שתף קטע נבחר

סקירה: נגן Samsung P2 עם מסך מגע

ה-P2 הוא נגן עם מסך מגע ויכולות אלחוטיות, בדומה ל-iPod Touch - אך האם הוא יכול להתחרות בנסיך החדש? בדקנו

יומיים לפני ההשקה של ה-iPod touch המדובר, הציגה Samsung במסגרת תערוכת IFA שני נגנים משלה עם מסכי מגע מלאים. אחד הנגנים הוא ה-P2, אותו קבלנו לסקירה והייחוד שלו. מלבד מסך המגע המלא, מדובר בנגן בעל יכולות Bluetooth. הנגן ישווק בארץ החל מסוף אוקטובר, בנפחים של שניים וארבעה גיגהבייט. בחו"ל, לנגן יש גם גירסה עם שמונה גיגהבייט.

 

 

עיצוב וממשק

ה-P2 מעוצב בצורה מאוד מרשימה: הוא שחור, דק (עשרה מ”מ עובי), מעוגל פינות ושובה עין. מסך המגע המבריק גם הוא ימשוך עיניים משתאות. בצידיו, יש ארבעה כפתורים מובנים: שני כפתורי עוצמת קול בצדו האחד, וכפתור הפעלה, נגינה והשהייה וכפתור Hold בצידו האחר.

 

מרבית התפעול נעשה, כמובן, באמצעות מסך המגע. אנחנו מאמינים בטכנולוגיה הזו, אם כי נדמה כי היא עדיין סובלת ממחלות ילדות: לצד אינטואטיביות מרשימה, המגע לא תמיד מדויק ואם לא נגעתם בדיוק באזור הספציפי במסך, אפשר שתגרמו לפעולה אחרת.

 

הממשק בנוי על מערכת תפריטים נוחה למדי, עם עיצוב יפהפה, כאשר התפריט הראשי הוא המרשים מכולם: ניתן לגלול בין האפשרויות השונות המתרחקות ומתקרבות במעין חלל תלת ממדי. מרשים ונוח לתפעול.

 

המכשיר מזהה גם נגיעות ומשיכות ארוכות במסך לאורכו ולרוחבו, ויודע להקפיץ את הנגינה קדימה או אחורה בהתאם או לבצע פעולה אחרת שהוגדרה מראש. אבל לתכונה הזו יש גם חיסרון. אם לא תפעילו את כפתור ה-Hold ותכניסו את המכשיר לכיס, תגלו לפתע שה-P2 מקבל חיים משלו כתוצאה מהתחככות

של דפנות הכיס במסך הרגיש.

 

עוד טרוניה קטנה שיש לנו לגבי הממשק נוגעת לחוסר בממשק מיוחד לנהגים. כיוון ששטחי המגע המוגדרים קטנים מדי, הם יחייבו נהגים המעוניינים לשמוע מוזיקה תוך כדי נהיגה, להסיט את עיניהם מהכביש לזמן רב יחסית ולסכן עצמם. מן הראוי היה לדאוג לממשק פשטני, אך עם שטחי מגע גדולים, שיקלו את התפעול.

 

צליל ותוספות

הנגן של Samsung מציע אפשרויות משוכללות למדי לשליטה בצליל. מלבד אקולייזר מפורט ושניתן להתאמה אישית, הוא כולל גם מערכת עיבוד אותות DNSe, המדמה סביבות שונות כמו אולפן או אולם קונצרטים לצד כיוונונים מיוחדים לסוגי מוזיקה כמו בלוז-קצב או רוק, על מנת לדמות ככל האפשר את סביבת ההקלטה המקורית.

 

לנגן מצב פעולה מיוחד הנקרא "מצב רחוב" (Street Mode) אשר מדגיש ומעצב את הצליל להאזנה אופטימלית בהליכה ברחוב סואן. אפשרות נוספת היא כוונון של חדות הצליל.

 

השילוב הזה מאפשר לכם לעצב את הצליל לפי טעמכם, ובסך הכל ה-P2 עושה עבודה סבירה: לא התעלפנו מאיכות הצליל אבל הוא גם לא נשמע רע. החיסרון בצליל של ה-P2 הוא שלדעתנו הבאסים היו אנמיים מדי. מי שאוהב את המוזיקה שלו בועטת בבטן, יכול להיות שלא יהיה מרוצה.

 

חשוב גם לציין לטובה את הרדיו של הנגן, שהפגין קליטה טובה, גם בתוך מבנים. אך היו חסרים לנו מאוד במכשיר מיקרופון פנימי ורשמקול. מבחינת יישומים קטנים, מותקנים בנגן לוח שנה ושעון עולמי, שזו תוספת נחמדה, כמו גם יכולת להציג קובצי טקסט.

 

תמונה טובה - מעט פורמטים

ל-P2 יש מסך LCD גדול, שלושה אינץ' ביחס 16:9 האופטימלי לצפייה בסרטים. המסך, מסוג TFT, ברזולוציה של 480 על 272 פיקסלים – חד, ברור ומלא חיים. הצבעים נראים עשירים ומדוייקים, ונראה שמסמסונג לא התפשרה על איכות המסך. המציג תמונות לרוחב, אבל בניגוד ל-iPhone, לא מזהה הטייה של המסך למצב רוחבי.

 

הוא נוח מאוד לשימוש כאלבום תמונות דיגיטלי, לתמונות גדולות שלא הותאמו למכשיר, ייקח מעט זמן להיטען. סרטוני הווידאו, גם הום מוצגים בצורה טובה. יחד עם זאת מספר הפורמטים שבהם תומך ה-P2, מאכזב: לתמונות, הוא תומך ב-JPEG בלבד (על אף שנדיר למצוא תמונות בפורמט אחר). תקני הווידאו הנתמכים הם WMV ו-MPEG4. תשכחו מתמיכה ב-DivX.

 

שיחות עם המחשב שלי

הממשק העיקרי של ה-P2 להעברת קבצים, הוא כבל USB (המתחבר למכשיר בחיבור קנייני), שדרכו נעשית טעינת סוללת היון-פולימר הפנימית ותקשורת המידע. האחרונה יעילה, והP2 התמודד בצורה טובה גם עם העברות גדולות של קבצים. יחד עם זאת, יכולת ה- Bluetooth מוגבלת. הוא תומך אומנם באוזניות בלוטות' (בתקן A2DP) , אך אי

אפשר לעשות ב-Bluetooth שימוש כדי להתממשק למכשירים אחרים – וחבל. היינו שמחים לראות את ה-P2 “מדבר" עם המחשב האישי באופן אלחוטי.

 

חיי סוללה

ה-Bluetooth היא פונקציה זוללת סוללה. לפי מפרט היצרן, זמן הנגינה של אודיו מתקצר לשליש כמעט (35 שעות לעומת 12 שעות) בהפעלת ה-Bluetooth. אנחנו השתמשנו ב-P2 כשה-Bluetooth פועל, ואכן הוא עומד ב-12 השעות המובטחות.

 

הטעינה שלו מתבצעת רק דרך הכבל המצורף, מה שמסרבל את העניינים ומחייב אתכם להיות בקרבת שקע USB זמין. גם בנסיעות ארוכות. יחד עם זאת, זמן הטעינה של המכשיר לסוללה קצר יותר מארבע וחצי השעות המוצהרות.

 

סיכום

קצת התאכזבנו מחוסר הדיוק של מסך המגע, ועדיין, מדובר בממשק טוב. חוסר האפשרות לטעון את המכשיר בכל אמצעי אחר מלבד הכבל, וחוסר היכולת לחבר אותו אלחוטית באמצעות ה-Bluetooth, קצת פוגמים בחגיגה. ובכל זאת, ה-P2 הוא נגן מוצלח, שמציע תמורה נאה למחיר. לא מדובר ב-iPod touch, אבל למי שמחפש בכל זאת נגן חדשני עם מסך מגע, ה-P2 הוא אפשרות טובה, שלא תעשה לו חור גדול מדי בכיס.

 

 Samsung  YP-P2JCB

 

ציון:

 

הפצה: קבוצת שמעוני

 

מחיר מומלץ לצרכן: 1,064 ש"ח (דגם שני גיגהבייט)

 

יתרונות: אלגנטי וקל, בעל מסך מגע, Bluetooth, תצוגה איכותית וחדה

חסרונות: צליל "רך", תמיכה מצומצמת בפורמטים, אין רשמקול מובנה

שורה תחתונה: כמו ipod touch - יותר נעים בכיס

 

מפרט טכני

  • נפח אחסון: 2,4 או 8 גיגהבייט
  • רכיב זיכרון: Nand-Flash 
  • מסך: LCD-TFT בגודל 3 אינץ', רגיש למגע
  • רזולוציה:  272 על 480 פיקסלים, WQVGA
  • סוללה: פנימית, Li-Polymer
  • זמן השמעה (אודיו): 35 שעות
  • זמן השמעה (אודיו ואלחוט): 12 שעות
  • זמן תצוגה (וידאו): 5 שעות
  • זמן טעינה: 4.5 שעות (שעתיים עם מתאם - לא כלול)
  • פורמטים נתמכים: MP3, WMA, JPEG,MPEG4,WMV
  • ממשקים: USB 2.0, Bluetooth A2DP
  • תכונות נוספות: מצב רחוב, DNSe, מסך מגע, קישוריות Bluetooth לאוזניות, שעון עולמי, יומן, תצוגת טקסט
  • מידות: 100x52x9.9 מ"מ
  • משקל: 85 גרם

 

לדף המוצר באתר היצרן 

 

סקירות אחרונות:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים