיצוב קופה, כך אופל.


הן כבר קנו?

 

שניים מהם יוכלו אגב ליהנות גם מסגוויי שמאוכסן בחלקו האחורי של המרכב, עוד אמצעי תחבורה ידידותי לסביבה שאינו מזהם. שני הנוסעים הנוספים, לעומת זאת, יתרמו עוד יותר לאיכות הסביבה ויתכבדו ללכת ברגל. זה גם יותר בריא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אופל פלקסטרים
צילום: רועי צוקרמן
יש מקום לארבעה
צילום: רועי צוקרמן
ויש גם שני סגאוויי
צילום: רועי צוקרמן
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים