שתף קטע נבחר

הפלסטינים דורשים הצהרה מחייבת ולוח זמנים

בניגוד למה שהצהירו גורמים מדיניים בירושלים לאחר פגישת אולמרט-אבו מאזן, אומר ל-ynet גורם פלסטיני כי הנשיא אבו מאזן דורש תהליך מדיני, שיהיה מגובה בלוח זמנים ובמנגנוני יישום. הפלסטינים גם דורשים צעדים בוני אמון כמו הפסקת הבנייה בהתנחלויות

גורמים מדיניים בירושלים התגאו לאחר פגישת ראש הממשלה, אהוד אולמרט, והנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, כי הושגה הסכמה בין שני האישים על כך שלא ייקבע לוח זמנים למשא ומתן מדיני ועל כך שוועידת אנאפוליס תהיה רק צעד בתהליך. אבל מתברר שהפלסטינים לא רואים כך את פני הדברים. גורם פלסטיני אומר היום (ה') ל-ynet שהם דורשים תהליך מדיני, שיהיה מגובה בלוח זמנים ובמנגנוני יישום.

 

הגורם ציין כי שני הצדדים יגיעו להצהרת כוונות, אולם לדבריו בניגוד לרושם שנוצר, הם דורשים כי ההצהרה תהיה מחייבת בנוגע להמשך המגעים. לאחר הפגישה במעון ראש הממשלה בירושלים, אמר הגורם הפלסטיני שאנשיו של אבו מאזן הדגישו שיש להפסיק את כל הצעדים שיש בהם כדי להעיב על התקדמות המגעים בין הצדדים, כמו המשך הבנייה בהתנחלויות. הצוות הפלסטיני גם דרש להפוך את ההקלות לאוכלוסיה הפלסטינית מסיסמאות לצעדים מוחשיים בשטח. 


האושפיזין בסוכה (צילום: לע"מ)

 

לדבריו, הצד הפלסטיני הבהיר כי ארה"ב והרביעייה הבינלאומית חייבים לערוב לכך שהתהליך יהיה רציני, "בלי ערבויות בינלאומיות, בלי מנגנון יישום ולו"ז ברורים, סבב השיחות הזה ייגמר כמו קודמיו בכישלון מוחלט".

 

הגורם סירב להתייחס למגבלות וללחצים הפוליטיים שיש על אולמרט מבית ואמר שכאן תפקידה של הקהילה הבינלאומית להפעיל לחצים על ישראל. הוא הביע תקווה שביקורה הבא של מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, בשבוע הבא בישראל וברשות הפלסטינית ייצוק תוכן למגעים בין הצדדים.  

 

ד"ר סאיב עריקאת שהשתתף בפגישת אולמרט-אבו מאזן אמר כי הפגישה עסקה בדרכים לקדם את המו"מ בין הצדדים. "הפגישה מהווה את תחילתו של מו"מ מעמיק שאמור לדון ולהתחיל לפתור את כל סוגיות הסדר הקבע וזאת על פי ההחלטות הבינלאומיות".

 

עריקאת אמר כי אולמרט ואבו מאזן סיכמו להיפגש באופן קבוע כדי לעמוד על התקדמות צוותי המו"מ בין הצדדים. עריקאת ציין כי אבו מאזן הביע את מחויבותו לתפיסתו של הנשיא בוש ולמפת הדרכים והביע את תקוותו שהשלום יושג בכל המסלולים כדי לשים קץ לכיבוש שהחל ב-1997, "בתקווה שהדבר יתאפשר לאחר ועידת השלום בארה"ב". הוא גם ציין את השינויים שנעשו בצוות המו"מ הפלסטיני.

 

ראש הממשלה הפלסטיני לשעבר, אחמד קרייע (אבו עלא), יעמוד בראש הצוות הפלסטיני למו"מ על הסדר הקבע. בצוות יהיו גם מזכיר הוועד הפועל של אש"ף, יאסר עבד רבו, מזכ"ל ממשלתו של פיאד, סעדי אל-קרונז. עריקאת עצמו ישמש כמתאם בין כל צוותי המו"מ הפלסטינים. הצד הפלסטיני אף הקים צוותי מומחים ומשפטנים שילוו אותו בשלבי המגעים.

 

נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, התייחס אמש לתנאים הנדרשים לקידום תהליך שלום בין הצדדים: "עלינו לגרום שהתקווה של הפלסטינים תהיה אמיתית. הם שמעו הרבה מילים, אבל לא ראו מדינה המתחילה להתפתח מהדיבורים. לכן חייבת להיות תקווה. כך שאחד הדברים שקונדי ואני עובדים זה לראות אם שני הצדדים יכולים להסכים על איך תיראה המדינה העתידית, כדי שהפלסטיני הממוצע יראה לפניו דרך שאינה עוברת דרך אלימות וטרור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פגישה בירושלים
צילום: לע"מ
חוזרת לאזור. רייס
צילום: איי אף פי
מקדם פתרון שתי מדינות. בוש
צילום: איי פי
מומלצים