שתף קטע נבחר

"צירוף חמאס לממשלה - החלטה של אבו מאזן"

עוזרתו של האחראי על מדיניות החוץ באיחוד האירופי, חוויאר סולאנה, שוחחה עם עיתונאים ישראלים בבריסל לקראת ועידת השלום של הנשיא בוש. לדבריה, האיחוד האירופי לא יוביל מהלך להקמת ממשלת אחדות חדשה ברשות הפלסטינית, אך גם לא יתנגד לה: "נתמוך בכל צעד של אבו מאזן"

"הנשיא הפלסטיני צריך להחליט אם הוא מדבר עם חמאס בעזה. אנחנו לא נוביל את העניין הזה, אבל אם הוא יחליט לעשות זאת, אנחנו נתמוך בו", כך אמרה היום (ה') כריסטינה גלאך, בכירה באיחוד האירופי. "אנחנו נתמוך בכל צעד של מחמוד עבאס. הוא השותף שלנו ושל הישראלים בכל תהליך מדיני".

  

במהלך פגישה עם עיתונאים ישראלים בבריסל הדגישה גלאך, עוזרתו הקרובה של האחראי על מדיניות החוץ באיחוד האירופי חוויאר סולאנה, כי "הנשיא ואנשיו צריכים להחליט אם לדבר אם החמאס או לא. הבהרנו היטב בזמן חתימת הסכם מכה שממשלת האחדות הפלסטינית מקובלת עלינו. הבהרנו שזוהי הממשלה שיכולה לייצג את הפלסטינים והדגשנו את מחויבותנו לממשלה שאותה מוביל אבו מאזן.

 

"איני רוצה לומר אם נושאי הליבה במשא ומתן בין ישראל לפלסטינים - בהם הגבולות, הפליטים וירושלים - צריכים להופיע במסמך שיגובש לקראת ועידת השלום באנאפוליס. אני ריאלית. אך מנקודת מבטי, מדובר בנושאים יסודיים. יום אחד זה צריך להיפתר ואני מקווה שזה יהיה בהקדם", אמרה.

 

"אנו מאוד מקווים שוועידת אנאפוליס תצליח. כל מנהיגי האזור צריכים להתאחד כדי שזה יצליח. שני המנהיגים, ראש הממשלה הישראלי אהוד אולמרט והנשיא הפלסטיני, שרויים במצב קשה. עם זאת, אנו מאמינים שיש להם את האומץ לחפש דרכים לפתור את הבעיה, ואנו נעשה את הכול שיצליח. סולאנה נמצא בקשר קבוע עם גורמים ישראלים, פלסטינים, הממשל האמריקני ומזכירת המדינה קונדוליזה רייס", הוסיפה.

 

גלאך, המייצגת תמיכה אירופית ביוזמה הערבית לשלום, טוענת כי "רעיונות היוזמה כלולים במפת הדרכים מ-2003". הבכירה התייחסה בין היתר למשבר ההומניטרי ברצועת עזה ואמרה: "יש לנו מדיניות ברורה שלא מדברים עם חמאס. מאידך, יש לנו מדיניות ברורה הקוראת לתמיכה בעזרה לתושבי עזה. אנו רוצים לדאוג לתושבי הרצועה ולכן המעברים צריכים להיות פתוחים כדי לאפשר מעבר של תושבים ושל מה שהם זקוקים לו כדי לחיות".

 

עוזרתו של סולאנה התייחסה גם לאפשרות של הצבת כוח רב-לאומי לאורך ציר פילדלפי ואמרה: "סולאנה אמר בעבר לאולמרט שכל עזרה שתתבקש תשקל ברצינות". בכל הנוגע לאפשרות של פתיחת מעבר רפיח ליציאה ולכניסה של פלסטינים מרצועת עזה למצרים, סבורה גלאך כי "אם שני הצדדים אינם יכולים לפתוח את המעבר, גם אנחנו לא יכולים לפתוח אותו. השארנו משלחת ייצוגית באזור, ואם וכאשר תהיה החלטה לעשות זאת על ידי שני הצדדים, אנו נהיה שם. אני מבינה שהמצב הנוכחי מקשה על ישראל לפתוח את המעבר ועלינו להיות מציאותיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט ואבו-מאזן. מחכים לאנאפוליס
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים