שתף קטע נבחר

רשות ני"ע חוקרת מי הדליף את הצעת הרכש במלרג

בלעדי: בשבוע שעבר דיווחה החברה על הצעת הרכש שהגיש בעל השליטה בחברה מיכאל הירשברג לשותפו יוסף מלמד, אך סכומה דלף בטרם דווח לבורסה. הירשברג ומלמד התבקשו להעביר לרשות ניירות ערך הצהרה בה יפרטו האם יש להם קשר למקור ההדלפה. גם בעבר נהגה החברה שלא לדווח לבורסה על חלק מהפרויקטים שלה ורשות ניירות ערך חייבה אותה בדיווח

רשות ניירות ערך חוקרת מי הדליף את גובה ההצעה לרכישת השליטה בחברת הקבלנות והתשתיות מלרג. בשבוע שעבר הגיש מיכאל הירשברג לשותפו יוסף מלמד הצעה לרכישת מניותיו בחברה במחיר של 12.41 שקל למניה. החברה דיווחה לבורסה על עצם הגשת ההצעה אך הסכום המוצע דלף בטרם דווח.

 

רשות ניירות ערך פתחה בחקירה לחשיפת המקור המדליף, כאשר בינתיים התבקשו הירשברג ומלמד להעביר לרשות הצהרה בה יפרטו האם יש להם קשר למקור ההדלפה האחרונה.

 

הצעת הרכש ניתנה על רקע משבר ניהולי אליו נקלעה מלרג הנובע מסכסוך על רקע אישי בין שני המנכ"לים המשותפים, מיכאל הירשברג ויוסף מלמד, המחזיקים כל אחד בכ-37% ממניותיה.

 

מלרג לא מקפידה על דיווח לבורסה

לפני כשנה החליטו בעלי החברה להיפרד באמצעות הסכם במב"י (buy me buy you) במסגרתו הוחלט כי מעריכי שווי חיצוניים יקבעו את שווי מניות החברה. לאחר 15 יום מהערכת השווי האחרונה אמור היה מלמד להודיע להירשברג האם ברצונו למכור לו את מניותיו בהתאם לשווי שנקבע, או האם ברצונו לרכוש בעצמו את מניות הירשברג בחברה.

 

בינתיים, חילוקי הדעות בין הצדדים החריפו והחברה לא דיווחה על חוזים חדשים בהם זכתה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. מעבר לעובדה שאי דיווח על חוזים מהותיים מהווה עבירה על החוק, לדיווח היה כאן הייתה חשיבות מיוחדת שכן החברה הייתה נתונה תחת הערכת שווי.

 

אלא שלמרות שהחברה נמנעה מלדווח על חלק מהפרויקטים, הם פורסמו בתקשורת. הידיעות בעיתונות הכלכלית משכו את תשומת ליבה של רשות ניירות ערך אשר חייבה את מלרג לדווח על כל חוזה עליו נכתב בעיתונות.

 

במקביל סיימה קבוצת גיזה את חישוב הערכת השווי וקבעה שווי של 30.80 שקל למניה (כולל פרמיית שליטה), בעוד שהחברה הונפקה לפני כשנתיים לפי שווי של 11.5 של למניה. השווי הגבוה הפתיע את בעלי השליטה ולמעשה היטיב בעיקר עם מלמד, שכן על פי מנגנון ההיפרדות יוכל מלמד למכור את חלקו להירשברג על פי המחיר שיקבע בהערכות השווי.

 

הבמב"י מתפוצץ, בדרך להסכם חדש 

הירשברג, שניסה מצידו להימלט מההסכם הבמב"י עליו חתם, בעקבות המחיר הגבוה שנקבע בהערכה הראשונה, בחר שלא לחתום על כתב שיפוי לחברת מודלים כלכליים של ד"ר יעקב שיינין ובכך מנע את מסירת הערכת השווי השנייה מה שמנע את המשך הליך הבמב"י.

 

בעקבות פיצוץ הבמב"י החליטו הצדדים לגשת לבורר חיצוני, ד"ר אריה עובדיה. אלא שמהר מאד הועלו בפני הבורר טענות לפיהן הדוחות הכספיים של החברה אינם מייצגים את מצבה של החברה בפועל, ועובדיה הודיע לצדדים כי אין בכוונתו להמשיך ולשמש כבורר. 

 

לאחרונה חתמו הירשברג ומלמד המסוכסכים על הסכם במב"י חדש, הפעם ללא הערכת שווי חיצונית. על פי ההסכם החדש, הירשברג קובע את שווי החברה, כאשר מלמד יצטרך רק לבחור אם ברצונו למכור את חלקו או לרכוש את חלקו של הירשברג על פי המחיר שנקבע על ידי הירשברג. על פי ההסכם האחרון הירשברג יפצה את מלמד בשיעור של כ-9% על היקף העסקה שתיחתם ביניהם - פיצוי על הפרת הסכם הבמב"י הקודם.  

 

מחברת מלרג נמסר בתגובה: "החברה מוסרת את כל המידע הנדרש על פי החוק באמצעות מערכת הדיווח של רשות ניירות ערך והבורסה".

 

דובר רשות ניירות ערך העדיף שלא לפרסם תגובה רשמית בנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חקירה. מי הדליף את סכום הצעת הרכש
צילום: LiquidLibrary
מומלצים