שתף קטע נבחר

לאומי: "למרות הפחתת הריבית המסחר יהיה תנודתי"

כלכלני הבנקים מסבירים שהפחתת הריבית בארה"ב לא הביאה לסיום חוסר הוודאות בשוק ההון ו"לכן קיים יתרון באחזקת מניות בעלות אופי דפנסיבי יותר" . לגבי הדולר, הם מעריכים כי ימשיך להיחלש בהתאם למגמה בעולם - נוכח הפחתת הריבית בארה"ב

"המסחר ימשיך להתאפיין בתנודתיות רבה ולכן קיים יתרון באחזקת מניות בעלות אופי דפנסיבי יותר" - כך אומרים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית. "למשקיע בעל אורך נשימה", הם מציינים, "חלק מהמניות נסחרות עדיין ברמות מחירים המהוות נקודת כניסה מעניינת".

 

בסיכום שבוע המסחר בבורסה בתל-אביב נרשמה במגמה חיובית: מדד ת"א 25 עלה ב-3.9%, מדד התל-טק התחזק ב-0.7%, מדד הנדל"ן עלה ב-2.3% ומדד הבנקים זינק ב-8.7%.

 

המנוע לעליות השערים הגיע מארה"ב - החלטת הפד ביום שלישי להפחית את הריבית בארה"ב ב-0.5% לרמה של 4.75% ואת ריבית הנכיון בשיעור זהה לרמה של 5.25%. ביום שני הקרוב יחליט סטנלי פישר, נגיד בנק ישראל על גובה הריבית במשק.

 
ריביות בעולם

ריביות בעולם
סין 7.29%
אנגליה 5.75%
ארה"ב 4.75%
איחוד אירופי 4%
ישראל 4%
יפן 0.5%

 

נתוני המאקרו שפורסמו במהלך השבוע הצביעו על המשך צמיחת המשק ואתמול (ה') קיבלה ישראל עידוד מצד FTSE שבלונדון. חברת המדדים הגלובלים שדרגה את מעמדה של ישראל ממדינה "מתעוררת" למדינה "מפותחת".  

 

למרות אפקט ברננקי כלכלני בנק הפועלים מציינים כי "הבעיות מהן סובלת הכלכלה האמריקנית ובעקבותיה יתר העולם שרירות וקיימות, וסכנתן לא פגה. הנעשה בשוקי העולם ימשיך לתת את הטון המרכזי בנוגע להמשך התנהגות השוק המקומי גם בטווח הקרוב".

 

איך מומלץ להשקיע במניות? תלוי ברמת הסיכון

"כדאי להתאים את מידת החשיפה באפיקי ההשקעה השונים לרמת הסיכון אותה הגדיר הלקוח בתהליך ליבון הצרכים", אומרים בבנק הפועלים.

 

לדברי הכלכלנים, "ללקוחות המעוניינים בהמשך החשיפה המנייתית, המלצתנו היא להתמקד במניות Large Cap, במניות בעלות מדיניות חלוקת דיבידנד ברורה ובסקטורים דפנסיביים. לתיק עם דרגת סיכון נמוכה יותר, עדיין מומלץ לצמצם את האחזקה במניות מן השורה השנייה והשלישית (Small cap) המאופיינות ברמת תנודתיות גבוהה".

 

השבוע נחלש הדולר מול השקל

כלכלני בנק לאומי מעריכים כי "חוסנו הפיננסי של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר ה-Subprime וכן הצפי להמשך הצטמצמות פער הריביות בין השוק המקומי לזה האמריקני, עשויים להמשיך ולתמוך במטבע המקומי". 

 

היחלשות הדולר מול השקל בישראל, בדומה למגמה שנרשמה בעולם על רקע הצמצום שחל בפערי הריביות בין ישראל לארה"ב מרמה של 1.25% ל-0.75%.

 

האירו הגיע השבוע לשיא של כל הזמנים מאז השקתו בשנת 1999 ונסחר סביב רמה של 1.4075 דולר לאירו. 

 

כלכלני בנק הפועלים מעריכים ש"הגורמים התומכים במגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית להפגין ביצועים טובים. בנוסף, הורדת ריבית בארה"ב צפויה להכביד על הדולר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בן ברננקי, החזיר את הצבע הירוק למסכים
צילום: רויטרס
מומלצים