שתף קטע נבחר

סקירה: טלפון סלולרי ווקמן סוני-אריקסון W910

הווקמן W910 מעוצב, בעל ממשק נוח, מאפשר לעבור בין שירים בנפנוף ולא מאכזב גם באיכות הקול בשיחה. האם מדובר במכשיר כדאי? תלוי במחיר שיוצמד לו

בחודש יוני השנה הכריזה חברת סוני-אריקסון בברלין על מכשיר ווקמן חדש לסדרה - ה-W910. כבר אז הרימו חובבי סלולר גבות, כששמעו שמלבד שיפורי תוכנה וצורה - המכשיר החדש לא שונה בהרבה מקודמיו בסדרה.

  

 

הווקמן החדש של סוני אריקסון מעוצב לא פחות מקודמיו, ומגיע בתצורת סליידר שהפכה להיות אחת הצורות המועדפות יותר על חובבי העיצוב. המכשיר שנבדק הגיע למערכת במקביל להשקה המקורית של המכשיר בחו"ל וצפוי להיות מושק בישראל באיחור מזערי - בניגוד למכשירים אחרים המגיעים רק כעבור מספר חודשים.

 

צבע המכשיר אדום (ניתן למצוא את המכשיר גם בצבע שחור וברונזה, אבל כרגע עוד לא ידוע אם השקת המכשיר בישראל תכלול את כל הצבעים). גימור המכשיר מרשים ביותר ומעלה בראש דימויים כמו אלגנטי ואפילו שנון.

 

המלחמה על הנגן

מאז יציאתו של המכשיר הראשון מסדרת ווקמן, ה-W800, תעשיית הסלולר עברה כברת דרך ארוכה. יצרניות הסלולר האחרות השקיעו את מירב המשאבים שלהן בכיוון המוזיקה הניידת, ושיפרו פלאים את נגני המוזיקה המובנים במכשירים. האם היתרון של סוני אריקסון בתחום נעלם? התשובה היא פשוטה: לא. גם היום הנגן המובנה ב-W910 נותן את איכות הסאונד הגבוהה והטובה ביותר שניתן למצוא במכשיר סלולרי. ממשק המולטימדיה במכשיר מיישר קו עם מכשירי ה-PSP

וה-PS3 של חברת סוני ומציג ממשק כמעט זהה, נוח לשימוש ולהפעלה.

 

מלבד איכות הסאונד המצוינת, ניתן למצוא שלל תוספות מעניינות שמהנדסי החברה הוסיפו לנגן בתחום התוכנה. אחת התכונות הנחמדות היא SensMe,‎ המאפשרת לבחור שיר או ליצור רשימת השמעה לפי מצב הרוח. התוכנה למעשה בודקת את המקצב (bpm) של השירים וממיינת אותם לשירים שקטים, קצביים ועוד.

 

אחד התכונות היותר מוזרות שנמצאו במכשיר היא האפשרות להעברת שירים באמצעות חיישני התנועה, כאשר נלחץ על מקש הווקמן ונזיז את המכשיר בהינף יד ימינה המכשיר יעביר שיר קדימה ואם נזיז שמאלה הוא יעביר שיר אחורה. לא מעט פעמים בזמן שבדקנו את התכונה, שעבדה אגב נפלא, אנשים מסביבנו גיחכו ואף המליצו לנו ללכת להיבדק במכון לרפואת הנפש. יכול מאוד להיות שבני הנוער ימצאו בתכונה זו אמצעי שימושי להעביר את הזמן.

 

עוד תוכנה ששופרה פלאים במכשיר היא ה- TrackID™‎ - שזהו למעשה שירות לזיהוי מוזיקה. עכשיו בנוסף לזיהוי הרגיל והשימושי, ניתן לקבל גם את שם השיר, האומן והאלבום, לשמור את תוצאות החיפוש או לשלוח אותן ב-SMS.

 

מהפכת המשחקים?

בנוסף למסך המצויין של המכשיר, קיים במכשיר חיישן ג'יירו, המזהה האם אנחנו מחזיקים את המכשיר במצב אופקי או אנכי, ומתאים אוטומטית את התצוגה.

 

האם במכשיר זה ביצעה סוני גם קפיצת מדרגה מבחינת המשחקים בסלולר? קשה לומר. למרות שבחברה דאגו להקצות מקשים ייעודיים למשחקים, במיוחד כאשר משחקים במצב מאונך, קשה לנו להגיד שמשחק במכשיר גרם לנו להנאה ממושכת. בדרך כלל לאחר מספר לא רב של דקות התייאשנו, הן בשל המסך הקטן והן בשל יכולת השליטה הבינונית.  לעומת זאת הגרפיקה, גם במשחקים שהגיעו מובנים במכשיר, מדהימה. רמת פירוט גבוהה מאוד ורק ניתן להמשיך לפנטז שהחבר'ה בסוני אריקסון יוציאו לאוויר העולם את הסלולרי האולטימטיבי למשחקים שצפוי להיבנות על פי ה-PSP. 

  

זה גם טלפון סלולרי

מלבד שלל יכולות המכשיר, מדובר במכשיר הווקמן הראשון שתומך ברשת ה-HSDPA, מאפשר גלישה במהירות גבוהה ויכולת לקיים שיחות וידאו. רמקול המכשיר מתפקד מצוין הן בשיחה והן בהאזנה למוזיקה (למרות שאנחנו מכורים לאוזניות האגדיות של סידרת הווקמן של סוני אריקסון). תוכנת החיפוש של אנשי הקשר שופרה, וכבר מהמסך הראשי והקלדת הספרות הראשונות, ניתן לסרוק את כל המספרים שמתחילים בצירוף שהוקש ולבחור מבניהם את המספר המבוקש.

 

המכשיר יודע גם לקבל ולשלוח מיילים בקלות ובנוחות, רק חבל שהמכשיר לא יודע לקרוא מסמכי WORD, EXCEL או PDF. מקשי המכשיר שטוחים אך נוחים מאוד למגע ולשימוש. בגב המכשיר ניתן למצוא מצלמה ברזולוציית שני מגה פיקסל המוציאה תוצאות טובות בצילומי סטילס, בווידיאו אין כאן שום בשורה. למרות שהעולם צועד לכיוון ה-30 פריימים בשנייה, ה-W910 צועד במקום, ומציע רק 15 פריים לשנייה ברזולוציית OVGA.

 

הווקמן החדש מצויד ביכולת Bluetooth בגירסה 2 המאפשרת לחבר אוזנייה סטריאופונית אלחוטית A2DP, רק חבל שהוא לא מצויד גם ב-Wi-Fi, מה שאולי היה מאפשר להעביר שירים בין המחשב למכשיר בצורה אלחוטית באופן פשוט ביותר ללא כל צורך בכבל נתונים. סנכרון המכשיר עם המחשב עובד בצורה טובה ללא בעיות מיוחדות.

 

סוללת המכשיר כיאה למכשירי סידרת הווקמן חזקה מאוד, למרות שימוש אינטנסיבי במכשיר על שלל תכונותיו ויכולות הרשת המתקדמות אין צורך בהטענה יומיומית של המכשיר בשונה ממכשירים אחרים הזמינים כיום ברשתות.

 

לסיכום

מדובר בעוד מכשיר מהסדרה המוצלחת של סוני אריקסון. הוא מעוצב למשעי ומאפשר לחובבי המוזיקה ליהנות ממכשיר מצוין שמצויד במיטב הטכנולוגיה העכשווית. האם ההשקעה כדאית? קשה לנו לקבוע נחרצות בטרם נקבע לו מחיר בארץ הקודש, אך עם תמחור נכון של המכשיר, ע"י ספקיות הסלולר סלקום ו-orange שבהן המכשיר מיועד להימכר עד סוף השנה, מדובר יהיה ברכישה מוצלחת.

 

Sony Ericsson W910

 

ציון:

  

יתרונות: איכות סאונד, עיצוב מרשים, המון תוספות בתוכנה (TrackID, SensMe).

חסרונות: צילום וידאו בינוני, קריאת מיילים ללא קבצים מצורפים, זיכרון פנימי של 40 מגה בלבד (ניתן להרחבה עם כרטיס זיכרון).

שורה תחתונה: עוד מכשיר ווקמן מוצלח, שלא מחדש הרבה

 


סוני אריקסון W910 – מפרט טכני

סוני אריקסון W910 – מפרט טכני
גודל 99X50X12 מ"מ
משקל 86 גרם

מסך

240x320 פיקסלים. TFT ‏262,144 צבעים
זכרון 35 מגהבייט*. תמיכה ב- Memory Stick Micro™ (M2™)‎ (עד 4 GB)

 

רשתות GSM 850, EDGE ,HSDPA 2100, UMTS 2100, GSM 900, GSM 1800, GSM 1900
זמן דיבור עד 9 שעות
זמן המתנה עד 350 שעות
שיחת וידאו עד 3 שעות

  

*הזיכרון הפנוי בפועל עשוי להשתנות בהתאם להגדרות התצורה של הטלפון.

 

לדף המוצר באתר היצרן 

 

סקירות אחרונות

טלפון Samsung Blackjack 

טלפון נייד Nokia N76

 

לכל סקירות הטלפונים הניידים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים