שתף קטע נבחר

בנק לאומי: "השפעות משבר הסאב פריים טרם חלפו"

גם כלכלני בנק הפועלים מזהירים מפני השלכות המשבר בשוק הנדל"ן: "ההתאוששות עדיין מבוששת מלהגיע. למרות שחלק מהעננה השלילית התפוגג, הסיכון עדיין לא חלף, וייתכן ועוד נראה ספיחים שליליים של משבר האשראי"

"השפעות משבר הסאב פריים טרם חלפו ועל כן הרגישות עודנה גבוהה. בטווח הקצר מגמת המסחר צפויה להמשיך ולהיקבע בהתאם למגמת המסחר בחו"ל ולהערכתנו צפויה מגמה חיובית", כך אומרים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית.

 

השבוע רשמה הבורסה שיאים חדשים: מדד המעו"ף עלה ב-3.25%, מדד הנדל"ן 15 עלה ב-5.36%, מדד היתר 50 התחזק ב-8.6% ומדד התל טק 15 עלה ב-2.44%.

 

בשוק המקומי נמחקו הירידות שנרשמו במשבר האחרון, ומדדי המניות הכבדות חזרו לרשום בשבוע האחרון רמות השיא חדשות.

 

החודש מתחילות החברות הציבוריות לפרסם את הדו"חות הכספיים לרבעון השלישי של השנה. כלכלני לאומי מציינים כי "משבר האשראי שפקד את העולם, צפוי להשפיע על ביצועי הפירמות ברבעון זה והתוצאות צפויות להיות מתונות יותר. עם זאת, ישנן מניות הנסחרות עדיין במחירים המשקפים מכפילים נוחים להשקעה בהן".

 

גם כלכלני בנק הפועלים מזהירים מפני השלכות המשבר בשוק הנדל"ן: "בשבועות האחרונים ניכרה ירידה ברמת החששות בשוקי ההון הגלובליים, אולם בשוק הנדל"ן ההתאוששות עדיין מבוששת מלהגיע".

 

לגבי תוצאות החברות לרבעון השלישי, מעריכים כלכלני בנק הפועלים שהדוחות הכספיים צפויים להיות חיוביים. "רמות המכפילים בשוק אינן גבוהות, אם כי יש לקחת בחשבון כי מכפילי הרווח הנקי כוללים גם השפעות חד פעמיות חריגות בעקבות יישום התקינה החשבונאית החדשה".

 

עם זאת, מזהירים הכלכלנים שלמרות שחלק מהעננה השלילית התפוגג, הסיכון עדיין לא חלף, ויתכן ועוד נראה ספיחים שליליים של משבר האשראי. למרות הירידה ברמת אי הודאות השלילית, הסיכון לא חלף עדיין לחלוטין, ובטווח הקרוב אף יתכן מימוש רווחים לאחר גל העליות הרצופות של השבועות האחרונים".

 

לסיכום ממליצים בפועלים להתמקד במניות הגדולות, במניות בעלות מדיניות דיבידנד ברורה ובסקטורים דפנסיביים וכן לפזר את הסיכון בתיק באמצעות מניות זרות.

 

מט"ח: השקל פוחת קלות

השבוע התחזק מעט הדולר מול השקל בדומה למגמה שנרשמה בעולם, בעקבות נתוני דו"ח התעסוקה לחודש אוגוסט בארה"ב שפורסמו בסוף השבוע האחרון והיו טובים מהציפיות המוקדמות. אלו הביאו להערכות כי הריבית בארה"ב אומנם תמשיך במגמתה כלפי מטה, אך בקצב מתון יותר משחשבו בתחילה.  

 

בנק ישראל דיווח השבוע כי בחודש ספטמבר מכרו משקיעים זרים מט"ח במכשירים קצרי טווח באמצעות עסקאות עתידיות בהיקפים של קרוב למיליארד דולר.

 

כלכלני בנק לאומי מעריכים כי "חוסנו הפיננסי של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר הסאב פריים, וכן הצפי להמשך הצטמצמות פער הריביות בין השוק המקומי לזה האמריקני, עשויים להמשיך ולתמוך בשקל".

 

כלכלני בנק הפועלים מציינים כי "התחזקות השקל בחודשים האחרונים הובילה את בנק ישראל להותיר את הריבית ללא שינוי ערב חג סוכות ונראה כי אם השקל ישמור על חוזקו ויעזור לבלום את האינפלציה - תוגבל העלאת הריבית השקלית גם בחודשים הבאים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים