שתף קטע נבחר

שבילים משכרים - טיול ב"דרך היין"

יקבי הבוטיק השוכנים באזור הרי יהודה חברו יחד כדי להציע את "דרך היין" הראשונה והיחידה בישראל. עם תום הבציר יצאנו לפגוש את האנשים שמאחורי היין

 

"דרך היין" של יקבי הרי יהודה היא יוזמה משותפת של 25 יקבי הבוטיק השוכנים באזור הרי יהודה. לכל אחד מהיקבים סיפור אישי שונה וכל אחד מהם מציע יין ייחודי ואישי. החבירה המשותפת של כל היקבים היא שיצרה את "דרך היין" הראשונה והיחידה בישראל המאפשרת הנאה כוללת מתרבות אמיתית של דרך יין. עם סיום תקופת הבציר החלטנו לפגוש את האנשים שמאחורי היקבים.

 

"עשיית יין היא מלאכה, ואני בעל מלאכה", אומר שוקי ישוב, הבעלים והיינן של יקב עגור. עשיית יין עבורו היא טוטאלית ואוצרת בתוכה את כל המרכיבים שיש באדם שעושה אותה. וכמו שלכל אמנות יש חוקי עשייה ברורים, כך גם לאמנות יין, כאשר התוצאה מגיעה רק עם משמעת ועבודה קשה. ואם הזכרנו אמנות, אז לכל חלקה בכרם הוא מתייחס כמו לאוסף הצבעים שלו.

  

"דרך היין" עוברת בנופים התנכיים של הרי יהודה, אזור בו בצרו ויצרו יין כבר לפני 3000 שנה, ונחשבת לאזור טיולים אטרקטיבי בו מוצעות חוויות טיול ובילוי ייחודיות ומגוונות לחובבי יין מושבעים, למשפחות, לבודדים ולכל מי שמחפש טיול המציע את טעמי ארץ ישראל ותוצרתה.

 

במתכונת דרכי היין בעולם נבנתה גם דרך היין של יקבי הרי יהודה, המציעים אחת לשנה חגיגות תיירות, יין, תרבות ובידור ייחודיים. השנה ייערכו החגיגות עד ה- 3 לנובמבר ויציינו את סוף הבציר. האירועים מאפשרים הצצה מרהיבה אל מרתפי היין הכוללים שורות של חביות בסביבה קרירה וסיורים בין השדות, העמקים והגבעות הנהנים מצרוף מנצח של קרקע פורייה, אקלים נוח ומסירות הכורמים אשר יחד מניבים את יינות האזור המשובחים.

 

"היין הוא אותו הסוד המקשר במשך אלפי שנים בין האנשים, וגורם להם לשבת סביב השולחן, לאכול, לשוחח ובעיקר לפתוח את הלב" אומר נמרוד יפה, מנהל מחלקת התיירות והחקלאות של המועצה האזורית מטה יהודה, ומוסיף "ככל ששותים יותר וטעם היין משתבח מלגימה ללגימה, הלב מתרחב והסודות משתחררים לאוויר העולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים