שתף קטע נבחר

בדקנו: מסך 22 אינץ' זול של BenQ

מסך ה-FP222W של BenQ מציג איכות תמונה סבירה לשימושי אינטרנט, טקסט, וסרטים. הוא זול בקטגוריה שלו ובהחלט מתאים למשתמש ממוצע

מסך ה-FP222W של חברת BenQ משתייך למשפחה המתרחבת בארץ של צגי 22 אינץ' רחבים. בדומה לשאר חבריו (מתוצרת חברות מקבילות) שנמכרים כרגע בישראל, גם הוא כולל פאנל TN שנחשב לפשוט למדי.

 

העיצוב סולידי, מסגרת כסופה וחלקה הניצבת מעל בסיס מלבני המתקמר מעל פני השולחן. הרושם ענייני ונעים למראה, ללא בשורות מיוחדות.

 

 

22 האינץ' של המסך מכילים רזולוציה של 1680X1050 פיקסלים, פאנל ה-TN הינו בעל עומק צבע באיכות 6 ביט.

זמן התגובה עומד על 5ms, במצבי תמונה קיצונים בהם עובר עצם שחור על גבי רקע לבן, נגלה מריחה קטנטנה שלא ממש מורגשת בשימוש מעשי, בדיקה במשחקים העלתה יכולת טובה שאפשרה לשחק ולהנות מבלי לתת את הדעת על עניין זה.

 

לשני הצדדים זויות הצפיה סבירות (170), בכיוון למעלה/מטה הן מעט פחות טובות (160), כשמטים את זוית המסך כלפי מעלה, התמונה מחשיכה במקצת בצידה העליון.

 

 

איכות תמונה

באפליקציות טקסט (Word ואינטרנט), הטקסט חד למדי, כאשר בוחרים במצב תמונה "Standard", הניגודיות נמצאת על ערך נמוך יחסית, גם שינוי שלה משאיר את התמונה מעט חיוורת. בדומה למסכי LCD דומים, כדאי להוריד את ערך הבהירות על מנת שבוהק המסך לא יכאיב בעין.

 

המסך מגיע עם טכנולוגית Senseye אשר מעבירה בין מספר מצבי תמונה שמתאימים לסיטואציות שונות: מצב Standard, לשימוש כללי (טקסט ואינטרנט) ומצבי Dynamics, Movies ו-Photo אשר מקנים אפקט ניגודי יותר לתמונה, עם צבעים מודגשים ומרשימים. בתמורה, מפסידים חלק מהפרטים אשר מופיעים באיזורי התמונה החשוכים.

 

דיוק הצבעים פחות מתאים לגרפיקאים. הכתום, לדוגמא, צהבהב מדי. עבור שימושים רגילים האיכות

אמורה להספיק.

 

רזולוציית המסך מאפשר הקרנת סרטי HD ברזולוציה כמעט מלאה, מה שמאפשר להנות מפוטנציאל האיכות של פורמט זה. העברת המסך למצב "סרטים" גורמת לתמונה צבעונית ומרשימה יותר, אבל על חשבון פרטים באיזורי התמונה החשוכים. אם הסרט מגורען במקצת (במקור), מעבר למצב "סרטים" יקצין את התופעה ויבליט את רעש הרקע.

 

תפריטים

מיקום לחצני התפריט בצד המסך מצוי במיקום סביר, אבל העובדה שהכיתוב שלהם מצוי גם בצד (מאחורי הכפתורים) הופכת את השימוש בתפריט לקשה ולא נוח: על מנת להבין על איזה כפתור לוחצים, יש לסובב את צד המסך לכיוון הפנים (או לכופף את הראש אליו), אלא שאז קשה לראות את תוצאות השינוי שמבקשים לעשות כי הצג לא מול העיניים.

 

התכנון של המסך מאוד לא אינטואיטיבי וחבל, כי הפיתרון לכך פשוט ביותר: להדפיס את כיתובי הכפתורים על צד שמאל של המסגרת, מה שאולי יפגום מעט באסטטיקה, אבל ישפר את השימושיות.

 

טווח הגדרות התפריט מצומצם למדי: ניתן לכוון בהירות, ניגודיות, חדות וצבע. לא ניתן לכוון טמפרטורת צבע על פי מספרים מקובלים אלא על פי הגדרות כמו "Reddish" (מקנה תמונה בגוון אדמדם) או "Bluish" (הופך את גווני התמונה לכחלחלים).

 

אהבתי את העובדה שניתן לכוון את חדות המסך, גם במצב DVI (בד"כ אפשרות זו אינה זמינה במצב DVI במסכים אחרים).

בסיס המסך מציע כיוון בסיסי בלבד: ניתן להטות את הזוית מול המשתמש וזהו. גם בתחום החיבורים, המבחר מצומצם ומציע את שני החיבורים הנפוצים כיום: VGA, DVI.

 

ציון:

 

בעד: מחיר זול בתמורה לאיכות תמונה ממוצעת, איכות גימור טובה.

נגד: חוסר בכוונוני הבסיס, לחצני תפריט לא נגישים.

 

מחיר: כ-1,600 עד 1,700 שקלים. להשוואת מחירים

 

מפרט טכני

גודל: 22 אינץ' רחב

בהירות: 300 cd/m

זוית צפיה: האנכית: 160º, האופקית 170º.

ניגודיות: 700:1

זמן תגובה: 5ms G2G

רזולוציה: 1680X1050

כניסות: VGA / DVI

מידות: רוחב 51.82 ס"מ גובה 42.2 ס"מ עומק 16.95 ס"מ

משקל: 5.8 ק"ג

פרטים מאתר יצרן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
BenQ בגודל 22 אינץ'
צילום: שי רוזנצוויג
לאתר dtown
מומלצים