שתף קטע נבחר

עישון מגביר את הסיכון ללקות בפסוריאזיס

מחקר רחב היקף שכלל עשרות אלפי נבדקות מצא כי שיעור הפסוריאזיס (ספחת) היה גבוה באופן ניכר אצל מעשנות. הסיכון נשאר גבוה גם לאחר הגמילה מהסיגריות

אם לא הספיק עד עתה, הנה עוד סיבה להפסיק לעשן: מחקר רחב היקף שכלל עשרות אלפי נשים ונמשך 14 שנים, מצא כי מחלת הפסוריאזיס (ספחת) תוקפת בשכיחות גבוהה יותר וקשה יותר נשים מעשנות. המחקר פורסם בגליון החדש של כתב העת American Journal of Medicine.

 

הממצאים הם חלק ממחקר רחב היקף שכלל 79 אלף אחיות ובחן ערכים שונים הקשורים לבריאות ותוחלת חיים. עד כה פורסמו ממחקר זה עשרות מחקרים שונים. מהמחקר הנוכחי אותרו 887 אחיות חולות פסוריאזיס שהשתתפו בו.

 

מחקרים קודמים כבר מצאו קשר בין עישון למחלת הפסוריאזיס, אולם לא היה ברור אם העישון החל לפני פרוץ המחלה או אחריו. על פי ההשערות, רעלני הסיגריות עלולים להשפיע על מערכת החיסון, הקשורה למחלה האמורה.

 

מהמחקר עלה כי בהשוואה לנשים שלא עישנו מעולם, הסיכון ללקות בפסוריאזיס היה גבוה ב-37% אצל נשים שהפסיקו לעשן, וגבוה ב-78% אצל נשים שעישנו בתקופת המחקר. מספר שנות העישון השפיע גם על חומרת המחלה: ככל שעלה מספר שנות העישון, כך עלה הסיכון ללקות בפסוריאזיס גם שנים לאחר הפסקת העישון.

 

החוקרים מצאו עוד כי חשיפה לעישון סביל במהלך ההריון או הילדות מגביר גם הוא את הסיכון ללקות בפסוריאזיס. לדברי ראש צוות החוקרים, ד"ר היון צ'וי מביה"ס לרפואה הארוורד שבבוסטון, ממצאי המחקר מראים כי הפסקת העישון הקלה על תסמיני המחלה וכי היא חיונית להפחתת הסיכון ללקות במחלה, גם אצל אלה שבמשפחתם שכיחה מחלת הפסוריאזיס.

 

בישראל חולים בפסוריאזיס כמאה אלף איש. המחלה המכונה גם "הסרטן הלא ממאיר של העור" אמנם אינה קטלנית, אולם היא גורמת לפגיעה קשה באיכות חייהם של החולים הסובלים מאדמומיות וגרד עז במקומות שונים על פני העור, וקשקשת על פני הקרקפת והעור כתוצאה מהתחלפות מהירה של תאי האפידרמיס בעור. על פי הדיווחים, כ-10 אחוז מהחולים מנסים להתאבד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
גם מי שהפסיק לעשן נמצא בסיכון גבוה למחלה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
פסוריאזיס. הסרטן הלא ממאיר של העור
צילום: אופירה יוחנן וולק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים