שתף קטע נבחר

האם לוחות אם נמכרים בשוק ללא בדיקות קרינה?

חברת Gigabyte נתפסה משווקת לוחות הנושאים את חותמות האישור של ה-FCC והאיחוד האירופי לבדיקות קרינה אלקטרומגנטית - מבלי שהלוחות נבדקו כלל. התופעה, ככל הנראה, אופיינית ליצרנים נוספים. דובר Gigabyte טוען: הלוח נבדק

לוח אם מדגם GA-P35-DS3 מבית Gigabyte נמכר מזה מספר חודשים בשווקי העולם, מבלי שעמד בבדיקות להפרעות קרינה האלקטרומגנטית (EMI) הנדרשות על ידי רשות הפדרלית לתקשורת בארצות הברית (FCC) והאיחוד האירופי - אך כשהוא נושא את החותמות המאשרות של שני הגופים.

 

רקע

כל רכיב אלקטרוני המגיע ליצור עובר מספר בדיקות. בין הבדיקות האלו נכללת גם בדיקת EMI ( Electromagnetic Interference) אשר בודקת את הקרינה האלקטרומגנטית הנפלטת מהמכשיר או מרכיב מסוים. קרינה שכזו ברמה גבוה עלולה לשבש רכיבים ומכשירים אחרים הנמצאים בקרבתו של אותו הרכיב הפולט את הקרינה.

 

שני הגופים האחראים לבדיקת ה-EMI ולקביעת תקנים בנושא, הם הרשות הפדראלית לתקשורת של ארה"ב (U.S. Federal Communications Commission) והאיחוד האירופי (European Union), האחראי על התקנות והבדיקות ברחבי אירופה.

 

כאשר מוצר של יצרן מסוים עומד בתקנים השונים ועובר את הבדיקות הנדרשות מאותו גוף, הוא רשאי להטביע את הלוגו של אותו התקן על גבי המוצר (כאשר הלוגו של האיחוד האירופי הינו CE, והלוגו של הרשות הפדראלית לתקשורת בארה"ב הינו FCC). התקנים של כל ארגון שונים, ולכן מוצר שרוצה להימכר בשני השווקים יאלץ לעבור בדיקה של כל גוף בנפרד.

 

לא עומדים בתקן 

המקרה בו נחשפו הליקויים נוגע ללוח אם מדגם GA-P35-DS3 מבית Gigabyte, אשר נמצא כלא תקין, ולאחר בדיקה מעבדתית יזומה הסתבר כי הוא אינו עומד בתקנים, ואף לא עבר שום בדיקה של אחד מהגופים הנ"ל. זאת, למרות היותו נושא את ההטבעות של שני הגופים יחדיו. לאחר מספר תלונות על אותו דגם ספציפי, נערכו בדיקות למספר לוחות בארץ המוצא, טאיוואן. מתוך שלושת לוחות האם שנבדקו, שניים לא עמדו בתקן ה-FCC וכל השלושה לא עמדו בתקנות האיחוד האירופי (CE).

 

 

מהנדס לשעבר אצל אחת מיצרניות לוחות האם הגדולות, אמר לאתר DailyTech כי המצב גרוע משחושבים: "חלק מהיצרנים מטביעים את הלוגו של ה-FCC על המוצר, מבלי שהוא נשלח כלל למעבדה. רק אם אין להם מזל, והם נתפסים, הם לכל היותר נקנסים על ידי הממשלה ובמקרים קיצוניים - מכריזים על מבצע החזרה (recall)".

 

דובר מטעם Gigabyte הכחיש בפני DailyTech את האשמות והציג מסמך המפרט בדיקה שנעשתה מטעם Gigabyte במעבדה פרטית של חברת QuieTek, שם נבדקו לוחות האם במארזים, ונמצאו כעומדים בתקנים. עוד טענה דוברת החברה בארצות הברית, כי שיווקם של הלוחות באמריקה הופסק בשל תקלה בבקר ה-RAID ולא בגלל התלונות על אי עמידה בתקני הקרינה האלקטרומגנטית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים