שתף קטע נבחר

היוזמה של בני אלון: הגדה שלנו - האזרחים ירדנים

"אפשר להחליף את סטטוס הפליט הפלסטיני, שמתלווה אליו העוני והשנאה, במציאות של רווחה, שגשוג ותקווה". זה לא פרס שמדבר, אלא יו"ר האיחוד הלאומי, שמציע יוזמה מדינית חדשה. על פי תוכניתו, הגדה תישאר בריבונות ישראלית, אך תושביה הפלסטינים יהיו אזרחי ירדן

יושב ראש האיחוד הלאומי, חבר הכנסת בני אלון, הציג הבוקר (יום א') במסיבת עיתונאים תוכנית מדינית חדשה הנקראת "היוזמה הישראלית". לדבריו, היוזמה מתבססת על שלושה עקרונות יסוד: שיקום הפליטים ופירוק המחנות, שותפות אסטרטגית עם ירדן וריבונות ישראלית ביהודה ושומרון. "זוהי יוזמה המובססת על חשיבה אחרת וחדשנית, ומאפשרת להגיע לשלום אמת", אמר.

  

על פי תוכניתו של אלון, יש לחתור לפיתרון הומניטרי של הבעיה הפלסטינית במקום לפיתרון פוליטי. במקום הכוונה להעניק לפלסטינים את שטחי יהודה ושומרון, מציע יו"ר האיחוד הלאומי להחיל את הריבונות הישראלית שם, אך התושבים באזורים אלה יקבלו אזרחות ירדנית.

 

"מעמדם, זיקתם לשתי המדינות ואופי המנהל באזורים המאוכלסים יגובשו ויפורטו בהסכם בין ממשלות ישראל וירדן", מציע אלון, שסבור כי ניתן יהיה לשכנע את מלך ירדן לתת יד למהלך.


אלון מציג את היוזמה החדשה (צילום: אמנון מרנדה)

 

"הקמתה של מדינת ישראל לא לקחה מהפלסטינים את מדינתם – מעולם לא הייתה כזו", כותב אלון בתוכנית. "היא לקחה מהם, במקרים רבים, את בתיהם ואת כבודם. ניתן להשיב לפליטים את כבודם, לתת

 להם בית, לתת להם נקודת פתיחה לחיים חדשים. להחליף את סטטוס הפליט, שמתלווים אליו העוני והשנאה, במציאות של רווחה, שגשוג ותקווה".

 

אלון מציע כי במסגרת תהליך השיקום של הפליטים יפורק ארגון אונר"א. לדבריו, הארגון "מנציח את בעיית הפליטים". לתושבי מחנות הפליטים יוצעו "מגורי קבע, אזרחות ומענק שיקום נדיב".

  

לדברי אלון, עלות היוזמה היא מיליון דולר, שהגיעו מתרומות. הוא מסביר כי הקמפיין למען היוזמה יכלול מסע הסברה נרחב במהלכו "תוצף" הארץ בשלטי חוצות ואף הושק אתר אינטרנט חדש. לטענתו, ביוזמה תומכים גם גורמים פוליטיים בכירים בארצות הברית.

 

אני מאמין

"אני מתחיל היום מסע ארוך, זה משהו שהוא מעבר לפוליטיקה", אמר אלון. "אני לא מתכוון לעצור. נציג את התשתיות שדרושות כדי לשכנע את דעת הקהל הישראלית וגורמים פוליטיים. זוהי יוזמה, לא היגררות אחרי יוזמות זהות. אני אישית כאזרח, כיהודי, מודאג מכך שאנשים לא רואים אור בקצה המנהרה, אנשים אינם מאמינים עוד בשלום ובצדק אחרי כשלונות אוסלו וההתנתקות. אך אנו לא יכולים לחיות בלי תקווה אמיתית.

 

"אנחנו צריכים לבחון מחדש את כל הנחות היסוד שהביאו אותנו למצב הנוכחי ולחשוב אחרת, מחוץ לקופסה. זהו לא קמפיין לכיבוי שריפות כמו שלצערי הימין היה רגיל לעשות כל פעם שהייתה צרה מדינית. אני מאמין שיהיה כאן שלום. הוא ברכה

 והבטחה שיש לנו, אך צריכים לעבוד קשה כדי להשיגו. עד כה, הכישלון היה בשל קונספיות שגויות. לא יהיה שלום אם ימשיכו בדרך שהלכו בה עד עכשיו. הגיע הזמן לשנות תודעה. לשלום צריך לגשת בגישה ההומניטרית ולא רק פוליטית. ישראל לממשלותיה טעתה בגדול שהדחיקה את עניין הפליטים. זה יכול לקחת שנה שנתיים, יש לי סבלנות. אני רואה בזה חזון של שלום".

 

ומה באשר לביקורת אפשרית מהימין? "אני לא חושש מביקורת בימין, אני מאמין שאנשים יבינו שזה יעזור לכל עם ישראל ובוודאי גם לימין", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
אלון. יוצא מהקופסה
צילום: חיים צח
צילום: איי פי
עבדאללה מלך ירדן. יצטרף?
צילום: איי פי
מומלצים