שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ארוחה שעושה חשק

    מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במחוז דן־פ"ת של "שירותי בריאות כללית‭,"‬ מציעה את התפריט הבא לארוחה מעוררת חשקים:

    מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במחוז דן־פ"ת של "שירותי בריאות כללית‭,"‬ מציעה את התפריט הבא לארוחה מעוררת חשקים:

     

    אגס מבושל ביין אדום, או ארטישוק ירושלמי, כמנת פתיחה, וגם פרוסות לחם איכותי קלוי קלות עם פרוסות סלמון ועשבי תיבול (רצוי ללכת על בזיליקום,

     טרגון, או טימין, ולהוסיף רוקט ופלפלים אדומים קלויים‭.(‬ למנה עיקרית, דגים, בשר או עוף, צלויים בתנור עם עשבי תיבול (בייחוד רוזמרין) ותפוחי־אדמה, בטטות, או תפוחי־ עץ אפויים ליד. במנות קטנות, כמובן. ולקינוח? תותים טבולים בשוקולד, תאנים טריות, או תמרים טריים, פרוסות אננס, ליצ'י, מנגו, או פפאיה (שאפשר להשרות ברום או במשקה אלכוהולי אחר כחצי שעה‭.(‬

     

    והנה המתכון של פורטל ‭"HAPILLY"‬ לפשטידת דלעת, זו שכאמור מקפיצה את זרימת הדם אל האיבר הגברי השמח.

     

     

    החומרים

    500 גרם דלעת

     

    כוס מים רותחים

     

    50 גרם חמאה

     

    קורט מלח

     

    ‭2/3‬ כוס סוכר חום

     

    2 ביצים

     

    4 כפות מלח

     

    קורט מכל תבלין: קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר

     

    חצי כוס חמוציות

     

    קליפה מגוררת מלימון אחד

     

    2 כפות ברנדי

     

    מכל שמנת מתוקה

     

    2 שקיות סוכר וניל

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את קוביות הדלעת במים עד שהן מתרככות, מסננים ומועכים ומוסיפים את המלח והחמאה.

     

    2. מערבבים את הדלעת עם סוכר חום, קמח, ביצים, תבלינים וקליפת לימון ועם החמוציות והברנדי.

     

    3. שוטחים בתבנית עגולה ומשומנת ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות. מערבבים את השמנת וסוכר הווניל, מורחים על הפשטידה ואופים כרבע שעה נוספת, עד שהזיגוג נקרש מעט. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים