שתף קטע נבחר

ישראל תנהיג מיזמים משותפים למדינות אסיה

בכינוס שנערך לאחרונה בקזחסטן הוחלט כי ישראל תהיה אחראית לפיתוחם של מיזמים אזוריים בתחומי החקלאות, הטכנולוגיה והחינוך. בכירים במשרד החוץ העריכו כי הפרוייקטים יובילו להזרמת כספים רבים

ישראל צפויה להוביל סדרה של פרוייקטים והשתלמויות בשורה של נושאים אזרחיים - בהם היי-טק, חינוך, חקלאות ומים, במסגרת ארגון CICA המאגד תחתיו את מדינות אסיה ואירו-אסיה, במטרה לעודד שיתוף פעולה ובניית אמון בין המדינות באזור. בין המדינות החברות בארגון: איראן, אפגניסטן, רוסיה, הודו, פקיסטן, הרשות הפלסטינית וקזחסטן. בכינוס שנערך בשבוע שעבר באלמאטי שבקזחסטן, נדונו שורה של עניינים משותפים.

 

בשנים האחרונות נדונו במפגשי הארגון, המתקיימים אחת לחצי שנה, שורה של נושאים שמטרתם להביא לשיתוף פעולה בתחומים שונים בין המדינות. עתה, כחמש שנים מאז הכינוס הראשון, מתחיל הארגון לצבור תאוצה. בכינוס האחרון, שנערך בקזחסטן, הציעה המשלחת הישראלית, בראשותו של סמנכ"ל אירופה ואירו-אסיה במשרד החוץ, פנחס אביבי, להוביל שורה של מיזמים, הכשרות והשתלמויות בתחומי הטכנולוגיה, חינוך וחקלאות וכן הובלת פרוייקטים העוסקים בטיהור והתפלת מים ובהגנה על הסביבה.

 

הצעתה של ישראל התקבלה בפגישות, וסוכם כי בכינוס הקרוב, בעוד חצי שנה, יקבע אילו נושאים תוביל ישראל. מלבד המשמעויות הדיפלומטיות של הדבר, החשיבות העיקרית תהיה בהזרמת כספים לכלכלה הישראלית. לדברי נציגים הישראלים בכינוס, ביקורים של נציגים מהמדינות החברות בהכשרות חקלאיות בישראל יובילו לייצוא מיכשור חקלאי למדינות וכך גם בענפים נוספים.

 

בנוסף לאביבי, נכחו בכינוס גם ראש מחלקת אירו-אסיה במשרד החוץ, גרי קורן, וכן איש האגף האסטרטגי, אמנון אפרת. אביבי אמר ל-ynet כי "מדובר בהתפתחות חשובה ביחסי ישראל ומדינות האזור. ישראל מוכנה להיות זו שתוביל את שיתופי הפעולה", והוסיף כי בכינוס הבא ידונו הצדדים בנושאים השונים באופן פרטני.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 2
סמנכ"ל אירופה ואירו-אסיה במשרד החוץ, פנחס אביבי
צילום: ערוץ 2
מומלצים