שתף קטע נבחר

מזרחי-טפחות: הרווח עלה ב-13.6% ל-184 מיליון שקל

המדובר בתשואה להון של 14.5%. במקביל לתוצאות הרבעון שעמדו בקו אחד עם הציפיות, יחלק הבנק דיבידנד של 75 מיליון שקל. המנכ"ל אלי יונס: "המיזוג בין מזרחי לטפחות הוכיח את עצמו כמנוע צמיחה מן המדרגה הראשונה"; בעקבות משבר הסאב-פריים ירד שווי ההשקעות החשופות ב-14 מיליון דולר

בנק מזרחי-טפחות, שבשליטת מוזי ורטהיים והאחים עופר, סיים את הרבעון השלישי של 2007 עם רווח הנקי של 184 מיליון שקל, גידול של כ-13.6% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ותשואה להון של 14.5%.  

 

הרווח הנקי ללא השפעות חד פעמיות, הסתכם ברבעון השלישי של שנת 2007 ב-181 מיליון שקל, גידול של 11.7% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

 

שני גורמים מרכזיים מיתנו את העלייה ברווחי הקבוצה: ירידה של כ-57 מיליון שקל בסעיף הכנסות האחרות, על רקע אובדן הכנסות דמי ניהול מקרנות נאמנות ומקופות גמל ברבעון הנוכחי. כמו כן, רשם הבנק, עלייה של כ-25 מיליון שקל בהוצאות התפעוליות מלבד הוצאות שכר ונלוות, על רקע גידול בהוצאות הפחת עקב עלייה בהיקפי ההשקעות במחשוב ובתוכנה.

 

במקביל לפרסום הדו"חות, הכריז דירקטוריון הבנק על חלוקת דיבידנד של 75 מיליון שקל. מדובר בדיבידנד שלישי בשנת 2007 וחמישי המוענק ברציפות מאז הרבעון השלישי של 2006. בסך הכול חילק הבנק מאז חודש ספטמבר אשתקד דיבידנד כולל של 725 מיליון שקל.

 

המנכ"ל אלי יונס: "אנו עומדים ביעדי התוכנית העסקית רבעון אחר רבעון. כמו ברבעונים הקודמים, גם ברבעון השלישי של 2007 רשם הבנק גידול בפעילות השוטפת שלו - המשך למגמה של הרבעונים האחרונים. המיזוג בין מזרחי לטפחות, שבקרוב ימלאו לו שלוש שנים, הוכיח את עצמו כמנוע צמיחה מן המדרגה הראשונה וכגורם מרכזי בהתרחבות הפעילות העסקית של הבנק ובהיותו גורם מוביל בתחומי הקמעונאות בכלל והמשכנתאות בפרט".

 

יונס הוסיף, כי "חיזוק נוסף למגמה חיובית זו יתקבל עם השלמתם, בחודשים הראשונים של 2008, של שני מהלכים שנמצאים על סדר יומו של הבנק: העסקה לרכישת 50% מבנק יהב וחתימה על הסכם עם ישראכרט להנפקת כרטיס האשראי הממותג של מזרחי-טפחות".

 

השפעת המשבר בשוק המשכנתאות בארה"ב

השקעות הבנק במכשירים החשופים במישרין או בעקיפין לשוק המשכנתאות בארה"ב או לקרנות ממונפות מכל סוג שהוא, הגיע ל-35 מיליון דולר. כ-12 מיליון דולר מסכום זה, מהווים השקעה בחשיפה לשוק המשכנתאות בכללותו בארה"ב. יתר ההשקעות חשופות לחברות בפיזור רחב של תחומי עיסוק אחרים, מרביתן באיגרות חוב המדורגות AAA ו-AA .

 

שווי השוק של השקעות אלה עמד בתום הרבעון על כ-21 מיליון דולר. כ-6 מיליון דולר מתוך ההתאמה לשווי השוק (כ-24 מיליון שקלים חדשים, לפני מס), נרשמו כהוצאה בדוח רווח והפסד, והיתר, כ-8 מיליון דולר (כ-32 מליון שקלים חדשים, לפני מס), נרשמו ישירות להון העצמי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוני רייף
אלי יונס מנכ"ל בנק מזרחי-טפחות
צילום: יוני רייף
מומלצים