שתף קטע נבחר

סקירה: מנעול עם זיהוי ביומטרי

המנעול הביומטרי של Digital e-Lock סורק טביעות אצבע ופוטר אותנו מסחיבת מפתח צמוד. מצד שני, הוא לא מתאים למשתמשים מבוגרים

תמיד חלמם להיכנס לבית או לחדר באמצעות קורא טביעות אצבע עתידני כמו במיטב סרטי המדע-בדיוני? מסתבר שלא מדובר בטכנולוגיה עתידנית במיוחד. זה אפשרי בהחלט, גם בישראל, אבל תצטרכו לוותר על לא מעט כסף תמורת התענוג והשקט הנפשי.

 

דיגיטל אי-לוק ישראל (Digital e-Lock) השיקה מנעול ביומטרי חדש. המנעול מופעל על ידי קורא טביעות אצבע, בדומה למנגנון הנמצא במחשבים הניידים העסקיים החדשים. קיבלנו את המנעול לבדיקה ולאחר שימוש יומיומי ממושך הגענו למספר מסקנות.

 

התקנה והגדרות

 מגוון רחב של מנעולים חכמים פוקדים בחודשים האחרונים את ישראל. הם מתיימרים לאפשר שקט נפשי, ביטחון ולהסיר דאגה מליבנו - האם הם

באמת ממלאים את תפקידם? בפועל, לאחר שיחה ממושכת עם מספר מתקינים בתחום ופורצי דלתות, כולם מסכימים כי מי שירצה לפרוץ לדירת מגורים יפרוץ במוקדם או מאוחר. השאלה כמה זמן ניתן לעכב אותו בדרך, והתשובה היא, כמובן - תלוי במנעול.

 

התקנת המנעול הביומטרי על דלת כניסה סטנדרטית אורכת כשעה על-ידי מתקין של החברה (ולא, לא ניתן לעשות את זה לבד בבית). הגדרת המנעול ולימוד כללי שימוש בסיסים של בני הבית לוקח עוד מספר דקות לא מבוטל (הכול בהתאם לגיל הנוכחים). במנעול ניתן להגדיר עד 150 טביעות אצבע של מורשים (הילדים, הורים, סבא סבתא, עוזרת).

 

יש לציין שהמנעול אינו מחובר למערכות חיצוניות – ה"מוח" (מחשב קטן) נמצא בתוך המנעול וכל מערכותיו - עליו (stand alone). אין צורך בחיבור חשמל חיצוני, והוא מופעל באמצעות סוללות פשוטות. המנעולים מותקנים על דלת הכניסה והם בעלי מראה עיצובי הייטקי מרשים. עלות התענוג - לא פחות מ- 2580 ש"ח.

 

שימוש יום יומי

המנעול קל מאוד להפעלה ונוח לשימוש. הוא נותן םטור מהתלות הכל-כך מוכרת במפתח האישי, ומאפשר לנו להיכנס לבית בכל רגע נתון באמצעות טביעת האצבע האישית שלנו שהוגדרה מראש, או באמצעות קוד מאסטר סודי המורכב מ-8 ספרות.

 

המנעול יכול להוות פיתרון מצוין להורים לתלמידי בית-ספר, המתלבטים איך ואם לשלוח את ילדיהם לבית הספר עם מפתח. גניבת מפתחות מתיקי תלמידים מקלה את עבודת הפורץ, שכן בצירוף שם משפחתו של התלמיד הדרך ל'פריצה נקיה' קצרה מאוד.

 

לא הכל דבש. בכדי שהמנעול ייקרא כמו שצריך את טביעת האצבע באופן אופטימלי יש צורך להכניס לזיכרון כל אצבע במספר מצבים אפשרי (במרכז הקורא, קצת למעלה, קצת למטה וכו'). תכונה זו מאלצת אותנו להפחית משמעותית את מספר המשתמשים במנעול, הודות לזיכרון המוגבל.

 

יש לקחת בחשבון שלא ניתן למקם את המנעול במקום שבו יש פגיעה ישירה של קרני השמש עם הקורא, מכיוון שהן עשויות לפגוע בזיהוי האצבע. עוד עניין שסביר להניח שלא יגידו לכם לפני הרכישה: המנעול לא מתאים ממש אנשים מבוגרים מעל גיל 60, שכן טביעות האצבע שלהם מתחילות להיטשטש ולקורא קשה מאוד לזהותן.

 

המפתח הוא בקצות האצבעות

לסיכום, אם אתם חולים על גאדג'טים ורוצים לעשות רושם על האורחים שלכם, המנעול הוא בשבילכם. אין ספק שמדובר במנעול איכותי ויעיל מאוד לאנשים שלא רוצים להיסחב עם הטכנולוגיה הפרימיטיבית המכונה "מפתח" לכל מקום. עם מנעול ביומטרי, המפתח הוא בקצות באצבעות. אי אפשר לגנוב,  או לאבד אותו, אי אפשר לשכוח אותו, והכי חשוב, אי אפשר לשכפל אותו.

 

אם מדובר במתנה לאנשים מבוגרים, שאינם חובבי גאדג'טים ומתקשים באימוץ טכנולוגיות חדשות, עדיף להשאיר אותם עם המנעול המוכר והפשוט ולמנוע מצב לא נעים, בו הם יבלו שעות ארוכות מחוץ לבית בניסיון סרק להיכנס.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערן תורגמן
המנעול של Digital e-Lock - לצעירים ברוחם (צילום: יח"צ)
צילום: ערן תורגמן
מומלצים