שתף קטע נבחר

IBM: פיתחנו שיטה שמייצרת חשמל מזבל טכנולוגי

החברה פיתחה תהליך למחזור סיליקון של שבבי אלקטרוניקה ישנים, והסבתו לשימוש בפאנלים סולריים - לוחות ייעודיים בקולטי שמש המייצרים אנרגיה חשמלית נקיה

IBM פיתחה תהליך למחזור סיליקון של שבבי אלקטרוניקה ישנים, והסבתו לשימוש בפאנלים סולריים - לוחות ייעודיים בקולטי שמש המייצרים אנרגיה חשמלית נקיה.

 

פרוסות הסיליקון המיותרות, בהן משתמשת IBM לייצור שבבים לתעשיית המחשבים והטלפונים הסלולריים, מוצאות חיים חדשים בדמות תאים סולאריים.

 

צוות מפתחים באתר הייצור של IBM בברלינגטון, ארה"ב, פיתח תהליך המשתמש בשיירים של פרוסות סיליקון לייצור לוחות סולאריים – תוך חיסכון בכסף, צמצום כמויות הפסולת והגנה על הסביבה.

 

עוד ב"הידען": דיסקברי עזבה את תחנת החלל בדרכה לכדור הארץ

 

הסיליקון לסל - וחסל?

ב-IBM מעריכים כי כשלושה מיליון פרוסות סיליקון נזרקות לאשפה מדי שנה במפעלי תעשיית המיקרואלקטרוניקה, לאחר שתהליכי הייצור שלהן לא היו מדוייקים מספיק.

 

שלושה מיליון הפרוסות האלה מסוגלות לכסות שטח קרקע של כ-80 דונם - שהפיכתם לקולטים סולאריים עשוייה לייצר 13.5 מגה-ואט חשמל (57 מיליון קילו-ואט/שעה של פנלים סולאריים, לפי 12 שעות אור בממוצע ביממה, 365 ימים בשנה). כמות האנרגיה הזאת מכסה את הצריכה הממוצעת של כ-6,000 בתים לשנה.

 

עוד ב"הידען": צילצול באוזניים? תאים האוזן המתפתחת עשויים לתת הסבר לטנטון

 

יבמ עושה שימוש בפרוסות הסיליקון, בעובי של פחות ממילימטר ובקוטר של 24 עד 30 ס"מ, לייצור שבבים במפעלי המיקרואלקטרוניקה שלה בברלינגטון ובאיסט פישקיל. תהליך הייצור כולל

, ההופך כל פרוסה למספר גדול של שבבים ליעדים שונים: מטלפונים סלולאריים ומכשירי צריכה אלקטרוניים ועד לשרתי-על.

 

תהליך הייצור של שבבי סיליקון דורש שימוש במספר פרוסות חלקות כאלה כ"מוניטור": רכיבי בקרה לצורך ביצוע בדיקות ופיקוח על התהליך. השימוש בכל פרוסת-בקרה כזאת מוגבל למספר מצומצם של פעמים – לפני שהפרוסה שוב אינה מסוגלת למלא את הייעוד הזה. עכשיו, מציעה יבמ את הפרוסות האלה למכירה ליצרנים בתעשיית הלוחות הסולריים, הזקוקים לאותם חומרי סילקון על מנת לייצר תאים פוטו-אלקטריים.

 

עוד ב"הידען": מדענים גילו לראשונה מערכת שמש ובה חמישה כוכבי לכת

 

צוות הפיתוח של IBM הרחיב את החיסכון בחומרי הגלם, באמצעות פיתוח תהליך שבו הופכות פרוסות סיליקון בהן מתגלות תקלות בתהליכי הייצור – לפרוסות בקרה. הפרוסות האלה מלוטשות בעזרת מים וכרית סופגת, כדי להסיר את שכבת המוליך שהוטבעה עליהן, חוזרות לקו הייצור כפרוסות בקרה, ויוצאות ממנו בפעם האחרונה על מנת להישלח ליצרני לוחות סולאריים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סבבים ישנים יהפכו לפאנלים סולאריים
"הידען"
מומלצים