שתף קטע נבחר

האינטרפול בפנייה לציבור: סייעו באיתור פדופיל

בצעד נדיר פנה הארגון לעזרת הציבור לאחר שנואש מחיפושים אחר פדופיל החשוד בהתעללות מינית בילדים ונערים. מאות תמונות של האיש פורסמו האינטרנט כשהוא אונס ילידם ומבצע בהם מעשים מגונים, ובאינטרפול מקווים שאזרחים יוכלו לעזור באיתורו

האינטרפול פנה הלילה (שני) בצעד נדיר לעזרת הציבור רחבי העולם בבקשה לסייע באיתור פדופיל הפועל באינטרנט וחשוד במקרים רבים של התעללות בילדים. תמונותיו של האיש פורסמו באתר האינטרנט של הארגון, וכל היודע דבר על מקום הימצאו מתבקש לסייע בחיפושים אחריו.

 

הארגון מנהל כבר תקופה ארוכה חקירה קדחתנית בנושא, מאז הופיעו לראשונה תמונותיו של האיש באינטרנט כשהוא מתעלל מינית בילדים ונערים. עד כה אותרו כ-200 תמונות בהן נראה החשוד מתעלל בכ-12 נערים, ככל הנראה בוייטנאם ובקמבודיה. על פי החשד, התמונות צולמו במהלך השנים 2002 ו-2003.

 

עבודתם של חוקרי האינטרפול הייתה קשה במיוחד משום שהאיש מופיע בתמונות כשפניו מכוסות. עם זאת, מומחי מחשב של הארגון הצליחו לסרוק את התמונות ולחשוף במידת מה את פניו של החשוד. האיש, בעל שער כהה, הוא ככל הנראה אזרח אירופי שגילו נע בין 35 ל-40.

 

עם זאת, למרות שיתוף פעולה עם 186 מדינות המסייעות לאינטרפול, לא הושגה שום התקדמות בחיפושים אחר החשוד. ראש הארגון, רונלד נובל, סיפר שלאחר מאמצים ממושכים החליטו החוקרים לפנות בצעד נדיר לעזרת הציבור בתקווה כי הדבר יסייע בחקירה, שנקלעה למבוי סתום.

 

"במשך שנים התפרסמו באינטרנט תמונות של האיש כשהוא מבצע עבירות מין בילדים", סיפר נובל. "ניסינו להשתמש בכל האמצעים אחרים שברשותנו כדי לזהות את האיש ולהעמידו לדין, אולם כעת אנו משוכנעים שללא עזרת הציבור ה"טורף המיני" הזה ימשיך לאנוס ולהתעלל בילדים צעירים, החל מגיל שש ועד תחילת שנות העשרה", הזהיר.

 

לדבריו, החקירה נפתחה לראשונה בשנת 2004, כשלידי החוקרים הגיעו תמונות ראשונות של האיש. התמונה קישרה את החוקרים למלון בוייאטנם שעלון פרסומת שלו הופיע בתמונה, אולם בדיקת דרכוניהם של אורחי המלון לא העלתה דבר.

 תמונות אחרות צולמו באתרי טבע בקמבודיה. הארגון פרסם באתר האינטרנט שלו תמונות של המבוקש, וקרא לכל היודע פרטים עליו או מידע על מקום הימצאו לפנות למשטרה במדינת מגוריו.

 

האינטרפול מחזיק במאגר עצום ובו תמונות המציגות פדופילים או התעללות בילדים. החוקרים משתמשים בטכנולוגיה חדשנית המשווה פרטים קטנים בתוך התמונות, דוגמת טפטים המודבקים על קירות החדרים, כדי לנסות ולמצוא קשר בין החשודים. כיום מופיעות במאגר כחצי מיליון תמונות, שסייעו בעבר לחוקרים לאתר מאות קורבנות של התעללות מינית ברחבי העולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
התמונה המשוחזרת של החשוד
צילום: רויטרס
מומלצים